BİR YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNUN BEYNİNDEN DOĞMAMIŞ İKİZİ ÇIKTI

BİR YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNUN BEYNİNDEN DOĞMAMIŞ İKİZİ ÇIKTI

Çin'deki Fudan Üniversitesi'nde yapılan beyin ameliyatı sonrasında bir yaşındaki kız çocuğunun kafatasının içinde doğmamış ikizi çıktı.

Çin'deki Fudan Üniversitesi'nde yapılan beyin ameliyatı sonrasında bir yaşındaki kız çocuğunun kafatasının içinde doğmamış ikizi çıktı. Doktorlar, bebeğin kafatasının beklenenden geniş olduğunu ve motor becerilerindeki sorunlar nedeniyle hastaneye getirildiğini bildirdi. 

Çin'deki Fudan Üniversitesi'nde yapılan beyin ameliyatı sonrasında bir yaşındaki kız çocuğunun kafatasının içinde doğmamış ikizi çıktı. Bebeğin kafatasını inceleyen araştırmacılar, beyinde sıkışıklık ve sıvı birikimi tespit etti. Daha fazla inceleme yapıldığında, bebeğin anne karnındayken bir ikiz kardeşi olduğu ve ikinci bebeğin yeterince gelişemeyerek kardeşinin kafatasının içine sıkıştığı ortaya çıktı. 

AMELİYATTAN SONRA HIZLİ İYİLEŞME SÜRECİ

Doktorlar, benzer durumlarla ameliyat edilen başka çocukların iyileştiğini ve bebeğin ameliyattan sonra nasıl seyrettiğinin belirsiz olduğunu söyledi. 1982'de Londra Hastanesi'nde yapılan bir çalışmada, bir bebeğin beyninde 14 santimetre uzunluğunda fetüs bulunmuş ve ameliyattan sonra hızlı bir iyileşme gözlemlenmişti.



KURBAN BAYRAMI BOYUNCA KESİNTİSİZ ENERJİ İÇİN EKİPLER SAHADA OLACAK

BİLİM ŞENLİĞİ ÇOSB’DE DÜZENLENECEK

KOÇAK ORTAOKULU’NDA BİLİM FUARI AÇILIŞI

SERKAN MÜJGAN KARAGÖZ ORTAOKULU’NDAN TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI

ÇTSO ALMANYA HANNOVER MESSE FUARI’NDA