BIÇAKÇILARIN KURBAN BAYRAMI MESAİSİ

BIÇAKÇILARIN KURBAN BAYRAMI MESAİSİ

Kurban Bayramı?na sayılı günler kala, bıçakçılarda yoğunluk yaşanmaya başladı. Bıçakçılar, siparişleri yetiştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Bayram için üretilen bıçaklar vitrinde yerini alırken, kurban kesimi için getirilen bıçaklar bileniyor.

Çerkezköy?de 17 yıldır bu işi yaptığını ifade eden Faruk Tunahan Demir, "Bayrama sayılı günler kala yoğunluk yaşanıyor. Özellikle uyarmamıza rağmen bizim insanımız bıçak biletme işini son günlere bıraktığı için böyle oluyor. Biz hem insanların bıçaklarını keskinleştiriyoruz hem de kendi ürettiğimiz bıçakların satışını yapıyoruz." dedi.

3-4 AYDA BİR BİLETİLMESİ LAZIM

Bıçakların bilenmesinin önemini vurgulayan Demir, ?Bıçakların daha iyi kesmesi için Evde kullanılan bıçaklar kullanma biçimine göre değişiyor ama 3-4 ayda bir biletilmesi lazım. Kasapların kullandığı bıçaklar daha sıklıkla bilenmesi gerekiyor? diye konuştu.

BIÇAK KESKİN OLMALI

Kurban bıçağının iyi ve keskin olması gerektiği belirten Demir, ?Kurbanda kullanılan bıçakların hayvana eziyet vermemesi için iyice biletilmiş olması gerekiyor. Kimileri kurbanlık için yeni ve keskin bıçaklar alırken, kimileri de ellerinde olan bıçakları biletiyor? açıklamasını yaptı.



İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?