DİYANET BU İŞE EL ATSIN!

DİYANET BU İŞE EL ATSIN!

Kurban Bayramı arifesinde kurban pazarı hareketlendi. Vatandaşlar, kurban alabilmek için pazarda hayli hararetli pazarlıklar yaparken, besiciler taksitle kurban satışlarına tepkili...

Çerkezköy Belediyesi tarafından Pınarça yolu üzerinde kurulan Kurban Satış ve Kesim yerinde bayrama bir gün kala pazar iyice hareketlendi. Pazarda kurbanlıkların çoğu satılırken, besiciler ellerindekini de bitirmek için alıcıyla hararetli bir pazarlık içine giriyor. Pazarda kurbanlıklar 700 TL`den 20 bin TL`ye kadar satışa sunuluyor. Besiciler, büyük marketlerin taksitle kurban satışına tepkili...

MARKETLER SATIŞLARIMIZI ETKİLEDİ

Pazarda bir taraftan kurbanlıklarını satan besici Fırat Çavaş, bir yandan da Trakya Flaş Haber`e açıklamalarda bulundu. Marketlerin kurbanlık satışı yapmasının bu yıl kendilerini önemli ölçüde etkilediğini dile getiren besici Çavaş, ?Bu sene satışlarımız geçen seneye göre kötü. Bayrama 2 gün kalmasına rağmen hayvanlarımın yarısını anca sattım. Bu sene Kurban piyasası durgun geçiyor. Büyük marketlerin kurban piyasasına girmesi satışlarımızı ciddi derecede etkiledi. Marketten kredi kartı ile taksit yaparak alıyorlar. Marketler bize göre pahalıya satmasına rağmen kurbanı taksit ile almak vatandaşların kolayına geliyor. Ama faiz ile dini bir vecibeyi yerine getirmek ne kadar doğru? Diyanet?in bu olaya el atması gerekiyor.? dedi.

VATANDAŞ ÜRETİCİYE SAHİP ÇIKSIN

Kurban kesecek vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Fırat Çavaş, "Kurban almaya gelen vatandaşlar gelsinler çadırdan alsınlar üreticiyi desteklesinler. Bu ülkede üretici bugün değil her zaman lazım. Müşteri gelecek hayvana bakacak. Zaten sağlıklı bir hayvan kendini gösterir. Bugün herkesin cebinde android telefon ve hesap makinesi var. Oradan hesaplar fiyat makul geliyorsa elli aşağı elli yukarı pazarlığı yapılır."diye konuştu.

PAZARIN GÖZDESİ TOSUN

Çerkezköy kurban pazarının gözdesi olan 1 tonluk `Tosun`un sahibi Süleyman İşcan, ?Çerkezköy?deki kurban pazarının en büyük hayvanı? dedi. Pazarın en büyük hayvanı ?Tosun? 20 bin liraya satıldı. Kurbanlık büyükbaş hayvanların fiyatları 5-20 bin TL arası değişirken küçükbaş hayvanların fiyatı 700-1400 TL arası değişiyor.



ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM