BAŞKAN MUZAFFER YAZTEPE: KOLTUK MERAKLISI OLMADIM

BAŞKAN MUZAFFER YAZTEPE: KOLTUK MERAKLISI OLMADIM

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatif Odası Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Yaşar Kuş’un iddiaları sonrası basın toplantısı düzenledi.

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatif Odası Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Şoförler Odası eski Başkanı Yaşar Kuş’un hafta başında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalardaki iddialarına cevap verdi. Yaztepe, Kuş’un kesinleşmiş cezası sebebiyle üyeliğe kabul edilmediğini ve kredi kriterlerini karşılamadığı için kredi alamadığını söyledi. 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatif Odası Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Şoförler Odası Eski Başkanı Yaşar Kuş’un düzenlediği basın toplantısında ileri sürdüğü iddialar sonrası yazılı bir basın açıklaması yaptı. İddia edildiği gibi koltuk meraklısı olmadığını ifade eden Başkan Yaztepe açıklamasında şunları kaydetti: 

KREDİ KULLANMA KRİTERLERİNİ KARŞILAMIYOR

“Banka tarafından kredi talebi ile ilgili yapılan sorgulama sonucuna göre kredi kullanma kriterlerini taşımadığı tarafımıza bildirilen iddia sahibi bu kişi sonucu kendisine izah edildiği halde ilgili bankaya, bizzat kendisi giderek zorlama ve hakaret derecesinde baskı yapmaya çalıştığı sonuç alamayınca, farklı yollara başvurduğunu ‘ben daha önce kredi kullandım, benim üyeliğimin devam edip etmediğini tarafıma ivedi olarak bildirilmesini talep ediyorum’ diyerek 6 Ekim 2020 tarihinde dilekçe ile başvurusu 7 Ekim 2020 tarihinde yazılı olarak cevaplandırılmış ve kooperatif kayıtlarında 10 yılı aşkın sürede ortaklık kaydının bulunmadığı kendisine bildirilmiştir. Yakın zaman öncesinde tekrar üyeliğe alınması konusu hakkında yaptığı müracaatında ‘ana sözleşmemizin 10 maddesi ve 43 maddesinde belirtilen hükümleri taşıyanlar aday olamazlar’ diye karar var. Kesinleşmiş cezası sebebiyle üyeliğe alınma isteği kabul edilmemiştir. Kooperatif yönetimine karşı mesnetsiz sözler sarf ederek mağduriyet yaşadığını kasıtlı hareket edildiğini belirtmektedir. Yaklaşık olarak 1600 aktif üyesi olan kooperatifin her üyesi bizim için değerlidir. Dileyen dilediği gibi hareket kabiliyetine sahiptir, engelleme söz konusu değildir.

VERGİ BORCU OLDUĞU İÇİN

Bahse konu kişi kooperatife kredi talebini yaklaşık iki yıl önce ve 10 bin TL olarak yapmış. İddia ettiği gibi fiili üzerine kayıtlı ticari aracı resmi faaliyeti hesap özeti yoktu. Eksik evraklarına rağmen evrakları ilgili bankaya gönderilmiş, sorgulama sonucu vergi borcu haciz protestolu senetleri olduğu için kredi talebi banka tarafından uygun görülmemiştir. Kendisine söylenmesine rağmen bankaya bizzat kendisi giderek ‘benim ticari durumumu nasıl açıklarsınız. Sizi dava edeceğim’ diyerek bankada hakaret derecesinde baskı yaparak, lehte sonuç almaya çalışan bu kişi banka mevzuatını hiçe saymaya çalışmış, krediyi esnaf kredi kefalet kooperatifi veriyormuş gibi de algı oluşturmaya çalışmaktadır.

KREDİYİ KULLANMAK BANKANIN ONAYI İLE OLUR

Kooperatifler ilgili bankanın uygun gördüğü krediye ve miktarına teminatları nispetinde kefalet ederler. Krediyi kullandırmak ilgili bankanın onayı ile olur. 2010 yılına ait genel kurul toplantısından 27 gün önce yerel gazetede yayınlanan genel kurul gündemin 11 maddesinde yer alan ve kabul edilen karara göre kooperatif ortağı olup uzun süre kredi kullanmayan ortaklık vasfını kaybedenler ile sermaye artırımı yapmayan ortaklar ve taahhütlerini yerine getirmeyen kişilerin ortaklıktan çıkartılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi kararı genel kurul tutanağında yer almaktadır. Bunların dışında hiç kimse kefilliği yüzünden ortaklıktan çıkartılmamıştır.

KOLTUK MERAKLISI OLMADIM

18 yıldan fazla Şoförler Odası Başkanlığı yaptığını söyleyen hakkında evrakta sahtecilik, zimmet suçundan kesinleşen mahkumiyet cezası yüzünden görevden alındığını, halen zimmet cezasının devam ettiğini, görevden alınmasaydı oda başkanlığı görevini daha ne kadar sürdürmeyi düşündüğünü de söyleseydi. Ben şahsen koltuk meraklısı hiç olmadım. Zamanı geldiğinde tabi birilerine devredeceğiz. Verilen görevi en iyi şekilde yapmak için çabamız var. Yaklaşık 29 yıldır bu görevde kalma sebebimiz kendimiz için değil kooperatifin gelişmesi için yapmış olduğumuz çalışmalardır. 

ÇOK YOĞUN BİR ÇALIŞMA SİSTEMİMİZ VAR

Pandemi döneminde yasa gereği tam kapanmayı kapsayan 30 Nisan 2021- 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında kooperatif çalışma faaliyetine ara verildi. Bizler o dönemde dahi yoğun kredi talebi nedeniyle personel olarak kredi dosyalarını hazır hale getirmek için çalışmalarımızı gece gündüz sürdürdük ve 2 ay içinde 400 kişiye esnaf destek kredisi dosyası hazırlayıp bankaya gönderdik. Ben 29 yılda hiç keyfi olarak izin kullanmadım. Çok yoğun olan bir çalışma sistemimiz var. Daha çok bende çalışıyorum kredi talep dilekçelerini tek tek inceleyip teminatlarını kredi dönüşlerini takip ediyorum. Kooperatif ve üyelerimizin yararına olacak çalışmalar yapıyoruz, karar aşamasında yönetim kurulu toplantısında sonuçlandırıyoruz. Aldığımız ücreti hak etmek için çalışıyoruz. Hak etmediğimiz hiçbir şeye de el uzatmıyoruz.

GENEL KURUL HAKKINDA

Bizler genel kurul toplantısın hatırlatmak için birkaç gün öncesinde üyelerimize tekrar mesaj gönderiyoruz. Gizli saklı bir niyetimiz yok. Buna yasa da izin vermez.

MAKAM ARAÇLARI HAKKINDA

Araç konusu ile ilgili ekonomisi iyi olan şirketlerde veya kiralama yapan ciddi şirketler, 3 yıldan fazla modelli araçlarını satışa çıkartıyorlar. Nedeni masraf çıkartmadan, fiyatı fazla düşmeden model değiştiriyorlar. Bizlerde bunu yapıyoruz. ÖTV indirimi ile kampanyaları takip ederek kullanım süresini hesaba katarak avantajlı durum olduğunda değiştiriyoruz. Edeceğimiz zararı sıfırlıyoruz. Yapılan bu halen mevcut olan 2021 model passat aracımızı 435 bin TL’ye satın aldık. Kooperatif hesabından sağlanan toplam 319 bin TL katkıyla ve daha önce satılan araçlardan elde edilen 116 bin TL kar ile bugün 1 Milyon TL’nin üzerinde değeri olan bir aracın sahibi olduk. Yanlış bunun neresinde sanki kooperatifin parasını çarçur ediyorlar gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Satılan araçlar ile ilgili birçok firmadan fiyat alıyoruz ve yönetim kurulu olarak değerlendirip fiyatını belirledikten sonra satışa çıkartıyoruz aracı. Yapılan işlemler kanunun izin verdiği ölçüde yönetim kurulunun yetkisi dahilinde yapılıyor. Bahse konu kişi yapmış olduğu mesnetsiz açıklamalarıyla çamur at izi kalsın düşüncesiyle bizleri itibarsızlaştırmaya çalıştığını, birilerinin değirmenine su taşımaya çalıştığını biz biliyoruz. Bizler temiz bir başlangıç ile temiz bir geçmiş bırakarak görevimizin sonuna kadar böyle devam edeceğimizi beyan ederek sivil toplum kuruluşlarını kendileri için rant kapısı olarak görenler, ticari işlerini bırakarak bu kuruluşların varlıklarını ele geçirmek suretiyle kendi çıkarlarına göre dizayn etme çabasındalar. Bize inanan güvenen destekleyen her bir üyemize ve Çerkezköy esnaf ve sanatkarlarına saygılar sunuyoruz."

 



AFAD UYARMIŞTI: TEKİRDAĞ KAPAKLI’DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

SÜLEYMANPAŞA’DA 200 BİN ADET DOLDURULMUŞ MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

GAZİLER DERNEĞİ BAŞKANI: VAROLUŞ MÜCADELESİNİN ŞİFRESİ ‘ÖLÜRSEM ŞEHİT, KALIRSAM GAZİ’ DEYİŞİNDE SAKLIDIR

BUNU DA GÖRDÜK!

SILA BEBEK’LE İLGİLİ VALİLİK’TEN AÇIKLAMA