BAŞKAN KOÇAK 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

BAŞKAN KOÇAK 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Koçak, Türkiye'de toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin hala devam ettiğine dikkat çekerek, kadının birçok alanda mağduriyetinin giderilemediğini söyledi. Ayrıca, kadınların siyasette, karar mekanizmalarında, ekonomide ve eğitimde cinsiyet ayrımcılığına uğradığına işaret eden Koçak, kadının insan hakları merkezli etkinlik alanının güçlendirilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, hukuk, siyaset ve benzeri alanlardaki olanaklardan eşit düzeyde yararlanması gerektiğini vurguladı.   

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında, Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olan Dünya Kadınlar Günü'nün Türkiye'de ilk kez 1921 yılında ‘Emekçi Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaya başladığını hatırlatan Koçak, kadınların birçok alanda mağduriyeti halen giderilemediğine ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin kamusal ve özel alanda hala devam ettiğine dikkat çekti. 

İNSAN HAKLARI MERKEZLİ

Koçak, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayalı bir dünya için kadının insan hakları merkezli etkinlik alanının güçlendirilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, hukuk, siyaset ve benzeri alanlardaki olanaklardan eşit düzeyde yararlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ülkedeki zihniyet yapısının değişmeden yasal gelişmelerin de pek bir önem arz etmeyeceğine işaret eden Koçak, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimlerinin ailede başlaması sonrasında da anaokullarından itibaren müfredata dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Koçak son olarak, Türk-İş ve üye sendikalarının kadınların fırsat eşitliğine sahip olabilmesi için her koşulda her zaman ve her alanda yanlarında olacaklarını ve mücadele vereceklerini söyledi.

 



MALKARA’DA HORTUM DEHŞETİ: KAMP ALANI YERLE BİR OLDU

TEKİRDAĞ’DA 14 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

TEKİRDAĞ’DA KABOTAJ BAYRAMI YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ

ERGENE’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ MOTOSİKLETTEN FIRLADI