BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER'İN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, "1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yüceer mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün hepimizin bildiği gibi 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun yıldönümü. Bu önemli günü 98. kez kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 1 Temmuz, ülkemiz için çok önemli bir tarihtir. Çünkü Lozan Antlaşması’nın imzalanmasıyla yabancı devletlere tanınan kapitülasyonların kaldırılması sağlandı. Böylece Kabotaj Kanunu’nun kabulüyle üç tarafı denizlerle çevrili cennet vatanımızda denizcilik faaliyetlerinin ulusal onurumuza yaraşır şekilde bağımsız ve özgürce yapılabilmesi sağlandı.

Ülkemizin ekonomik ve sosyal bağımsızlığının güçlendirilmesi adına yapılan en önemli hamlelerden biri olan Kabotaj Kanunu’nun uygulamaya geçirilmesiyle ulaşımdan taşımacılığa, turizmden balıkçılığa kadar birçok sektörde önemli kazanımlara sahip olduk. Genç Cumhuriyet’imiz denizcilik alanında yaptığı atılımlar sayesinde kalkınmasını hızlandırmayı başardı. Her anlamda bağımsız, huzur içinde bir ülke olmayı işte bu adımlar sayesinde sağladık. Bu tabloya baktığımızda akıllarımıza hemen büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bağımsızlık benim karakterimdir” sözü geliyor. Bu bağlamda düşünüldüğünde yüzüncü yılını geride bırakan Cumhuriyet’imizi ve iki yıl sonra yüzüncü yılını kutlayacağımız Kabotaj Bayramı’mızı birleştiren en güzel sözcüğün ‘bağımsızlık’ olduğu kanaatindeyim.

Başka devletlerin boyunduruğu altına girmeyi reddeden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesinin yüz yıl önce ödemiş olduğu büyük bedeller bugünümüzün ve yarınlarımızın en büyük güvencesidir. Bu yüzden bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm kurucu kadrolarımızı her daim minnetle anmamız gerektiğinin altını çiziyorum. Denizcilik dendiğinde, iki denize birden kıyısı olan 6 ilden biri olmasıyla, lojistik taşımacılık ağıyla ilgili çok önemli bir limana sahip olmasıyla, turizmiyle ve balıkçılığıyla Tekirdağ çok özel bir şehirdir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu avantajımızı en iyi şekilde kullanmak için yoğun bir biçimde çalışıyoruz.

Daha birkaç gün önce bayram tatili nedeniyle mavi gözlü şehrimizin nüfusu 3 katına çıktı. Çoğunlukla İstanbul’dan ve çevre illerden gelen 3 milyonun üzerinde misafirimizi ağırlamak için kesintisiz bir mesai içerisinde olduk. Bayram tatilinden birkaç gün önce ise sunduğumuz destek paketi sayesinde balıkçılarımızla bir araya gelme fırsatı bulmuştuk. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Marmara Denizi’nin temiz tutulabilmesi için başta son yıllarda büyük risk haline gelen müsilaj olmak üzere birçok sorunun bertaraf edilmesi için kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Marmara Belediyeler Birliği ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde işbirliği ve eşgüdüm içerisindeyiz.

Kıymetli Tekirdağlılar, saygıdeğer hemşehrilerim; Daha güzel, daha özgür, daha huzurlu, refah ve bolluk içinde bir Tekirdağ hepimizin katkısı ve duyarlılığıyla mümkündür diye düşünüyorum. Aklımızdaki, planlarımızdaki, hayallerimizdeki atılımları bu sayede gerçekleştirebileceğimiz kanaatini taşıyorum. Sözlerime burada son verirken, hepinizin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Tekirdağ’ımızın yarınları, denizler kadar engin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gözleri gibi masmavi olsun…”



MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER'İN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

CANDAN BAŞKAN İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

DEVA PARTİLİ AVŞAR: MANEVİ ÖZLEMLER YERİNİ MADDİ KAYGILARA BIRAKTI!