BAŞKAN CANDAN YÜCEER’DEN LOZAN’IN 101’INCİ YILINI KUTLADI

BAŞKAN CANDAN YÜCEER’DEN LOZAN’IN 101’INCİ YILINI KUTLADI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’den Lozan Anlaşması’nın 101’inci yılı nedeniyle mesaj…

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Lozan Antlaşması’nın 101’inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Candan Başkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bugün, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, bağımsızlık ve egemenliğimizin tüm dünyaya ilan edildiği Lozan Antlaşması'nın 101. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bu önemli günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının liderliğinde milletimizin azim ve kararlılığıyla kazanılan bu büyük zaferi bir kez daha hatırlıyoruz.

Lozan Antlaşması, milletimizin özgürlüğe olan inancı ve kararlılığının bir simgesi olarak tarihimizdeki yerini almıştır. Bu antlaşma, sadece bir diplomatik başarı değil, aynı zamanda yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası arenada kabul görmesini sağlayan bir dönüm noktasıdır. Bugün bizlere düşen en büyük görev, bu değerli mirası koruyarak gelecek nesillere aktarmaktır.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere, Lozan zaferinin mimarlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor; aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Lozan Antlaşması'nın 101. yıl dönümünü kutlarken, ülkemizin bağımsızlık ve egemenlik yolundaki kararlılığını bir kez daha vurguluyor, birlik ve beraberlik içinde daha nice yıllara ulaşmayı temenni ediyorum.

Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyor; barış, huzur ve refah dolu bir gelecek diliyorum.

 



ENGİN POLAT'DA TAHLİYE OLDU

KAPAKLI’DA BİSİKLETLİ ÇOCUKLA OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 YARALI

PROF. DR. COŞKUN: “ELEKTRONİK SİGARALARIN DAHA ZARARLI YAN ETKİLERİ ORTAYA ÇIKTI”

ADLİYE İŞLERİNDE YAPAY ZEKA DÖNEMİ BAŞLIYOR

ÇERKEZKÖY'DE EĞİTİME ‘CANDAN’ DOKUNUŞ