BAŞKAN CANDAN YÜCEER’DEN 1 EYLÜL MESAJI

BAŞKAN CANDAN YÜCEER’DEN 1 EYLÜL MESAJI

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER'İN 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, “1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, savaşın getirdiği acıları ve barışın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlıyor”dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Candan Başkan, mesajında şunları kaydetti:

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, savaşın getirdiği acıları ve barışın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlıyor, barış içinde bir dünya için verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüğümüzün altını çiziyorum. Bu anlamlı gün, insanlık tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olan İkinci Dünya Savaşı'nın başladığı günün yıldönümünde, barışın evrensel bir ideal olarak benimsenmesi sonucu kutlanmaya başlandı.

İkinci Dünya Savaşı gibi bir dramın sona ermesinin ardından, 1945 yılında Birleşmiş Milletler kuruldu ve dünya barışını korumak amacıyla çeşitli girişimler başlatıldı. 1 Eylül ise, bu trajik başlangıcın anısına, barışın ne kadar hayati olduğunu vurgulamak amacıyla Dünya Barış Günü olarak ilan edildi. Amaç, geçmişin acılarından ders çıkararak, gelecekte benzer felaketlerin yaşanmasını engellemekti.

Ne mutlu bizlere ki, Türkiye Cumhuriyeti bu konuda dünyanın diğer ülkelerinden çok daha şanslı bir konuma sahip. Öyle ki, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaklaşan İkinci Dünya Savaşı tehlikesini önceden gördü ve bu tuzağa çekilmemek için gerekli önlemleri aldı. Trakya Manevraları’nı düzenleyerek dosta güven, düşmana korku salan Atatürk’ün politikaları sayesinde ülkemiz İkinci Dünya Savaşı’nın içine çekilmekten kurtuldu. “Ülke savunması söz konusu değilse, savaş bir cinayettir” sözüyle barışa verdiği önemi vurgulayan Atatürk’ün gelecek öngörüsüyle, tarihin en kanlı dönemlerinden birinde tepeden tırnağa bir barış ülkesi olmanın ayrıcalığını yaşadık.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta barış, cihanda barış" ilkesinden aldığımız ilhamla, Tekirdağ olarak her zaman barışın ve hoşgörünün savunucusu olduk. Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı bu değerli ilke, bizlere hem kendi ülkemizde hem de dünya genelinde barışın ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. Barış, yalnızca savaşın olmadığı bir durum değil, aynı zamanda adaletin, insan haklarının ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir yaşam biçimidir.

Tekirdağ, tarih boyunca farklı kültürlerin ve inançların barış içinde bir arada yaşadığı bir şehir olmuştur. Bugün de bu hoşgörü ve barış iklimini korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Barışa olan inancımızı ve kararlılığımızı, bu özel günde bir kez daha dile getiriyoruz.

Barış dolu bir dünya için, her birimize düşen görevler var. Bizler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, barışı koruma ve yayma sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getireceğiz. Bu anlamlı günde, tüm dünyaya barış dolu bir gelecek diliyor, her türlü şiddetten ve savaştan uzak, adaletin ve hoşgörünün hüküm sürdüğü bir dünya için çalışmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Barış dolu bir Tekirdağ, barış dolu bir dünya dileğimle…1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun."



Anahtar Kelimeler: BAŞKAN CANDAN YÜCEER’ EYLÜL MESAJI

BARO BAŞKANI GÜRCÜN'DEN EMNİYET VE HASTANE ZİYARETLERİ

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NDEN HAYIRLI KANDİLLER

ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK OPERASYONDA 74 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

TEKİRDAĞ’DA UYUŞTURUCU OPERASYONLARI

EDİRNE’DE SAĞANAK YAĞIŞ