BAŞKAN CANDAN YÜCEER: CUMHURİYET, EŞİT YURTTAŞLIĞIN VE ÖZGÜR İRADENİN ADIDIR

BAŞKAN CANDAN YÜCEER: CUMHURİYET, EŞİT YURTTAŞLIĞIN VE ÖZGÜR İRADENİN ADIDIR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyet’in sadece bir yönetim biçimi değil, onur, özgürlük ve eşitlik temelleri üzerine kurulduğunu belirtti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Yüceer mesajında, Cumhuriyet’in anlam ve değerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, özü itibarıyla yalnızca bir yönetim biçimi değildir. Cumhuriyet; onurdur, eşit yurttaşlıktır, özgür iradedir, laikliktir, hukuktur, kadının ve gencin söz hakkıdır.” diyen Başkan Yüceer, Cumhuriyet’in halkın kendi kaderini eline aldığı büyük bir yürüyüş olduğunu vurguladı.

Yüceer mesajında, “Cumhuriyet, hiçbir ayrım gözetmeden her birimize ‘sen bu ülkenin eşit yurttaşısın’ diyen yüksek bir çağrıdır. Bu çağrının içinde barış, bilim, akıl, emek ve adalet vardır. Kadınların eşit ve güçlü olması, gençlerin umudunu kendi vatanında kurması, çiftçinin üretmesi, işçinin emeğiyle, esnafın alın teriyle, sanayicinin katma değeriyle onurlu bir yaşam sürmesi vardır.” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet’in 102. yılına dikkat çeken Dr. Candan Yüceer, bu mirasın her kuşağın güçlendirmekle yükümlü olduğu bir emanet olduğunu belirterek, “Cumhuriyet, yalnızca korunacak bir miras değil; adalet, liyakat, laiklik ve sosyal eşitlikle yaşatılması gereken bir emanettir. Biz bu emanete sahip çıkacağız.” dedi.

Son olarak Yüceer, “Hiçbir çocuğun umudu yoksulluğa, hiçbir gencin emeği umutsuzluğa, hiçbir kadının iradesi baskıya teslim olmayacak. Çünkü bu ülke, Cumhuriyet sayesinde herkesin yurttaşlığı üzerine kurulmuştur.” sözleriyle mesajını tamamladı.

Dr. Candan Yüceer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle andığını belirterek, “Sonsuza dek yaşatacağımız Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

 



Yorum Yazın

SERVİSÇİ ESNAFI RAYİÇ BEDELİN ALTINDAKİ TEKLİFLERDEN ŞİKÂYETÇİ

ÇERKEZKÖY TSO 30 ADET MEYVE FİDANI DİKTİ

TEKİRDAĞ’DA EŞİTLİĞE GİDEN YOLUN 91. YILI KUTLANDI

Edirne’de polis eşleri tek yürek oldu, tüm ürünler tükendi

EDİRNE’DE FETÖ’DEN GÖZALTINA ALINAN 6 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ