Tarih: 11.01.2022 13:03

BAŞKAN BİYİK BASIN MENSUPLARINI AĞIRLADI

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarına yönelik yemek programı düzenlendi. Programa Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik,  Tanıtım Medya  Başkanı Mehmet Özdemir ve İlçe yönetimi ile basın mensupları katıldı.

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gazetecilerle buluştu. Gazetecileri öğlen yemeğine davet eden Başkan Biyik, yemeğin ardından konuşmasında, “Yaklaşık bir buçuk yıldan bu yana Kapaklı’da Ak Parti İlçe Başkanlığı görevini yürütüyorum. Belki geniş kapsamlı ilk defa basının huzuruna çıkmış olduk bu vesile ile. Gerçi basından birçok arkadaşımızla birebir sohbetimiz oldu, oluyor, bundan sonra da olacak. Aslında biz arkadaşlarımızla geniş kapsamlı bir basın buluşması planlamıştık. Fakat program yoğunluğu ve Ankara ziyaretlerimizden dolayı fırsatımız olmadı. Ben yaklaşık yedi yıl boyunca İstanbul teşkilatlarında basın ve medya biriminde görev yaptım.  Dolayısıyla sizleri meslektaşım olarak görüyorum. O nedenle sizler bizim yabancımız değilsiniz. Meslektaş olarak kabul edin. Her zaman sizlerle birlikte , sizlerin sorunlarını çözme noktasında, sizlerin yanında olduğumu belirtmek isterim. Ben özellikle yerel basının imkanlarının kısıtlı olduğunu, dolayısıyla düzeltilmesinin gerektiğini düşünenlerdenim. Çünkü büyükşehirlerde yerel konusu çok konuşulmamakla birlikte özellikle buraya geldiğimde de fark ettim ki yerel yapmış olduğu haberlerle kamuoyunu yönlendirebiliyor. Bu hem iyi bir şey hem de hassas bir terazi olarak kabul etmek gerekiyor. Çünkü kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına faydalı, toplumu geliştiren ve bilgilendiren ,dönüşmesine yardımcı olan bir alandır basın camiası.  O yüzden kıymetli. Özgür basın formatından çıkarak yanlı haberler yapıldığında bu anlamda birçok arkadaşımızın bundan zarar gördüğünü hep beraber gördük. Recep Biyik olarak beni meslektaşınız olarak görün. Evet siyaset yapıyoruz. Bazı konularda sizlerle paylaşamayabiliriz. Ama birçok konuda sorulan sorulara cevabımız var. Her zaman kamuoyuyla paylaşmaktan çekinmem."diye konuştu.

Kapaklı’nın ilçe bazında yaşadığı sorunlara da değinen Başkan Biyik; “Kapaklı’yı konuşmak gerekirse, çok hızlı göç almış ve almaya da devam ediyor. Özellikle ekonomik problemlerin olduğu şu günlerde daha fazla İstanbul’dan göç ile muhatap olacağını gördüğümüz bir ilçe. İş ve aş konusunda belki Kapaklı’nın bir avantajı olması nedeniyle de insanların bu bölgeye gelip, yerleşmeleri noktasında daha hızlı bir sirkülasyon söz konusu. Bizim avantajımız şu, Kapaklı 2019’dan sonra Cumhur İttifakı ile beraber Mustafa Çetin başkanımızın yönetiminde, AK Belediyecilik anlamında ortaya konulan yeni projelerle  dönüşüme uğramaya devam ediyor. İnşallah biz de kamu yatırımlarının hızlı bir şekilde Kapaklı’ya kazandırılması noktasında başkanımızla birlikte çaba sarf ediyoruz. Ben 2024 seçimlerine gelindiği zaman Kapaklı’da çok büyük değişimler olacağını, çok büyük kazanımlar olacağını, eksik olan kamu yatırımlarının hem bizlerin hem belediye başkanımızın da çabalarıyla ciddi anlamda bir yere varacağını düşünüyorum .Biz AK Parti İlçe Başkanlığı olarak elimizden geldiği kadar bir ışık gördüğümüzde soluğu Ankara’da alıyoruz. Bazen İl Başkanımızın organizasyonunda bazen bireysel olarak bakanlık organizasyonlarıyla bazen de Belediye Başkanımız ile beraber ayda en az birkaç defa Ankara’ya gidip geliyoruz. Bunu neden yapıyoruz? Kapaklı’nın temel ihtiyaçlarını görüyoruz, bir an önce çözülmesi için gerekenleri ilgili bakanlıklar görüşüyoruz” dedi.

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik konuşmasının devamında basının fedakarlığına değinerek şunları kaydetti;  “Gerçekten çabalarınızı görüyoruz. Ben özellikle katılımlarınızdan dolayı, hepinize çok teşekkür ederim. Çabalarınızı mücadelenizi çok kıymetli. Önce habere koşuyorsunuz, matbaada bunun gazete haline getirmeye çalışıyorsunuz sonra bastığınız gazeteyi de alıp dağıtarak insanlara ulaştırıyorsunuz. Gerçekten çok kıymetli, normalde bu işi 3 kişi yapması gerekirken, yerel basında bu işi tek bir arkadaşımızın üstlenmesi aslında çok büyük bir tecrübenin bir parçası olması noktasında çok şey  ifade ediyor. Ben tekrardan davetime icabet ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum, iyi ki varsınız”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —