BAŞKAN ALBAYRAK KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

BAŞKAN ALBAYRAK KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde bir kutlama mesajı yayımladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kadınların yaklaşık iki asırdır süregelen emek, hak ve adalet mücadelesinin onurlu gününü kutladı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Albayrak, mesajında 8 Mart'ın anlam ve önemine vurgu yaparak, ABD'de 8 Mart 1857 tarihinde gerçekleşen ve 128 emekçi kadının hayatını kaybettiği yangının ardından grev yapan kadınların mücadelesinin yıl dönümü olarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlandığını belirtti.  

İNSANLIĞIN İLERLEMESİNDE EMEKLERİ VAR

Kadınların insanlığın ilerlemesinde büyük emekleri olduğunu ve hayatın her alanında var olarak dünyamızı şekillendirdiklerini söyleyen Başkan Albayrak, kadınların seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere pek çok hakka kavuşmasının önünü açan yenilikleri hayata geçiren Mustafa Kemal Atatürk'ün bu konudaki öncü rolünü de vurguladı. Ancak, ülke genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunda daha kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Albayrak, çalışma hayatında, istihdam olanaklarında ve özlük haklarında kadınların aleyhindeki eşitsizliklerin giderilmesi, kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi ve İstanbul Sözleşmesi'ne yeniden taraf olunması gerektiğine dikkat çekti. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, kadın emekçilerin desteklendiği, kadınlar için projelerin gerçekleştirildiği ve Kadın Danışma Merkezleri'nde kadınların ve ailelerinin güçlendirildiği bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Albayrak, tüm dünyanın kadınların emekleriyle daha adil ve yaşanabilir bir dünya inşa etmesini diledi. 

 



MALKARA’DA HORTUM DEHŞETİ: KAMP ALANI YERLE BİR OLDU

TEKİRDAĞ’DA 14 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

TEKİRDAĞ’DA KABOTAJ BAYRAMI YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ

ERGENE’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ MOTOSİKLETTEN FIRLADI