Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilin etkilendiği deprem sonrası afet bölgesinde görev alan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile kucaklaştı.
BAŞKAN ALBAYRAK: “YAŞANAN FELAKETTEN ÇIKARACAĞIMIZ DERSLER VAR. ARTIK İHMAL DİYE BİRŞEY SÖZ KONUSU OLAMAZ”
Toplantının açılışında kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yaşanan felaketin boyutlarının çok büyük olduğunu ifade ederek, “Depremin haberini alır almaz derhal kriz masası kurduk ve arama kurtarma ekiplerimizi ilk saatlerden itibaren bölgeye gönderdik. Ekiplerimiz kahramanca ve fedakârca çalışarak deprem bölgesinde önemli çalışmalara imza attılar. Tekirdağ’ımızı en iyi şekilde temsil ettiler. Ancak bu afetten çıkaracağımız dersler var. 1999 depreminin üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen gördük ki hala depreme hazır değiliz. Tekirdağ olarak deprem kuşağında olduğumuzun bilinci ile bundan sonra öncelikli işimiz depreme hazırlık olacak. Artık ihmal diye bir şey söz konusu olamaz. Herkes üzerine düşeni yapmak zorunda. Bu bizim tarihi sorumluluğumuz. Deprem bölgesinde önemli çalışmalara imza atan ekiplerimizin, oradaki izlenimleri, tespitleri ve tecrübeleri çok önemli. Tüm ekiplerimiz deprem bölgesindeki çalışmalarını ve tespitlerini rapor haline getirecek. Daha sonra da bu tespit ve izlenimleri bir kitap haline getireceğiz. Bu tespitler de bizim deprem yol haritamızın oluşturulmasında önemli referans noktaları olacak. Ben tekrar, deprem bölgesinde kahramanca görev yapan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Emeklerinize, gönüllerinize sağlık. Hepinizden Allah razı olsun, sağolun varolun” dedi.
EKİPLER AFET BÖLGESİNDEKİ TECRÜBE VE İZLENİMLERİNİ PAYLAŞTI
İlk depremin ardından vakit kaybetmeksizin afet bölgesine hareket ederek arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarında etkin bir şekilde görev alan, uzman ve deneyimli personellerden oluşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekibi, düzenlenen toplantıda afet bölgesinde yaşadıkları tecrübeleri paylaştı. Ekiplerin konuşmalarında öne çıkan tespitlerde; deprem bölgesine giden yollarda sivil trafiğin yoğun olmasından dolayı arama kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşmada yaşadığı sıkıntılar, ekipler arası iletişim ve koordinasyona dair aksaklıklar, yeterli sayıda uzman ekip ve ekipmanın olmayışı, altyapıda yaşanan yıkımdan dolayı afet bölgelerine su verilemeyişi ön plana çıktı.