Gündem

Gündem Haberleri

BAŞKAN AKAY MUHTARLARLA BULUŞTU

BAŞKAN AKAY MUHTARLARLA BULUŞTU

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, başkanlığı döneminde rutin hale getirdiği ‘Muhtarlar Buluşması’nın bir yenisini bugün gerçekleştirdi.

Çerkezköy’deki mahalle muhtarlarıyla öğlen yemeğinde bir araya gelen Belediye Başkanı Vahap Akay, mahallelerimizde yapılması planlanan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

EKONOMİK ŞARTLARIN AĞIR OLDUĞU BİR DÖNEMİ YAŞIYORUZ

Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’de bulunan mahallelerin muhtarlarını ve ilçede görev yapan yazılı ve görsel medyanın temsilcilerini yemekte Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Memiş, Gökay Keleşoğlu, Levent Yıldırım ve Esengül Güven ile birlikte ağırladı. Toplantıya katılımlarından dolayı muhtarlara ve basın mensuplarına teşekkür eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Görev süremizin altıncı ayındayız. Bu süre zarfında 2024-2029 Stratejik Planımızı hazırladık. Bundan sonra plan programımızın üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tabii ki zor bir dönemdeyiz. Ekonomik şartların ağır olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Yani üçüncü dönem Belediye Başkanlığı yapan birisi olarak ekonomik şartların bugüne kadar gördüğümüz en ağır dönemini yaşadığımızı söyleyebilirim. Ancak hiçbir bahaneye sığınmadan, yine seçim beyannamemizdeki hedeflerimizin peşinden koşmaya devam ediyoruz” dedi.

MUHTARLARIMIZIN TÜM TALEPLERİNİ ALIYORUZ

“Biraz önce muhtarlarımızın yazılı taleplerini okudum” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Akay, “Muhtarlarımızın tüm taleplerini tabii ki alıyoruz. Şehrimizde hem Çerkezköy Belediyesi'nin yapacakları hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin yapacakları hem de devlet yatırımlarının olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Hızlı tren projesi devam ediyor. Devlet Su İşleri’nin yatırımları devam ediyor. 2025 yılı içinde inşallah TESKİ’nin yeni altyapı hedefleriyle buluşacağız. Ekim ayı Çerkezköy için, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde stratejik planının devreye girdiği bir ay olacak. Umarım Çerkezköy'ün ihtiyaçları, talepleri o stratejik planda yerini alacak. Biz de muhtarlarımızla birlikte vatandaşlarımızın karşılaştığı tüm sorunları çözmek adına çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ÇERKEZKÖY’ÜN TESKİ’DEN BEKLENTİLERİ BÜYÜK

Çerkezköy’ün bu dönem TESKİ’den büyük beklentileri olduğunun altını çizen Başkanı Akay, “TESKİ Genel Müdürümüz yakın zamanda Çerkezköy’e gelecek. Sorunları karşılıklı bir masa etrafında oturup konuşacağız. Çerkezköy’ün acil sorunlarının 2025 yatırım programına girmesini arzu ettiğimiz, temel yatırımları konuşma fırsatımız olacak. Burada bana ilettiğiniz tüm sıkıntıları, tüm sorunları ben de bu vesileyle Büyükşehir’de TESKİ'ye iletmiş olacağım. Bizim arzumuz, bir an evvel tüm kurumların Çerkezköy’e dair yatırımlarını harekete geçirmek. Bu anlamda üzerimize düşen bir görev varsa bunu sonuna kadar yerine getireceğimizi, Çerkezköy'ün hakkını, hukukunu korumak anlamında elimizden geleni yapacağımızı ifade etmek isterim.”

NÜFUSUMUZ 230 BİNE DAYANDI

Çerkezköy nüfusunun 230 bine dayandığının altını çizen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Büyüme hızımız aynı oranla devam ediyor. Dolayısıyla vatandaşın bizden olan beklentilerini yerine getirme sorumluluğuyla yol yürümeye devam ediyoruz. Yakın vade için söylüyorum. 2024 sonu geldi. Okullar açıldı. Yeni bir dönem başladı. Çerkezköy'ün trafik sorunları, otopark sorunları artmaya başladı. Bu talepleri, bu sıkıntıları, bu sorunları çözmek adına önümüzdeki aylarda yapacaklarımızı yeri geldiğince aktarmaya, anlatmaya çalışacağım. Şunu bilin sevgili muhtarlarım, basın mensubu arkadaşlarım. Çerkezköy'e dair sorunların birinci adresi sizsiniz. Biz, sizin vesilenizle bu sorunları bilir, bu noktadaki sorumluluklarımızı yerine getiririz” açıklamalarında bulundu.

Başkan Akay, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantı sonunda Belediye Başkanı Vahap Akay, muhtarlarımız ve basın mensuplarına çiçek hediye ederek, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

YENİ HAYVAN BARINAĞINA GEÇECEĞİZ

Genel Yayın Yönetmenimiz Abdulhamit Albez, programda sokak hayvanlarına ilişkin Belediye’nin İstasyon Mahallesi’ndeki hayvan barınağı ve yeni hayvan hakları yasasının uygulanmasına ilişkin Başkan Akay’a bir soru yöneltti. Başkan Akay, yasa koyucunun sorumluluğu belediyelere attığını ancak buna karşılık sorunun giderilmesine yönelik ise gerekli  desteği vermediğini belirterek, hızlı tren nedeniyle İstasyon Mahallesi’ndeki barınağın büyük bir bölümünün kullanılmaz hale geldiğini bir iki ay içerisinde yeni yapacakları barınağa geçeceklerini hatırlattı. Akay, “Bir tarafta hayvanların alınmaması için hayvanseverler var, diğer yanda hayvanların toplanması için şikayetler var. İkisinin arısında en uygun olanı yapmaya çalışıyoruz. Tarım Bakanlığı sorumluğu veriyor ama kaynak vermiyor. Buna rağmen öyle denildiği gibi uyutma, öldürme yok. Bu hayvanları biz rehabilite ettikten sonra gerek belediyemize ait gerek diğer doğal yaşamlarında yaşamlarını sürdürmelerini sağlayacağız.”dedi.

 



Anahtar Kelimeler: BAŞKAN MUHTARLARLA BULUŞTU

ÇERKEZKÖY’ÜN YENİ ÖZEL OKULU SINAV KOLEJİ KAPILARINI GAZETECİLERE AÇTI!

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ERBAŞ, KIRKLARELİ’NDE HAFIZLIK KUR’AN KURSLARI İCAZET MERASİMİ’NE KATILDI

TEKİRDAĞSPOR 2024-2025 SEZONUNU AÇTI

İNŞAATTA TOPARLANMA BEKLENMİYOR

SÜPER MEYVE ARONYA HASADI: FAYDASI SAYMAKLA BİTMİYOR