BAŞKAN AKAY VE BOZDAĞ`DAN YEREL ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI

BAŞKAN AKAY VE BOZDAĞ`DAN YEREL ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ve Çerkezköy belediye Başkanı Vahap Akay yerel esnafın sıkıntılarına destek olmak adına ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ yerel esnafa destek olmak amacıyla yaptıkları ortak basın toplantısında ?Alışverişlerinizi yerel esnaftan yapın? çağrısında bulundular.

Esnaf Odası Başaknı Ali Bozdağ ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası`nda bu sabah bir basın toplantısı düzenledi. Pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnafa dikkat çeken Belediye Başkanı Akay ile esnaf temsilcisi Ali Bozdağ, yerel esnaftan alışveriş çağrısı yaptı. Toplantıda konuşan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, ?Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile birlikte ülkemizde ve ilçemizde yaşanan pandemi süreci beraberinde ekonomik sorunları tetiklerken, birçok esnaf kepenk indirip, dükkan kapatmak zorunda kaldı. Entübe olan esnaflar can çekişirken işleri yüzde 200 oranında artan büyük marketler, artan iş hacimleri ile birlikte iştahları artmış olacak ki maalesef kontrolsüz, haksız, hukuksuz fiyat artışları ile hem yerel esnafı hem de halkımızı adeta soyup soğana çevirmektedir."dedi.

ESNAF İÇİN ZORLU BİR SÜREÇ

Esnafın zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti: "Devletimiz ve vatandaşımız bir yandan el birliği ile koronavirüs ile mücadele ederken, bir yandan da hemen her mahallede en az 2-3 tane olmak üzere isimleri görünüşte farklı olsa da bir ya da iki barona hizmet eden tekelleşen marketler zincirinin dişlileri arasında adeta ezilmektedir. Bu bağlamda Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak, halkımızı mahalle bakkalımızdan, küçük esnafımızdan alışveriş yapmaya davet ederken, devletimizi, belediyemizi ve yetkili kurumları fahiş fiyatlar konusunda bu marketleri mercek altına almalarını istiyoruz. Öyle ki market reyonu olan bu zincir marketler neredeyse her şehrin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde fırından kasaba, zücaciyeden manava, teknolojik ürünlerden kırtasiyeye kadar her alanda yerel esnafımızla haksız ve hukuksuz bir şekilde rekabet etmekte. Yerel esnafımız bunun karşısında rekabet şansını kaybetmektedir. Yüzde 80?i asgari ücretle geçinmek zorunda olan halkımız maalesef giysiden gıdaya, kırtasiyeden manava kadar her şeyi pahalı almakta, pahalı tüketmektedir. Biz de yaklaşık 5 bin civarında üyesi olan oda olarak esnafımızın haklı haykırışını burada dile getiriyoruz. Eğer bugün bu yanlışa dur demezsek, yarın bakkallarımız, kasaplarımız, manavlarımız işlerini kaybederek, belki bu marketlerde kasap, manav olarak çalışmak zorunda kalacaklar.?

KÜÇÜK ESNAF BULUNDUĞU BÖLGEYE YATIRIM YAPAR

Pandemi döneminde yerel esnafın sıkıntılarından bahseden Başkan Bozdağ sözlerinin devamında ise şunları kaydetti: "Küçük esnaf faaliyette bulunduğu bölge halkına yatırım yapar, bölgemizde faaliyette bulunan yerel esnafımız bulunduğumuz bölgeye ve bölgemize geleceğimize yatırım yapar. Diger büyük işletmelere göre bölgemize daha çok bağlıdırlar. Büyük işletmeler sadece müşterinin ihtiyaçlarına karşılık verirler, fakat küçük büyük işletmelere göre değerlerimize ve isteklerimize daha çok önem verir. Haliyle bizim kendimizi daha önemli ve özel hisetmemizi sağlar. Çerkezköy Esnaf Odası olarak bizler de yerel esnafımıza sahip çıkalım.? 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise pandemi döneminde yerel esnafın zor şartlar altında mücadele ettiğini söylerken, "Tüm kurum ve kuruluşlar yerel esnafı desteklemelidir. Biz Çerkezköy Belediyesi olarak zorlu süreçte esnafımıza destek olmaya çalıştık. Tabiki bu destekler yeterli değil. Daha fazla destek olmalıyız. Yerel esnafımıza hassasiyet gösterilmelidir. Hep birlikte yerel esnafımıza destek çıkmalıyız?diye konuştu. 

Bu arada Çerkezköy Belediyesi, geçtiğimiz ay belediye meclisinde İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda pandemi nedeniyle işyeri kapalı olan esnafa 2 bin TL bir sefere mahsus olmak üzere nakit para desteği bulunma kararı almıştı.