BARO BAŞKANI GÜRCÜN’DEN CAN ATALAY KARARINA TEPKİ

BARO BAŞKANI GÜRCÜN’DEN CAN ATALAY KARARINA TEPKİ

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, TBMM’de Can Atalay Kararıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’nin kararının okunmamasının hukukun üstünlüğü ve Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.

Milletvekili seçilen ancak hapiste olan Can Atalay ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın TBMM’de uygulanmamasına Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün’den tepki geldi. Gürcün, “TBMM’de Can Atalay kararıyla ilgili AYM kararının okunmaması, hukukun üstünlüğüne ve Anayasa'nın bağlayıcılığına aykırıdır.”

ANAYASA’YA AYKIRI

Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay Kararı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün şunları kaydetti:

“TBMM’de Can Atalay kararıyla ilgili AYM kararının okunmaması, hukukun üstünlüğüne ve Anayasa'nın bağlayıcılığına aykırıdır. Üstelik bu konuda Meclis’te çıkan kavga, yasama organının işleyişindeki ciddi aksaklıkları ve derin siyasi kutuplaşmayı da maalesef ortaya koyuyor. Meclis, halkın iradesini yansıtan en yüksek organ olmalı iken AYM kararlarının tanınmaması ve şiddet olayları, demokratik işleyişi zedeliyor. Öte yandan konu salt Atalay'ın durumu ile sınırlı bir mesele olmaktan da çıkmıştır. Artık konu sadece bir milletvekilinin hukuki durumu değil, Türkiye’nin hukuk devleti ilkesine ve demokratik geleceğine duyulan güvenin korunması açısından büyük önem taşımaktadır. Bundan sonra atılacak her adım, demokrasimizin sağlam temeller üzerinde yükselmeye devam edip etmeyeceğini belirleyecektir. Unutulmamalıdır ki hukukun üstünlüğü zayıflatılırsa, demokrasinin temeli de sarsılır.”



YAŞADIĞIMIZ BİR VATANIMIZ VARSA BUNU GAZİ VE ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ

TEKİRDAĞ’DA KIBRIS GAZİSİ GAZİLER GÜNÜ’NDE VEFAT ETTİ

TEKİRDAĞ’DA ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK OPERASYON: 143 KİŞİ YAKALANDI

BÜYÜKŞEHİRLE HAREKETE GEÇ

KAYMAKAM GÜNLÜ YILLIK İZNE AYRILDI