BARO BAŞKANI GÜRCÜN, SİNAN ATEŞ CİNAYETİNİN DURUŞMASINA KATILDI

BARO BAŞKANI GÜRCÜN, SİNAN ATEŞ CİNAYETİNİN DURUŞMASINA KATILDI

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, Ankara’da yapılan Sinan Ateş cinayetinin ilk duruşmasına katıldı.

Ülkü Ocakları Eski Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Baro Başkanlarıyla birlikte gözlemci olarak katıldı. 

Duruşma arasında Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşerek başsağlığı dileğinde bulunan Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, bir süre sohbet etti. Adalet beklentisini ifade eden Ayşe hanıma olayın tüm boyutları ile aydınlatılmasına ilişkin sürecin takip edeceklerini söyleyen Egemen Gürcün ve Baro Başkanları duruşmayı takip etti.

Tekirdağ Barosu’ndan yapılan açıklamada, “İfade edilmelidir ki, Sinan Ateş'in suikastı sonrasında, olaya karışanların adil ve etkin bir şekilde yargılanıp yargılanmayacağı, olayın aydınlatılması ve suçluların cezalandırılması konusunda şeffaflık sağlanıp sağlanmayacağı gibi hususlar, hukuk devletinin işleyişiyle doğrudan bağlantılı konulardır. Bu bağlamda, ailesinin adalet talebinin yanıtsız kalmaması, bu ülkede yaşayan ve bu davayı takip eden milyonlarca yurttaşın da hukuk devleti ile adalet sistemine olan güvenini yükseltecektir.”denildi.



CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR