BARO BAŞKANI GÜRCÜN: BASIN KİLİT BİR ROL ÜSTLENMEKTEDİR!

BARO BAŞKANI GÜRCÜN: BASIN KİLİT BİR ROL ÜSTLENMEKTEDİR!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında Anayasa’nın 26 maddesini hatırlatan Tekirdağ Baro Başkanı Gürcün, “Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti, kapsamında kamu hizmeti yönüyle de basın kilit bir rol üstlenmektedir.” dedi.

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak bu özel günü kutladı. Gürcün kutlama mesajında gazetecilik görevinin önemine dikkat çekerken Anasaya’ya atıfta bulundu.

Baro Başkanı Egemen Gürcün, mesajında şunlara yer verdi:

DÜŞÜNCEYİ AÇIKLAMA VE YAYMA HÜRRİYETİ

Tekirdağ Basının Kıymetli Mensupları, Anayasal temel hak ve özgürlüklerinin etkin ve yaygın bir biçimde yurttaşlarca hissedilmesinin temini bakımından basınımız çok önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle Anayasamızın 26. maddesinde vücut bulan ‘düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti’ kapsamında kamu hizmeti yönüyle de basın kilit bir rol üstlenmektedir. 

GAZETECİLER VE AVUKATLAR…

Tarihin her döneminde avukatlar ve özgür basın, dünyada ve yaşadığı toplumda gelişen olaylara kayıtsız kalmamış, bunları tüm gerçekliği ile dile getirmekten de çekinmemiştir. Bu bakımdan bu iki meslek grubu sık sık hak ihlallerinin de sujesi konumuna gelmiştir. Ancak gazetecilik mesleğinin etik değerlerine bağlı ve vatandaşın haber alma hürriyetini meslek düsturu yapan siz kıymetli basınımız, yaşanılan her türlü zorluğa rağmen özveri ile mesleğinizi yürütmektesiniz. 

VATANINI EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR

Bu hususu ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ veciz sözü ile de sizlerin vatan sevgisi ve demokrasiye olan inancınızın bir göstergesi olarak değerlendirmek gerektiğine inanıyorum. 

GAZATECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Bu vesile ile haber peşinde koşan, haberin hızlı ve doğru bir biçimde aktarılması için zaman saat gözetmeden emek veren tüm gazetecilerin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü' kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımla.”



TCG-AKIN TEKİRDAĞ’DA VATANDAŞLARA KAPILARINI AÇTI

MÜJGAN VE SERKAN KARAGÖZ ÇİFTİNİN YAPIMINI ÜSTELNDİĞİ CAMİ İNŞAATI BAŞLADI

MARKALI 5 ÇİFT AYAKKABI ÇALDILAR

TEKİRDAĞ’DA DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

DENİZ YATAĞINDA UYKUYA DALDI, 2 MİL ÖTEDE GÖRENLER ŞAŞIRDI