BALKANLAR BELGESELİ ÇERKEZKÖY’DE DE GÖSERİLDİ

BALKANLAR BELGESELİ ÇERKEZKÖY’DE DE GÖSERİLDİ

Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanlığı’nca hazırlanan Balkanlar Belgeseli, Çerkezköy’de gösterildi.

Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından hazırlanan Balkanlar Belgeseli’nin geçtiğimiz günlerde gala gecesi gösterimi yapılmıştı. Tekirdağ’daki gösterimin ardından Çerkezköy’de de Balkanlar Belgeseli gösterimi gerçekleşti.

Hafta sonu cumartesi günü akşam 20.00’da Halk Eğitimi Merkezi’nde gösterimi yapılan Balkanlar Belgeseli, duygulu anlar yaşattı. Program öncesi konuşma yapan Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, “Balkanlar Türkiye’dir. Türkiye ise balkan topraklarıdır. Biz et ve tırnak gibiyiz.” dedi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Ülkü Ocakları Çerkezköy İlçe Başkanı Zafer Şengöz, Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı Dedesi Sinan Boztepe ve çok sayıda davetli katıldı.

Balkanlar Belgeseli’nin gösterimi öncesi bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu; “Balkanlar meselesi ile ilgili birçok çalışmaya imza attık. Balkanlar meselesini Ülkü Ocaklarına vizyon edindirmeye çalıştık. Çalışmalarımızı sürdürürken fark ettik ki Balkanlar Ülkü Ocakları için sadece bir vizyondan ibaret olmamalıdır. Balkanlar ve orada Türk kalabilmek için bugün dahi mücadele gösteren soydaşlarımızın direnişi bizim aktarmaya ve yaşamaya çalıştığımız Türklük davasının ta kendisidir. Bu dava ne dinimi veririm, ne de dilimi veririm diyenlerin davasıdır. Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in 'insanlık aleminin en şerefli ailesi Türk Milletidir' diyenlerin benimsedikleri dava gibi. Bu dava Sarı Saltuğun torunlarının davasıdır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Balkanlar Belgeseli gösterimi gerçekleşti. Göçe zorlanan Balkan Türkleri’nin katlandığı inanılmaz zorluk ve acıların anlatıldığı belgesel, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.