AYDENİZ`DEN AKAY`A KRİTİK SORULAR?

AYDENİZ`DEN AKAY`A KRİTİK SORULAR?

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Belediye`de ortaya çıkan `Dolandırıcılık` olayı ile ilgili Başkan Vahap Akay`ın sorumluluğu bulunduğunu belirterek, kritik sorular yöneltti.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın bizzat açıkladığı boyutları henüz net olarak bilinmeyen `Belediyedeki dolandırıcılık` olayı ile ilgili AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök`ün ardından MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz`de basın toplantısı düzenledi.

İşte Aydeniz`in MHP`li Meclis Üyeleri Koray Önsel ve Habip Çelik ile birlikte yaptığı basın toplantısından satır başları:

SAVCLIĞA TESLİM ETSEDE SORUMLUDUR

MHP İlçe Teşkilatı olarak konuyla ilgili düşüncelerimizi vatandaşla ve basınla paylaşmak adına bu açıklamayı yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde belediye başkanı konuyla ilgili açıklama yaptı. Fakat tavrı ??Bu konuyla ilgili alakam yok, ben gerekeni yaptım, konuyla ilgileniyoruz?? şeklindeydi. Bu tavır yanlıştır. Çünkü Belediye Başkanı`nın görevlerinden birisi de belediyenin gelir ve alacaklarının takip ve tahsilini yapmaktır. Savcılığa işi teslim etse de sonuçta Belediye başkanı olarak çalışanlarından, müdürlerinden, amirlerinden kendisi sorumludur. Biz cevaplanmamış soruların cevaplanmasını istiyoruz. Bunlardan birisi de 28 Mayıs tarihinde olay tespit edildiği gibi aradan geçen 20 gün neden beklendi? Tespit edildiği gibi neden savcılığa başvurulmadı?

AK PARTİ VE MHP DE YER ALSAYDI DAHA ŞEFAF OLURDU

Oluşturulan komisyonun üyeleri arasında Ak Parti ve MHP meclis üyeleri de yer alsaydı daha şeffaf bir komisyon olurdu.

Arşive ve dosyalara kimler ulaşabiliyor, kimler inceliyor? Bunlar soru işareti. Bu soruşturmayı şeffaf bir kurulun yapmasını isterdik. Bu iş bir veya birkaç kişinin eseri değil; bir grup çalışması veya şebeke işidir. Konu çözümlenene kadar ilgili kişiler geçici olarak görevlerinden alınmalıydı.

NE BASINLA NE DE VATANDAŞLA PAYLAŞILMADI?

Muhasebe ilgili bir sorun var ortada; durum parasal. Bu raddede bu konuyla ilgili aynı birimlerin görevlendirilmesi ?kendi kendini denetlemek? gibi saçma bir durum oluşturuyor. Soruşturmanın kimler tarafından yapıldığı hâlâ bilinmiyor. Ne basınla ne vatandaşla ne de diğer partiler ile bu bilgi paylaşılmadı.

İLKELLİK OLARAK ÖRÜYORUZ

Bazı personellerin yurt dışına kaçtığı ile ilgili duyumlar aldık. Kaçmasına engel olunabilirdi. Belki de bu adamlar bir daha bulunamayacak ve sorgulanamayacak. 21. Yüzyıldayız. Otomasyonlar artık dijital ortamda yapılabiliyorken hâlâ ruhsat harçlarının vezneden tahsil edilmesini de ilkellik olarak görüyoruz.

GERÇEKTEN 28 MAYIS MI?

Müteahhitler para yatırma işlemlerini vekaleten başka birisine bırakamaz. Parasını kuruşu kuruşuna ödeyip de mağdur olan müteahhitler ve vatandaşlar da olabilir. Bunların mağduriyeti nasıl giderilecek? Aklımızdaki şüphelerden birisi de bu durum gerçekten 28 Mayıs tarihinde mi tespit edildi? Daha öncesinde tespit edilip de konu şimdi mi gün yüzüne çıktı?

SEÇİM ÖNCESİ Mİ FARK EDİLDİ?

Belki de seçim öncesinde tespit edildi fakat oy kaybı yaşanmaması adına üstü örtüldü, bilemiyoruz. Belediyenin her zaman yanındayız, sorunun çözülmesi için biz de elimizden geleni yaparız fakat yetkili merciin sorumluluktan kaçmaması gerekiyor.

BU DOLANDIRICILIK YANLIZCA İNŞAATLA İLGİLİ Mİ?

Aydeniz`in ardından MHP Meclis Üyesi Koray Önsel de açıklamalarda bulundu. Önsel ise şunları kaydetti: "Ben Belediye Başkanı olsaydım 28 Mayıs?ta bu işin tespitini yaptığım gibi muhasebe birimini derhal görevden alırdım. Muhasebe birimi olarak hesapları denetleyemiyorsanız orada oturmayacaksınız. Bu dolandırıcılık yalnızca inşaat ile mi sınırlı? Bu iş kimlere kadar gidiyorsa sonuna kadar gidilmeli. Bu ciddi bir konu, üstü kapanmamalı. Suçlusu cezasını çekmeli. Bu işin 28 Mayıs?tan sonrası da incelenmeli. O tarihten sonra belediyenin kasasına giren paralar da incelenmeli."



Anahtar Kelimeler:

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ’NDEN VALİ SOYTÜRK’E ZİYARET

SILA BEBEĞİN DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR: BEYİN DOKUSU ATMAYA BAŞLAMIŞ

TEKİRDAĞ’DA AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ

FABRİKA SERVİSLERİ ÇARPIŞTI: 12 İŞÇİ YARALI

ULAŞIM AĞLARIYLA GÜÇLÜ TEKİRDAĞ