AYDA 100 KİŞİ TEKİRDAĞ’A GİTMEKTEN KURTULDU

AYDA 100 KİŞİ TEKİRDAĞ’A GİTMEKTEN KURTULDU

Çerkezköy TSO tarafından başlatılan K Belgesi verilmesi ve Sayısal Takograf sayesinde aylık ortalam 100 kişi Tekirdağ’a gitmeden bu belgeleri almaya başladı.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte bölgede görev yapan gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Çetin, Oda’nın yılbaşından buyana 5 aylık çalışmaları hakkında gazetecileri bilgilendirirken, üyelerine ne vaatte bulunmuşsalar bunları peyder pey hayata geçirdiklerini söyledi. Çetin, K Belgesi ve Sayıla Takograf uygulamasıyla ayda ortalama 100 üyenin Tekirdağ’a gitmesine gerek kalmadığını söyledi. 

Çerkezköy TSO Meclis Toplantısında gerçekleştirilen basın toplantısında 2024 yılının ilk beş ayının değerlendirilmesi ve bölgenin genel sorunları hakkında değerlendirme yapıldı. Sabah 10.00’da gerçekleştirilen toplantıya ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ogün Asıl ve Sinan Sifil, yönetim kurulu üyeleri Murat Narçın, Ufuk Mangır, Bünyamin Fırat, Evren Kahraman, Mesut Görgün, Sedat Çolak, Ümit Süthan ile basın mensupları katıldı. 

5 AYLIK FAALİYETLER HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Basın toplantısı ÇTSO Genel Sekreteri Seçkin Bayraktar tarafından odanın yılbaşından buyana, 5 aylık çalışmaları hakkında bilgi verilmesiyle başladı. Bayraktar, yılbaşından buyana 2024 yılı içinde 286 yeni kayıt (üye) yaptıklarını 3 bin 40 adet faaliyet belgesi verdiklerini belirtti. Bayraktar ayrıca dolaşım belgesi olarak da 22 bin 797 adet işlem yaptıklarını söyledi. Çerkezköy TSO’da 5 ayda 175 adet sanayiciye kapasite raporu 175, 198 adet ise ekpertiz raporu verdiklerini belirtti.

ARTIK K BELGESİ ÇERKEZKÖY TSO’DA VERİLİYOR

Genel Sekreter Seçkin Bayraktar slayt eşliğinde verdiği brifingde 129 adet K Belgesi, 492 adet ise Sayısal Takograf hazırlanarak, teslim edildiğini kaydetti. Bu belgelerde üye olup olmadığına bakılmaksızın talep edenlere Takograf verdiklerini belirten Seçkin Bayraktar, daha sonra odanın TOBB nezdinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 129 K belgesi 492 de  Sayısal Takograf’ı hatırlatan Çerkezköy TSO Başkanı Ahmet Çetin, “K belgesi uygulamasını biliyorsunuz başlattık. Yine Takograf artık buradan veriyoruz. Ayda 100 kişiyi Tekirdağ’da gitmekten kurtarmışız.” Dedi.

TUVTÜRK MUAYENE İSTASYONU….

Oda yönetimine gelirken ne vaatte bulunmuşsalar hepsini birer birer hayata geçirmeye gayret ettiklerini belirten Ahmet Çetin, TUVTÜRK Araç Muayene İstasyonu ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Ahmet Çetin, “Üyelerimizin ülke ekonomisine verdikleri katkıyı dış pazarlara açılarak geliştirmeleri noktasında destek oluyoruz. Bu noktada dış pazarlarla ilgili danışmanlık hizmeti de üyelerimize veriyoruz. Üretim üssünü ticarete dönüştürdüğümüzde bölge ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacaktır. Bizler bu noktada geçen ay Ankara’da görüşmelerimiz oldu. İş insanları olarak silah istemiyoruz, yeşil pasaport istiyoruz dedik. Yeşil pasaport ile ilgili Cumhurbaşkanımızdan olumlu sinyaller aldık. Önümüzdeki süreçte, Oda başkanlarıyla başlayarak, meclis üyeleri ve üyelerimize yönelik in işsanlarının kolayca yurtdışı pazarlara açılabilmesini sağlayacak yeşil pasaport almamızla ilgili girişimlerimizin sonucunu alacağız. Yine TAVTÜRK Araç Muayene İstasyonu önümüzdeki aylarda bölgemize kurulacak. Bu noktada da gerekli çalışmaları yaptık. TAVTÜRK’ün ihalesi sanırım bitiyormuş. Yeniden ihale yapıldıktan sonra bizim bölgemize de araç muayene istasyonu gelecek.”dedi.

Toplantıda Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, bölgenin sorunların ada değindi. Hızlı Tren ve su konularında açıklamalarda bulunan Çetin, “Bölgemizde su sorunumuz var. Biz bu konuda çalışma yaptık. Suyun farkındalığının bilinmesi, daha çok konuşulması ve önlemlerle ilgili olarak gerekirse Ankara’yla, gerekirse bütün Trakya olarak bir araya gelip belki ekonomik olarak bize pahalıya mal olacak ama bu önlemlerin masaya yatırılması, hızlı bir şekilde çözüm bulunması lazım. Çünkü önümüzde 8 yıl var. 30 yıl sonra belki ilk göçenlerden birileri bu bölgeden olacak. Su için 8 yılı bulmayacak bir süremiz var. Bunun için bugün başlarsak o suların buraya gelmesi 8 yılı bulacaktır ama bugünden başlamamız lazım.”dedi.



Anahtar Kelimeler: TEKİRDAĞ’ GİTMEKTEN KURTULDU