AVUKATLAR GÜNÜ ÇERKEZKÖY’DE KUTLANDI

AVUKATLAR GÜNÜ ÇERKEZKÖY’DE KUTLANDI

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Çerkezköy Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Çerkezköy Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle 5 Nisan Avukatlar Günü kutlandı. Programa, ilçedeki avukatlar katıldı.

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Çerkezköylü Avukatlar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirdi. Ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda, Tekirdağ Barosu Çerkezköy Temsilcisi Avukat Mustafa Teymur günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Teymur’un basın açıklamasında, yargı bağımsızlığına dikkat çekildi.

TEKİRDAĞ BAROSU TEMSİLCİSİ TEYMUR SORUNLARI DİLE GETİRDİ

‘Yargının bağımsız ve tarafsızlığı’na vurguda bulunan Teymur, konuşmasında, “Bağımsızlığı ve tarafsızlığının sağlanamaması; yargıya güven ve hukuka inancı azaltırken, avukatlık mesleğinin itibarını zayıflattı. Yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunacağız. Avukatlık mesleğinin itibarını kimseye teslim etmeyeceğiz.”dedi.

Konuşmasında Hukuk Fakülteleri’ndeki yetersizlik ve sorunlara dikkat çeken Baro Çerkezköy Temsilcisi Avukat Teymur, “Avukatlık ücretleri insan onuruna yaraşır şekilde, avukatın sarf ettiği emeği ve üstlendiği sorumluluğu karşılamıyor. Ücret tarifelerinde olması gereken artışları, ödemelerin zamanında yapılmasını sağlamalıyız. Adalete erişimin önündeki engelleri kaldırmak için yetkili makamlarla kurulacak kesintisiz işbirliği ile çözümleri birlikte hayata geçireceğiz. Kamu avukatları ek gösterge, mobbing ve mesleki bağımsızlıklarının korunması sorunu hâlâ çözülmedi. Baroları kamu avukatlarının meslek örgütü haline getirecek, sorunlarını çözeceğiz. Çoklu baro Kanunu ile meslek örgütlerimiz bölündü. Baroları birliğimizde birleştireceğiz. 5 Nisan Avukatlar Günü’nü birlikte kutlayacağız!” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: AVUKATLAR ÇERKEZKÖY’ KUTLANDI

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM