HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

TATMİN EDİCİ DEĞİL

TATMİN EDİCİ DEĞİL

Bugün açıklanan asgari ücretle ilgili olarak değerlendirmede bulunan işçi sendikaları temsilcileri, yeterli bulmadıklarını söyledi. TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, "Biz en az 3 bin TL olmasını bekliyorduk."dedi.

Ocak ayından itibaren uygulanacak olan asgari ücretle ilgili sendika temsilcileri açıklamalarda bulundu. Türk-İş Tekirdağ İl Başkanı ve Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Murat Koçak, asgari ücretin en az 3 bin TL olmasını istediklerini, açıklanan asgari ücretin kendilerini tatmin etmediğini söyledi.

ASGARİ ÜCRETİ

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK`e bağlı sendika şube başkanları bugün saat 11.00`da ortak basın açıklaması yaptığı anlarda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 2021 yılı asgari ücretini de açıkladı. Yeni yılda asgari ücrete yüzde 21.56 oranında zam gelirken yeni tutar net 2 bin 825 TL oldu. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada, 2021 yılında uygulanacak asgari ücretin bekar bir işçi için brüt 3 bin 577 TL 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendiğini açıklamasının ardından sendika başkanlarından değerlendirme geldi.

Türk-İş Tekirdağ İl Başkanı veTürk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden ve Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan yeni asgari ücrete ilişkin gazetecilere değerlendirmede bulundu.

BİZİ TATMİN ETMEDİ

 Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Murat Koçak, ?Türk-İş Konfederasyonu olarak insan onuruna yakışır bir ücret istedik. İşçilerimizin ve emekçilerimizin talebi 3 bin liraydı. Ama bugün açıklanan rakamlar ise 2 bin 825 TL oldu. Türk-İş olarak bunu masada imzalamadık ve kabul etmedik. Bizi tatmin edici bir rakam değil. Biz en az 3 bin TL olmasını istiyorduk.? değerlendirmesinde bulunurken, Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan ise ?Türk-İş adına genel başkanımız asgari ücretle ilgili açıklamasında, rakamın kabul edilebilir bir rakam olmadığını söylemişti. Bizlerin de işçi temsilcileri olarak kabul edebileceğimiz bir rakam olmamıştır."dedi.

TÜRK-İŞ OLARAK MUHALEFET ŞERHİMİZİ KOYDUK

Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden de asgari ücretin beklentilerini karşılamadığını belirterek, ?Bu rakam baz alınırken son ayın enflasyon oranı da göz önüne alınmadan eksik açıklanan bir rakamdır. Tek bir kişinin geçinebileceği bir rakam. Bir ailenin geçinebileceği rakam yansımamıştır. Biz en azından 3 bin TL?nin üzerinde bir teklifle masaya gelinmesini bekledik. Bu rakam işçi ve işveren tarafının bir araya gelerek belirlediği bir rakam değildir. Hükümet ve işveren tarafının bir araya gelerek belirlemiş olduğu bir rakamdır. Bu rakamları Türk-İş olarak kabul etmiyoruz. Ülkemizde yaşam standartlarına ve şartlarına göre olumlu bir rakam olmadığını da düşünmekteyiz.  Türk-İş olarak yapılan toplantıda şerhimizi koyduk.? dedi.

 



Anahtar Kelimeler:

YILIN ‘EN’LERİ YARIŞMASI BAŞLADI...

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI