YAŞAR KUŞ VERDİ VERİŞTİRDİ: KOOPERATİF’TEN GİRDİ, YOLLARDAN ÇIKTI!

YAŞAR KUŞ VERDİ VERİŞTİRDİ: KOOPERATİF’TEN GİRDİ, YOLLARDAN ÇIKTI!

Şoförler odası eski başkanı Kuş, önce Kooperatif Başkanı Yaztepe’ye rağmen kooperatife üye olduğunu açıkladı. Sonra eski günlerine giden Kuş, bölgemizin trafiğinden yollarına kadar çeşitli açıklamalarda bulundu.

Uzun yıllar Çerkezköy’de Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı yapan Yaşar Kuş, Esnaf Kefaalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe ile tutuştuğu kavgada son aşamayı anlattı. Kuş, Kooperatif üyeliğini hukuken alırken, mevcut Başkan Yaztepe’ye de adeta ‘Hodri meydan’ dedi.

Bugün öğlen Tokoçin Restoran’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Çerkezköy’de 16 yıl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı yapan Yaşar Kuş, geçen sene Çerkezköy Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe ile yaşadığı atışmada son durumla ilgili bilgiler verdi. Daha önce Kooperatife üye olmak isteyip ancak yönetim tarafından bilinçli bir şekilde üye yapılmadığından yakınan Yaşar Kuş, yasal yolları takip ederek üyeliğini aldı. İşte yaşar Kuş’un basın toplantısından başlıklar:

BEKLEMEYİ BİLİRİM!

Çerkezköy’de 18 yıl Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı yaptığını hatırlatarak sözlerine başlayan Yaşar Kuş, 2016 yılında odanın bir üyesine iyilik yapayım derken belgede sahtecilikten cezaevine girdiğini söyledi. Kuş, “Bir üyemize iyilik yaptık ancak belgede sahtecilikten cezaevine gönderildim. Cezaevinden çıktıktan sonra herhangi bir yere üye olmadım. Esnaf Kefalet Kooperatifiyle ilgili gördüğüm lüzum üzerine bir adaylık yaşayabileceğimi düşündüm ve 4-5 seneden beri de üye olmaya çalışıyordum o dönem bunun açıklamasını yaptım. 26 Aralık 2022’de ‘hakkımı gasp ediyorlar’ diye açıklamada bulundum. Benim açıklamamdan sonra sayın mevcut Başkan Muzaffer Yaztepe bize cevap vermişti. Ben o dönem kendisine hemen cevap vermedim ve bekledim. Belirli seçim süreçlerini atlattık. Ben beklemeyi iyi bilirim. Çünkü ilkokul 3’üncü sınıftan beri minibüsçüyüm. O yüzden beklemeyi çok iyi bilirim. Bugün sadece Kredi Kefalet Kooperatifiyle ilgili değil Çerkezköy’ün diğer sorunlarına da biraz değineceğim” dedi. 

24 TEMMUZ 2023’TE DE KOOPERATİFE ORTAK OLDUM. HANİ OLAMIYORDUM?

Çerkezköy Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe’nin 2022 Aralık ayında kendisiyle ilgili yaptığı açıklamaları hatırlatan Yaşar Kuş, şunları kaydetti: “Sayın Yaztepe, o dönem benim açıklamam üzerine verdiği cevapta benim vergi borcum olduğunu, kredinin banka onayına sunulduğunu söylemişti. Kesinleşmiş cezam sebebiyle üyeliğe alınmadığımı söylemiş. Benim niye üye yapılmadığımı bu şekilde açıklamıştı. Ben 1991 senesinden beri Çerkezköy Vergi Dairesi’ne nakliyeci olarak, servis taşımacılığı, minibüsçülük, taksicilik olarak kayıtlı bir üyeyim. Vergi mükellefiyim. Benim kredi kullanamamamdan bankadan dolayı işte icralık olduğumu söylemiş. 2020’de kullandığım kredinin dekontu burada. Onlar esnafa kredi vermediler, ben gittim bankadan kullandım. Pandemi kredisi. Ve ödedim. Evrakı da hepsi burada. 24 Temmuz 2023’te de kooperatife ortak oldum. Hani olamıyordum? Beni bakanlık müfettişleri ortak yaptı. Çünkü haksızlık yaptığını beyan ettim. V ergi mükellefi olan, odaya kaydı olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifine veya herhangi bir yere para kullanmadan da ortak olabilir. Bu bakanlığın emridir. Ben 2021’de 2 tane plaka çıkardım. Vergi borcumu araştırsınlar, araştırıp konuşsunlar. Vergi borcum olsaydı ben bugün plaka çıkaramazdım. Devam eden vergi borcum da olabilir. Ama ben vergimi devamlı ödeyen bir mükellefim” 

ESNAFLIK YAPIYORLAR MI AÇIKLASINLAR?

Kooperatife üye olduğunu belgelerini göstererek açıklayan Yaşar Kuş daha sonra pandemi sürecinde Çerkezköy Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin tutumuna ilişkin eleştirilerde bulundu. Pandemi döneminde ülke genelinde birçok oda ve kooperatif esnafa destek olduğunu dile getiren Yaşar Kuş, “Daha önceki açıklamamda da bunu dile getirdim. Keyfe keder milyonlarca liralık 2-3 tane araç değiştireceklerine esnafa 500 liralık bir erzak paketi götüremezler miydi? Ben esnaf olduğum için, esnaf arkadaşlarımla yaşadığım için bunları söyledim. Onlar şimdi esnaf değil. Şu an desin ki ben şu esnaflığı yapıyorum. Açıklasın, nerede esnaflık yapıyor? Vergi Dairesi’nde kaydı nasıl var? Kâğıt üzerinde mi yoksa yapıyor mu? Ben yapıyorum. Sabah 6’dan gece 1’e kadar Çerkezköy’ün her sokağında servis ve öğrenci çekiyorum. Onlar ne iş yapıyorlar açıklasınlar.”diye meydan okudu.

HER BAŞKAN BİR GÜN KOLTUĞU DEVRETMESİNİ BİLECEK

1970’li yıllarda kurulan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nde bin 500 kişi, 6-7 senelik Kapaklı kooperatifinde ise 5 bin kişi üyesi bulunduğunu dile getiren Yaşar Kuş, “Esnafları Kapaklı Kooperatifine kovmak mı sizin dürüstlüğünüz? Esnafları neden oraya zorladınız? Neden bugüne kadar insanlara yardımcı olmadınız ve kredi vermediniz? Cesaretiniz varsa çıkın bunu açıklayın. Çünkü açıklayamazlar. Çünkü bunlar burasını bir aile şirketiyle beraber yönettikleri için, esnaftan kopuk kişilerle yönettikleri için orasını ömür boyu kendilerine kalacağını zannediyorlar. Her başkan bir gün o koltuğu devretmesini bilecek” diye çıkıştı.

ÇERKEZKÖY’Ü TERK ETMEZSEM ŞEREFSİZİM

Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe’nin, bir yıl önce yaptığı açıklamasındaki tüm sözlerine neredeyse tek tek cevap veren Yaşar Kuş, ‘Devam eden davaları var’ sözünü de unutmadı. Kuş, “İşte evraklarım burada. Ben belgeli konuşurum. Onlar gibi değilim. Benim devam eden davamın olduğunu iddia ediyorsa bunu belgelerle kamuoyuna açıklasın. Eğer böyle bir şey varsa bırakın Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi’ne aday olmayı Çerkezköy’ü terk etmezsem şerefsizim.”dedi. 

KOPERATİF BAŞKANLIĞI İÇİN ADAYLIK SİNYALİ VERDİ

Kooperatife üyeliği olmadığı için son seçimlerde aday olamayan Yaşar Kuş, adaylığı aldığı için bundan sonraki seçimlerde aday olacağı sinyalini de açıkça verirken, şunları kaydetti: “2021 yılında mahkemenin verdiği men cezası kalktıktan sonra bu çalışmalara başladım. Şimdi esnaflarımıza ziyaretler yapacağım. İnsanlar benim aday olmamı gönülden istiyorsa ben bu işe niyetleneceğim. Benim esnafım beni Çerkezköy’ün en güzel koltuğuna, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’na 5-6 dönem seçti, oturttu. Ben esnafıma sormadan hiçbir şey yapmam. Onlar uygun görmezse bu işe zaten girmem. İsterlerse ancak o zaman girerim.”  

FAİZ ARTIŞLARINA DA TEPKİ GÖSTERDİ

Pandemi sürecinde verilen esnaf kredilerine yeni gelen faiz artışı ile ilgili konuşan Yaşar Kuş, “Oda başkanlarının açıklamaları yetersiz kalmıştır. Ben onların yerinde olsam bunu Ankara’da Tekirdağ’da daha yüksek sesle dillendirirdim. Keyfe keder araçlarını değiştirenlere söylüyorum. Şimdi bir büyüklük yapında o artan kredi faizlerini de bütçenizden karşılayın. Aldığınız paralardan, huzur haklarından ve personelden karşılayın. Bunları yapın ki bizlerde sizleri alkışlayalım. Gerekirse de 3-5 milyonluk arabaları satın, bu esnafın kanayan yarasına da merhem olun. Esnaf bu faiz artışlarını ödeyemez. Sizler fedakarlık gösterin esnafa destek olun.” Dedi.

AHMET ÇETİN’E SESLENDİ

Çerkezköy ve Kapaklı’nın yoğun göç alarak hızlı büyüdüğünü dile getiren Yaşar Kuş, “Ben buradan bunun öncülüğünü yapacağına inandığım, başaracağına inandığım sayın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet abime sesleniyorum. Gel bütün milletvekillerini, bölge belediye başkanlarını, muhtarları, sivil toplum örgütlerini bir araya topla. Ahmet Çetin’den istirham ediyorum, trafik sorununu çözümü için yapılacak olan çalışmalara ön ayak olacağına inanıyorum. Çerkezköy OSB’nin 4-5 tane yol arteri var. OSB’ye her gün 3-5 bin tane araç giriş çıkış yapıyor. Özcanlar fabrikasının oradan bir yol açılsa şoförler OSB’ye girmek için 16 kilometre dolaşmak zorunda kalmayacaktır. Trafik sorunun çözümü için de fabrika giriş çıkış saatlerinin de değiştirilmesi gerekiyor. Bu sorunlarından en önemlisi ise OSB’ye hususi araçların girişidir. Servisler boş gidiyor, insanlarımız ise taksiyle dönüyorlar. Eğer bir dayatma yapacaksanız bu hususi araçlarla girip çıkanlara bir dur deyin formül bulunuz.” önerisinde bulundu.

FABRİKALAR DAVALIK OLUYOR

Fabrikaların personel servisleriyle ilgili üzerine araç alması konusunda da konuşan Yaşar Kuş, geçtiğimiz yıllarda Velimeşe’de meydana gelen tren kazasını örnek verdi. Kuş, “Tren kazasını hatırlıyorsunuz. Şu an tren kazasındaki servis aracının fabrika üzerine olması nedeniyle fabrika çok zor durumda. Fabrikalar, servis araçlarını kendi üzerlerine bilmiyorlar alıyorlar. Ama ortaya çıkabilecek bir olumsuzluk halinde de fabrika da sorumlu oluyor. Tıpkı tren kazasında olduğu gibi. Bunları fabrikalarımıza anlatmak lazım.” 

VELİKÖY OSB’NİN YOLLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Sözlerini tamamlarken Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bozuk yollara da değinen Kuş, “Buradan milletvekillerimize sesleniyorum. Milyonluk araçlarınızla değil, bir servis aracıyla o yollardan geçin de yolun halini görün. Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nde doğru dürüst bir tek yol yok. Bu yolların bir an önce yapılması lazım. Buradan dünyaya ihracat yapan firmalarımız var. Üretim yapan yüzlerce insan çalıştıran firmalar var. Ama yol yok. Buraya biran önce el atılması gerekiyor. Sayın milletvekillerimizi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Organize sanayi bölgelerine bırakılacak bir konu değil. Yıllardır hiçbir adım atmadılar.” diye konuştu. 



İŞTE BÜYÜKŞEHİR’İN BAYRAMDAKİ HİZMET BİLANÇOSU

ENGELLİYE YENİ ENGEL GETİREN VERGİ PAKETİ KABUL EDİLEMEZ!

TEKİRDAĞ BAROSU’NDA BAYRAMLAŞMA

JANDARMA KAYBOLAN KOYUNLARI DRON İLE BULDU

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ VE BAKANLAR, KIRKPINAR’A DAVET EDİLDİ