ARAÇ MUAYENE İSTASYONU KURULUYOR; TAVTÜRK KAPAKLI'DA YER BAKTI

ARAÇ MUAYENE İSTASYONU KURULUYOR; TAVTÜRK KAPAKLI

Kapaklı Belediye Meclisinin nisan ayı olağan toplantısının ilk oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kapaklı Belediye Meclisinin nisan ayı olağan toplantısının ilk oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Oturumda, Denetim Komisyonu raporu okunurken, 2022 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Gündem maddeleri ise görüşülerek karara bağlandı ve ilgili komisyonlara havale edildi. Başkan Çetin, alınan kararların hayırlı olmasını dileyerek, ikinci oturumun 7 Nisan Cuma günü saat 14.00’da yapılacağını belirtti.

Kapaklı Belediye Meclisinin nisan ayı olağan toplantısının ilk oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Nisan ayı olağan toplantısının ilk oturumu öncesinde bir konuşma yaptı. Başkan Çetin, “Tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Ramazan ayı boyunca Eski belediye meydanında bulunan iftar çadırımızda iftar veriyor, yine bazı mahallelerimizde de iftar sofraları kuruyoruz. 14 Nisan akşamı inşallah Pınar Bulvarı’nda geniş katılımla iftar programı tertipleyeceğiz. Sizleri ve tüm hemşehrilerimi bekliyorum.” dedi.

ARAÇ MUAYENE İSTASYONU KONUSU

Başkan Çetin, “Uzun süredir Çerkezköy OSB ile yürüttüğümüz çalışma var. Yünsa kavşağında battı çıktı yapım projesini bakanlığa ilettik. İnşallah bu yıl bu projenin başlangıcı yapılırsa önemli bir trafik sorununu çözmüş olacağız. Bölgemizde bir tek Çorlu’da bulunan araç muayene istasyonunun ilçemize de kurulması ile ilgili taleplerimizi ilettik. Geçen hafta TÜVTÜRK yetkilileri ziyarete geldiler. Yatırım yapmak istediklerini ifade ettiler, yer tahsisi ile ilgili bilgiler aldılar. Bu veriler ışığında bölgemizde tercihimiz tabii ki Kapaklı olsun istiyoruz ama Çerkezköy veya Saray ilçelerimize de yapılırsa bölgemize hizmet edecek. Konu takipte inşallah bölgeye yapılacak ve uzun zamandır beklenen bir hizmeti daha bölgemize kazandırmış olacağız.” diye konuştu.

Başkan Çetin’in açıklamalarının ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından açılış ve yoklama yapıldı, gündem maddeleri okundu. İlk olarak Kapaklı Belediye Başkanlığı 2022 yılı denetim komisyonu raporu okunarak bilgi verildi.

ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Gündem maddesiyle ilgili Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve belediye meclis üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler ve açıklamaların ardından Yazı İşleri Müdürlüğünün 23 Mart 2023 tarih 47426 sayılı Encümen Üyelerinin Seçimi yapılması konulu yazısının görüşülmesine geçildi. Yapılan oylama neticesinde meclis üyelerinden İbrahim Aktürk, Emrah Sevinç ve Mustafa Önder encümen üye olarak seçildi.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Yazı İşleri Müdürlüğünün 23 Mart 2023 tarih 47427 sayılı İmar Komisyonu Üyelerinin Seçimi konulu yazısının görüşülmesine geçildi. İmar Komisyonuna Metin Kanat, Şakir Sezgin, Şakir Demirel, Nalan Çolak ve Kemal Kenar seçildi. Yazı İşleri Müdürlüğünün 23 Mart 2023 tarih 47428 sayılı Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelerinin Seçimi konulu yazısının görüşülmesine geçildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna Ziya Arslan, Mustafa Sandıkçı, Eray Güner, Ender Dubaz ve Turan Çakan seçildi. Ardından Yazı İşleri Müdürlüğünün 23 Mart 2023 tarih 47429 sayılı Tarife Komisyonu Üyelerinin Seçimi konulu yazısının görüşülmesine geçildi, Tarife Komisyonuna Naciye Topçu, Özgür Cengiz, Ali Aras, Tahsin Aras ve Mustafa Önder seçildi.

FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Nisan ayı meclis toplantısının ilk oturumu Mali Hizmetler Müdürlüğünün 28 Mart 2023 tarih 47691 sayılı Kapaklı Belediye Başkanlığı 2022 Yılı Faaliyet Raporu konulu yazısının görüşülmesiyle devam etti. Faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 01 Mart 2023 tarih 46028 sayılı Karaağaç Mahallesi 357 ada 29 parselde bulunan 25,79 metrekare belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazının görüşülmesiyle meclis toplantısı devam etti. Söz konusu gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 01 Mart 2023 tarih 47662 sayılı Karaağaç Mahallesi 574 ada 3 parselde bulunan 40 metrekare belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazının görüşülmesine geçildi. Söz konusu gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Nisan ayı meclis toplantısının ilk oturumu İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 29 Mart 2023 tarih 47767 sayılı Boş Kadro Değişikliği konulu yazısının görüşülmesiyle devam etti. Gündemin dokuzuncu maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Gündemin onuncu maddesini içeren Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün 28 Mart 2023 tarih 47719 sayılı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin revize edilmesi konulu yazısı oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 29 Mart 2023 tarih 47807 sayılı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin revize edilmesi konulu yazısını içeren bir diğer gündem maddesi de oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğünün 29 Mart 2023 tarih 47811 sayılı Ek Ödenek  konulu yazısının görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 30 Mart 2023 tarih 47852 sayılı Çatı Arası Piyesinin kaldırılmasına ilişkin 1/1000 Ölçekli Plan Notu Değişikliği konulu yazısını içeren gündem maddesi oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, alınan kararların hayırlı olmasını temenni ederek, ikinci oturumun 7 Nisan Cuma günü saat 14.00’da yapılacağını belirtti.



KAPAKLI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISINI TAMAMLADI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR BAKAN ŞİMŞEK’E SESLENDİ

KAPAKLI MECLİSİ BU AYIN İLK OTURUMUNU YAPTI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK