Teknoloji

Teknoloji Haberleri

APPLE, İPHONE ÜRETİMİNİ YAVAŞLATTI

APPLE, İPHONE ÜRETİMİNİ YAVAŞLATTI

Apple, Çin’in uyguladığı ' sıfır covid' politikası nedeniyle üretimi yavaşlatmak zorunda kaldı.

Apple şirketi küresel ekonomi ve iş dünyası hakkında iyimserliğini dile getirmişti ancak bu söylemden haftalar sonra, Çin'de bulunan bir İphone fabrikası Koronavirüs salgını nedeniyle kapatıldı. Apple satışların beklentilerin altında kalacağını ifade etti. 

 Apple'a küresel talebi karşılamak için ucuz iş gücüne olanak sağlayan Çin, ülkenin sıfır Covid-19 politikasına bağlı olması ve bu politikanın Çin yönetimini şehirleri ve işletmeleri kilitlemeye yöneltmesi nedeniyle bir külfet haline geldi.

ÜRETİM KAPASİTESİ, BÜYÜK ÖLÇÜDE AZALTILMIŞ

 Apple 6 Kasım Pazar günü yaptığı açıklamada, iPhone üretiminin ‘büyük ölçüde azaltılmış bir kapasite’ ile devam ettiğini söyledi. Şirket, üretim sıkıntılarının, müşterilerin üst düzey iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max'in satın alınması ile teslimatı arasında daha uzun bekleme süreleriyle karşılaşacağı anlamına geleceğini de sözlerine ekledi.

Apple yaptığı açıklamada, "Her çalışanın sağlığını ve güvenliğini sağlarken normal üretim seviyelerine dönmek için tedarikçimizle yakın bir şekilde çalışıyoruz” dedi. 

ÜRETİM HİNDİSTAN'A KAYDI

Apple, tedarik zincirini Çin'den uzağa taşımaya başladı ve bazı iPhone'ların üretimini Hindistan'a ve diğer ürünlerin üretimini Vietnam'a kaydırdı. Ancak analistlere göre şirket, sattığı iPhone'ların yüzde 90'ından fazlasını üretmek için hala Çin'e güveniyor.


 



Anahtar Kelimeler: APPLE İPHONE ÜRETİMİNİ YAVAŞLATTI

KURBAN BAYRAMI BOYUNCA KESİNTİSİZ ENERJİ İÇİN EKİPLER SAHADA OLACAK

BİLİM ŞENLİĞİ ÇOSB’DE DÜZENLENECEK

KOÇAK ORTAOKULU’NDA BİLİM FUARI AÇILIŞI

SERKAN MÜJGAN KARAGÖZ ORTAOKULU’NDAN TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI

ÇTSO ALMANYA HANNOVER MESSE FUARI’NDA