ALİ ERTEM`DEN `DOLANDIRICILIK` YORUMU!

ALİ ERTEM`DEN `DOLANDIRICILIK` YORUMU!

Belediye Başkanı Vahap Akay`ın bizzat duyurduğu Çerkezköy Belediyesi`ndeki `dolandırıcılık` olayını eski Başkan Ali Ertem, Trakya Flaş Haber okurları için yorumladı. Ertem, olaya kimlerin karıştığını bulmanın bir günlük iş olduğunu söyledi.

Çerkezköy Belediyesi`nde ortaya çıkan `Dolandırıcılık` olayını önceki Başkan Ali Ertem, Trakya Flaş Haber`e yorumladı. Başkan Ertem, " Ben olsam kim olduklarını hemen bir günde çıkarırım."dedi.

ÖDEME EMRİ ALINDIKTAN SONRA...

Belediye Başkanı Vahap Akay`ın açıklamalarını dinlediğini belirten eski başkan Ali Ertem, şunları anlattı:

"Canlı olarak dinlemedim sonradan dinledim. İmar, tahsilat ve tahakkuk servisiyle alakalı bir şey. Ruhsat için başvuran vatandaşların evrakları tamamlanırken bazı işlemlerden geçiyor. Anladığım kadarıyla vatandaşın biri geliyor. Diyelim ki inşaat ruhsatı için. İnşaat yapacak onun için bazı evraklar gerekiyor.  Arsa ile ilgili mal sahibiyle ilgili vs. evraklar lazım. Bütünü bu dosya içinde tekamül etmesi için. Bunlar tamamlandıktan sonra bir ödeme emri çıkarıyor İmar Servisi. Diyor ki tahakkuk servisinden git bunu çıkar veznelerde öde bana getir. Ödeme emri alındıktan sonra orada şebeke var ki, sahte bir tahakkuk makbuzu çıkarılıyor sonra sahte bir tahsilat makbuzu oluşturuluyor. Onu getiriyor dosyaya koyuyor ve ruhsat belgesi çıkartıyor. İmar servisinde müdürler imzalıyor en son başkana götürüp başkana imzalatıyor. Sonra inşaat yapım ruhsatını alıyor.

İMAR SEVRİSİNDEN BİRİLERİ İŞİN İÇİNDE OLABİLİR

İmar Servisi`nden birilerinin bu işin içinde olması mümkün olabilir. Çünkü bir evrak iki evrak değil. 20 küsur deniyor.  Orada yirmi küsur tespit ettim diyor. Dolayısıyla bu kadar şeyi fark etmemek zor. Ancak olabilir mümkündür. Ama ben ihtimal vermiyorum. İmar Servisi`nden birilerinin olma ihtimali var.  Kesindir demiyorum. Şu da var ki 20 küsur sahte makbuzu fark etmeyecek kadar da saf olamazlar. Yine de bu (Saf olma) ihtimali düşünerek, bu organize içinde vardır demiyorum.

TAHAKKUK VE TAHSİLATTA EN AZ BİR KİŞİ...

Ama tahakkuk servisinde bu işi düzenleyen elaman var. Bunun da en az bir kişi olduğunu düşünüyorum. Çünkü tahakkuk servisinde birbirlerinden haberdar olmadan çalışmaları zor. Birbirlerinden haberdar olurlar. Herkes birbirinin ne yaptığını fark eder. Dolayısıyla burada birden fazla da olabilir. O yüzden en az bir kişi kesin.

YAPI DENETİM ELAMANI DA VAR

Sonra sahte tahakkuk servisiyle sahte tahsilat makbuzu düzenlenmesi de; demek ki tahsilat servisinde de yine en az bir kişi bu işte sorumlu olduğunu gösteriyor. Yani şebekeyi tamamlamak adına söylüyorum. Tahsilat makbuzu düzenleyen veznedar ya da en az bir kişi burada var. Yine en az bir kişi de tahakkuk servisinde var. İmar servisinde var mıdır yok mudur? Olabilir de olmayabilir de? Ve tabii ki bu evrakları orada yaptıran ya yapı denetim ya da müteahhit. Bu işler, ya aynı yapı denetim firmasının ya da aynı müteahhidin işleri olması lazım. Farklı müteahhitlerin bu tür diyaloga girmesi ne denli olabilir. Bilmiyorum. Hiç bir müteahhit buna girmez diye düşünüyorum. Olsa olsa yapı denetim işi olabilir. Arkasında yapı denetimi var. Çünkü yapı denetimsiz olmaz. Sahipleri anlamında söylemiyorum. Elamanları, oradaki evrakları takip edenlerden olabilir. Bu işlemlerde ne mal sahibi gider ne müteahhit. Yapı denetim firması elamanları işleri takip eder.

BAŞKANIN HABERİ OLMASI MÜMKÜN DEĞİL

Başkanın bundan haberdar olması mümkün değil. Çünkü evrak tekamül eder imar müdürü imzalar en son başkana gelir. Başkanın bu tür şeylerden haberi olmaz.  Başkanın böyle bir şeyden haberdar olması mümkün değil. Haberdarsa yazık derim. Bu çok ucuz bir şey. Çok büyük bir risk. Çünkü bu şebekenin içinde olanlar, onlarda `başkanda bizimle beraberdir` derler. Buna ihtimal vermiyorum. Evraklar imar müdüründen geçer dosya başkana gelir. Başkanda imar müdürünün imzaladığı şeye güvenmek zorunda. Oturur imzalar yoksa en az 30 tane evrak var başkan bunları tek tek inceleyemez. Sahte para gibi evrakları makineden geçirecek hali yok.

 NEDEN BUGÜNE KADAR BEKLEMİŞ?

Benim kafamı kurcalayan başka bir şey var. 2018 mayıstan bugüne kadar neden beklemiş. Bir seneyi aşkın bir zaman. Bu kadar bir zaman nasıl beklenir? Bunu anlayamıyorum. Komisyon yeni kurmuş. Bir senedir ne yapıyorsun? Tespit ettiğin anda müdahale yapacaksın.  Bunu kabul etmek mümkün değil. Çünkü açıklamasında 2018 Mayıs diyor. 13 ay neden bekledi, savcılığa ne zaman başvurdu. Ya da o ifadesinde bir gariplik var. Tarihi yanlış söylüyor. Bu kadar süre beklemesinde bir tuhaflık. Çünkü büyük bir yolsuzluk var.

BİR GÜNDE BULURUM

Birbirine güvenen yıllardır birbirini tanıyanlar olabilir. Başkanın izahından böyle anladım. Ben olsam kim olduklarını hemen bir günde çıkarırım. En az bir kişi tahakkukta en az bir kişi tahsilatta. Muhtemel büyük ihtimalle imar servisinde, yüzde yüz demiyorum. Ve bir de yapı denetim. Bekletmeye savcılığa vermeye gerek yok. Bir günlük iş!"



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?