ALEVİ BEKTAŞİLERDEN HESAP GÜNÜ!

ALEVİ BEKTAŞİLERDEN HESAP GÜNÜ!

Çerkezköy`de bir basın toplantısı düzenleyen "Bizler Alevi Bektaşi Canlar" diyen Erenler Cem Evi desteğindeki alevi Bektaşi cemaati sert çıktı: Seçimde bizde varız!

Bugün saat 14.00`da Fevzi Paşa`daki Çiçek Kıraathanesi`nde buluşan alevi Bektaşi cemaati, yaklaşan yerel seçimler öncesi ses getirecek açıklamalarda bulundu. İşte o basın toplantısındaki bildiri:

"KÖY DERNEĞİ KADAR HİZMET VERİLMİYOR"

Sevgili canlar, hepinizi en derin saygı ve sevgilerimizle selamlıyoruz. Bugün burada toplanmamızın sebebi bu ülkenin değerli vatandaşlarının ısrarlarıdır. Zira birçok dost ziyaretinde, kahvede sokakta, yerel yönetimlerde yeterince ve hakkıyla temsil edilmediğimiz, açıkça beyan edilmekte. 81 ilin Alevi Bektaşilerine, bir ilin köy derneği kadar hak ve hizmet verilmemektedir.

"KADER HEP MAKAM SAHİPLERİNE GÜLMEKTE"

Alevi Bektaşi canlara ve Cemevlerimize neredeyse hiç alakadar olunmamakta. Kimileri bizi oy deposu olarak görmekte. Her seçim zamanı geldiğinde ise `Bu kader seçimi` denilmektedir. Fakat görülen odur ki, her seçim sonrası, bu kader hep makam sahiplerine ggülmekte. Makam sahipleri kendi dini ve kültürel değerlerine sahip çıkmakta, hatta üzücüdür ki hemşericilik yapmaktadır.

"ŞAHIM MERDAN ALİ`NİN DEDİĞİNİ DİYORUZ!"

Biz bu ülkenin kurucu değerleri olarak. Biz bu ülkenin her kesimi tarafından insanlık timsali olarak görülen, asil yurttaşları olarak Belediyelere her konuda vergisini verenler olarak, Şahım Merdan Ali`nin dediğini diyoruz: Hakkınızı vermeyiniz. Zira hakkınızla beraber şerefinizi de yitirirsiniz.

"HACI BEKTAŞ`IN DEDİĞİ GİBİ"

Canlar, dertlerimiz çok, dertlerimiz önemli, dertlerimiz yürek yakıyor. Fakat artık dertlenme değil Pir Sultan olma zamanıdır. Madem her yerde birlik olup hakkımızı alalım deniyor. O halde Hacı Bektaş`ın dediği gibi: Bir olalım diri olalım diri olalım!

VERİLEN CEVAPLAR BAKARIZ!

Özellikle son bir yıldır, Cemevinde, cenazelerde, evlerde sokaklarda, kahvelerde ve yani her yerde en büyük konu haklarımızdır. Bize yapılan haksızlıklardır. Canlar 81 ilden, tamı tamına 81 ilden alevi Bektaşilerin yer aldığı Tekirdağ`da istekler bellidir. Bunu her kademeden siyasiler bilmektedir. Buna karşın hakkımıza, isteklerimize verilen cevaplar bellidir: Bakarız!

"BURADAN İLAN EDİYORUZ"

Buradan ilan ediyoruz, siz bakıp görene kadar bir yapıp tamam edeceğiz. Bilinsin. Biz kimsenin samimiyetinden bir beklenti içinde değiliz. Biz kimseden lütuf da beklemiyoruz. Bizim haklarımız bellidir. Bu hakları yasal sınırlar içinde alma gücümüzde vardır. Tekirdağ`da bulunan alevi Bektaşiler, haklarını makam sahibi olma peşindekilerden değil kendilerinden alacaktır.

BU YEREL SEÇİMLERDE GÜCÜMÜZ GÖRÜLECEKTİR

Bu yerel seçimlerde herkes alevi Bektaşilerin birliğini de görecektir. Bu yerel seçimlerde gücümüzde görülecektir. Bu yerel seçimlerde gücümüzde görülecektir. Bu yerel seçimlerde liyakatımız da görülecektir. Bizler alevi Bektaşi canlar! Bu yerel seçimlerde Meclis`e kendi gücümüzle gireceğiz, kendi haklarımızı da alacağız. Dün nasıl vatan ve millet için kurtuluş olduysak bu günde `yol ve erkanımız` için Canlarımız için ve elbet milletimiz için çalışacağız. Siyasetinde aslında ne olduğunu göstereceğiz.

SEÇİMLERDE BİZLERDE VAR OLACAĞIZ

Demokrasi başkan adaylarının lütfu değil milletin gücüdür. Bu güç en derinden yaşanarak görülecektir. Bu konuda ama bağımsız adayla veya bir partiye destek vererek veya bir partiden başkan adayı olarak, seçimlerde bizlerde var olacağız. Kararımızı da pek yakında açıklayacağız.

Basın toplantısı, Erenler Cem Evi Başkanı İrfan Duman, Aktaş Güler, Yılmaz Kırmızıgül, eski meclis üyelerinden Ali Kaya Pektaş, Güngök Halis Çelik, Murat Bulut öncülüğünde gerçekleştirildi.



Anahtar Kelimeler: