AKAY’DAN SANAYİ ESNAFINA: BİR İMZA İÇİN 4 YIL BEKLEDİK

AKAY’DAN SANAYİ ESNAFINA: BİR İMZA İÇİN 4 YIL BEKLEDİK

Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Çerkezköy Yeni Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Başkanı Mehmet Keleş’in ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı programında sanayi esnafıyla bir araya geldi.

Çerkezköy Küçük Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya gelen CHP Çerkezköy Belediye Başkan adayı Vahap Akay, Yeni Sanayi Sitesini Çerkezköy’e kazandırmak için bir imzayı dört senedir beklediklerini söyledi. Akay, “856 esnafla birlikte Bakanlığın önüne gidip o imzayı alacağım.”dedi.

856 ESNAFIMIZ VAR

Küçük Sanayi Sitesi’nde düzenlenen kahvaltı programına Başkan Vahap Akay’ın yanı sıra CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As ve sanayi esnafı katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Yeni Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Keleş’in ardından Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, bir konuşma yaptı. Akay, sanayi esnafının yeni sanayi sitesi beklentilerine yönelik uzun bir konuşma yaptı. Akay, “Küçük sanayi sitesinde ben beş yıl önce gezerken küçük sanayi sitesine bir söz verdik. O sözün peşinde beş yıldır bir mücadele veriyorum. Yeni küçük sanayi sitesinin oluşumu bir siyasi mesele olmaktan çıkmalı. Bu mesele elbette küçük sanayi sitesi esnafının kanayan yarası ancak bu mesele sadece küçük sanayi sitesinin kanayan yarası değil, bu mesele Çerkezköy’ün kanayan yarası. Çerkezköy’ün sınırlarında 856 küçük sanayi sitesi esnafımız var. Küçük sanayi sitesinin bu bloklarında 200 işletme, Hayribatur Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Güveniş Caddesi üçgeninde apartman altlarında bu mücadeleyi veren esnafımızın sayısı 250, Çerkezköy’ün tüm diğer mahallelerinde ara sokaklarda bu işi yapmaya çalışan esnafımızın sayısı aşağı yukarı 400-450 toplam sayımız 900’e varmış. Bir ihtiyacımız var. Bugün başlayacak Yeni Çerkezköy Küçük Sanayi Sitesi hedefinin sayısını bin koymak zorundayız. “

BİR İMZAYI ATTIRAMADIK

Yeni sanayi sitesi için bir imza atılması gerektiğinin altını çizen Vahap Akay, 4 yıldır bu imzayı beklediklerini söyledi. Valiliğin yazdığı resmi evrakı sanayi esnafına gösteren Vahap Akay, “Tarih 2 Haziran 2020 bakın seçimi geçmişiz, pandemi dönemini geçmişiz 25 binlik planlarda olan alanı Çerkezköy’e kazandırmak için Tekirdağ Valiliği’ne yazdığımız yazının tarihi. Valilik tamam demiş. Tarih 16 Temmuz 2020 bizim yazımızdan tam bir ay sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bir yazı yazmış. Demiş ki burada 5 binlik bir plan yapılacak orası tarla, küçük sanayi sitesini planlara uygun şekliyle oraya taşımak üzere bir uygunluk kararı, bir kamu yararı kararı. Ne demek kamu yararı kararı, küçük sanayi sitesini oraya yapalım demek. Beş kuruş para istemiyoruz. Böyle bir talebimiz yok sadece bir uygunluk kararı istiyoruz. Çerkezköy’ün küçük sanayi sitesi sorununu çözmek için bir imzayı dört senedir bekliyoruz.”

BİR YILDIR BAKANLIKTAN CEVAPSIZ KALAN SÜRECİ ÇERKEZKÖY’E YAŞATTILAR

Bakanlığa yüklenen Vahap Akay, şunları kaydetti: “Bundan tam bir yıl evvel Ocak 2023’te Çerkezköy Kaymakamlığı, Çerkezköy Belediyesi’ne çağrıda bulundu. Çerkezköy Kaymakamlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odamıza çağrıda bulundu. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na çağrıda bulundu. Aynı şekilde Çerkezköy Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan iki kooperatife çağrıda bulundu. Ocak 2023 tarihinde toplandık, bir araya geldik. Hedef küçük sanayi sitesi meselesini çözmek. Bu toplantıdan çıkan sonuç ‘Çerkezköy’ün herhangi bir yerinde bu işi yapacak büyüklükte bir alan var mı?’ sorusuyla karşı karşıya kaldık. Arkadaşlarım burada şahit. Haritalar açıldı, arandı, tarandı en doğru yerin yine şu anda konuştuğumuz yer olduğuna karar verildi. Bu çerçevede şubat ya da mart ayında bu talep yeniden bakanlığa gönderildi. Tam bir yıldır Bakanlıktan cevapsız kalan süreci Çerkezköy’e yaşattılar. Yaşadıklarımızı, çektiklerimizi bana inanın sizden daha fazla üzülen, sizden daha fazla bu meselenin olması için mücadele veren bir kardeşinizim.”  

“850 ESNAFLA BAKANLIK ÖNÜNE GİDECEĞİM”

850 esnafla birlikte Bakanlığın önüne gidip o imzayı alacağını dile getiren Vahap Akay, “Milletimiz müsaade ederse önümüzdeki süreçte 850 esnafımızı alıp, bakanlığın önüne gidip bu imzayı alacağım. Buna tüm esnaf arkadaşlarım hazır olsunlar. Köpüklü laflarla, olmayacak vaatlerle, ben bir yer bulurum, ben hazineden yer alırım bu işleri hallederim diyen arkadaşlar olabilir. Çerkezköy’ün sınırlarında bu anlattığımız büyüklükte bir yer yok. Eğer varsa, devletin malını, devletin mülkünü kamu yararına verecek varsa ilk önce onu tutup ben sarılacağım hiç kimse merak etmesin. Bizim yönetimimiz şöyle olacak. 856 esnafımızın olduğu kooperatifler kurulacak, bu işin içerisine girmek isteyen esnaflarımızla bir iş birliği başlayacak. Bakanlıktan yazı geldiği gibi yaklaşık 6 aylık bir plan yapma süreci başlayacak ve ortaya bir proje çıkacak. Çerkezköy Belediyesi olası kooperatiflerle ve 856 esnafla bir yola çıkacağız. Benim bildiğim yol bu. Bunun dışındaki tüm yöntemlerde bu esnaf başka sıkıntılarla karşı karşıya kalabilir. Bu işin yöntemi belediye, kooperatif ve esnafla birlikte bir iş birliği ortaya koymaktır.” diye konuştu. 

AK Parti belediye başkan adaylarına göndermede bulunan Akay,  “TOKİ’yle biz bu işi hallederiz dediler. Elinizi tutan var mıydı? TOKİ orada, arsa orada. Bugüne kadar neredeydin? Bir diğer konu, TOKİ oraya yapıları alır koyar satışına başlar biz sonra burada yine birbirimize bakarız. Benim yolum belli. Benim yolum buradaki 856 esnafın hakkını, hukukunu korumak. Daha sonra Çerkezköy’ün içerisinde yaşayan hemşehrilerimizin de sıkıntılarını ortadan kaldırmak. Meseleye sadece küçük sanayi sitesi esnafı gözüyle bakmıyorum. Burada yaşayan komşuların, vatandaşların gözüyle de bakıyorum. İşin içine başkasını kattığınız zaman üçüncü bir ortak koymuş olursunuz. Bizim Trakya’da şöyle bir şey var. Baba ölür. 3 çocuğu malı paylaşamaz. Bir avukat tutar. Malı dörde böler rahatlarlar. Siz buraya dışarıdan birini getirseniz hakkınız bölünecek üçe dörde.” İfadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: SANAYİ ESNAFINA: BEKLEDİK

MİLLETVEKİLİ AVŞAR'DAN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU''NA SORU ÖNERGESİ

MİLLETVEKİLİ AVŞAR DEPREM BÖLGESİNİ SORDU

AK PARTİ ÇERKEZKÖY İLÇE TEŞKİLATI DELEGE SEÇİMİ YAPTI

ÇERKEZKÖY’DE AK PARTİ DELEGE SEÇİMİ YAPACAK

CHP'Lİ ÜN: BÜYÜKBAŞ HAYVAN SAYISI İTHALATA RAĞMEN DÜŞÜYOR