AK PARTİLİ ÖZCAN: KİRLİ ELLERİNİZİ TEKİRDAĞIMIZIN ÜZERİNDEN ÇEKİNİZ!

AK PARTİLİ ÖZCAN: KİRLİ ELLERİNİZİ TEKİRDAĞIMIZIN ÜZERİNDEN ÇEKİNİZ!

Marmaraereğilisi’nde denize dökülen kimyasal atıklarla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni suçladı.

Tekirdağ’ın Marmaraereğilisi ilçesindeki denize dökülen kimyasal atıkların sorumlusu bulundu. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, bunun sorumlusunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSK Değirmenköy Arıtma Tesisleri olduğunu söyledi.

İLERİKİ GÜNLERDE İLGİLİ KURUMLAR GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPACAKLARDIR

Yazılı bir basın açıklaması yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, “Marmaraereğlisi İlçemiz, Sultanköy mahallesi sınırları içerisinde denize dökülen Kınıklı deresindeki kimyasal atığın, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı incelemeleri neticesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Değirmenköy arıtma tesislerinden salındığı tespit edilmiştir.”dedi. Kurumun defalarca uyarıldığını söyleyen Özcan şöyle devam etti: “Defaatle uyarılmasına rağmen ne yazık ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi – İSKİ uyarıları dikkate almayıp Trakyamızın ve ülkemizin güzide ilçelerinden olan Marmaraereğlimizi kirletmeye devam etmektedir. İleriki günlerde ilgili kurumlar gerekli açıklamaları yapacaklardır.”

KONUYU TAKİP EDİYORUZ

Durumun, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri’nce de bilindiğini dile getiren Özcan, “Olayın ilk anından itibaren TBMM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop , Tekirdağ Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Yel ve Sayın Çiğdem Koncagül ile de konuyu takip ediyoruz. Ulusal ve yerel düzeyde atılması gereken tüm adımları atarak bu kirliliğe sebebiyet veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğünün bu durumu tekrar etmemesi için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.”dedi.

 

 

KİRLİ ELLERİNİZİ SAYFİYE ŞEHRİMİZ GÜZEL TEKİRDAĞ’IMIZIN ÜZERİNDEN ÇEKİNİZ!

Mestan Özcan açıklamasını,  “2022 yılı içindeyiz. Çevreye duyarlılık konusunda ahkam kesmekte çok mahir olan CHP yetkililerini bu konu için uyarıyoruz. Başta İstanbul ve çevresi hatta meşhur Haliç’teki beceriksizliklerinizi izliyorduk. Ancak bu beceriksizliğin bize kadar ulaşabileceğini tahmin edememiştik, düşünememiştik. İstanbul’u 90’lara geri götürüyorsunuz görüyoruz. Ama şehrimiz Tekirdağ’ı da geçmişteki kötü günlere götürmenize asla izin vermeyeceğiz. Kirli ellerinizi  güzel Tekirdağ’ımızın üzerinden çekiniz.”diyerek tamamladı.

 



BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER'İN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

CANDAN BAŞKAN İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

DEVA PARTİLİ AVŞAR: MANEVİ ÖZLEMLER YERİNİ MADDİ KAYGILARA BIRAKTI!

TEKİRDAĞ’DA EMEĞİN “ÖZEL” GÜNÜ

CHP LİDERİ ÖZEL’İN İLK DURAĞI ÇERKEZKÖY OLDU