Politika

Politika Haberleri

AK PARTİ SENEYE KONGRE YAPACAK

AK PARTİ SENEYE KONGRE YAPACAK

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, ilçe kongrelerinin önümüzdeki yıl 1 Ocak ile 6 Nisan tarihleri arasında yapılacağını açıkladı. Özcan, İlçe Başkanı olmak isteyenlere de "Vatandaşın içine çıksınlar. Vatandaşla oturup konuşsunlar, bir karşılıkları

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, kasım ayında yapılması planlanan ilçe kongrelerinin önümüzdeki yıla ertelendiğini açıkladı. 1 Ocak-6 Nisan 2020 tarihinde AK Parti`nin ilçe kongrelerini yapacağını açıklayan Özcan, ilçe başkan adaylarına da, "Vatandaşın içine çıksınlar. Vatandaşla oturup konuşsunlar, bir karşılıkları var mı tartsınlar." tavsiyesinde bulundu.

ÖZCAN`DAN TRAKYA FLAŞ HABER`E ÖZEL AÇIKLAMALAR

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, kasım ayında yapılması beklenen ilçe kongreleriyle ilgili olarak Trakya Flaş Haber`e özel açıklamalarda bulundu. Özcan, ilçe başkan adayları ve yönetim kurulu üyelerinin nasıl belirleneceğini anlattığı açıklamasında, "Bu dönem farklı bir yol izleyeceğiz. Böyle ben yaptım oldu. Çabucak oldu. Şıpıdak oldu. Böyle bir şey yapmayacağız. Vaktimiz var. Düğmeye bastık. Şu anda inceleye inceleye, baka baka, sora sora isim belirlemeye başladık." ifadelerini kullandı.

1 OCAK 6 NİSAN ARASI YAPILACAK

Kongrelerin ertelendiğini belirten Başkan Mestan Özcan, "1 Ocak ile 6 Nisan 2020 tarihleri arasında ilçe kongrelerimizi Tekirdağ Büyükşehir`de başlatmış olacağız. Daha sonra 1 Haziran ile 20 Eylül 2020 tarihleri arasında il kongrelerimizi yapacağız."dedi.  Önümüzdeki kasım ayında yapılacak olan kongrelerin ertelenme nedenini anlatan Özcan sözlerine şöyle devam etti: "Kongrelerin ertelenme sebebi biliyorsunuz 4,5 yıl seçim yok. İlk seçim 2023`te.  Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız; 2020`de kongre yaparsak, tüzük gereği il başkanları ilçe başkanlarını üç yıllığına seçiliyor en fazla, dolayısıyla öyle bir kongre yapalım, öyle bir tarihte yapalım, bu seçtiğimiz arkadaşlar acele etmeyelim, eylül, ekim, kasım, böyle tadına vara vara insanlarla konuşalım, sahaya inelim, vatandaşlara dokunalım, istedi."

İLÇE BAŞKANI NASIL BELİRLENECEK?

Kongrelere tek adayla giden AK Parti`de, ilçe başkan adaylarını nasıl tespit edecekleriyle ilgili izlenecek yol hakkında açıklamalarda yapan Özcan, şunları kaydetti:

İlçe başkanı seçmeyle ilgili farklı bir süreç ortaya koyacağız. Şöyle ki; genel merkez bu bölgedeki teşkilat başkanlığı, Marmara İl Koordinatörlüğü, Tekirdağ İl Koordinatörlüğü, komisyonlar oluşturacaklar. Oluşturdukları bu komisyonlarla il başkanlığı entegre çalışarak, biz de onlara burada yardımcı komisyon oluşturacağız. Diyelim ki Çerkezköy. Çerkezköy`de kongre tarihi, takvimi, 1 Ocak 6 Nisan arasında mart ayı olarak belirlendi. Mart ayına kadar delege seçimlerimizi gerçekleştireceğiz. Resmi olarak yapılması gerekenleri, ama onun ötesinde kurduğumuz komisyon Çerkezköy ilçesindeki tüm kamuyu, bütün esnafı, taciri, tüccarı, işadamını, tüm sivil toplum örgütlerini tek tek ziyaret edecek. Kanaat önderlerini tek tek ziyaret edecek. Daha sonra üyelerin ziyaretleri başlıyor. En nihayetinde temayül yoklamaları gerçekleşecek ve ardından da aday adaylarının mülakatları yapılacak. Daha sonra ilçe başkanımız tespit edilecek."

"BU DÖNEM FARKLI OLACAK"

Açıklamasında ilçe yönetim kurulu üyelikleriyle ilgili de konuşan Özcan, "İlçe başkanımız tespit edildikten sonra yönetim kurulları oluşturulacak. Ancak daha evvel yapılmayan şeyleri yapacağız. Yönetim kurulu üyesi olmak isteyen herkese bir kere kucağımızı, gönlümüzü, kapımızı bu dönem açıyor olacağız.  Süre tanımlayacağız, daha sonra ilçe başkanı olarak adayımız kimse kongreye gitmeden evvel, yönetimlerin organizasyonlarını yaparken, bu değerlendirmeleri yaparak yönetim kurullarını oluşturacak ve ondan sonrada kongreye gidilecek. Kongreye tek aday olarak gidilecek. Öncesinde ama çok sıkı bir çalışma yapılacağının üstüne basa basa söylemek istiyorum. Böyle ben yaptım oldu, çabucak oldu, şıpıdak oldu. Böyle bir şey yapmayacağız. Vaktimiz var. Düğmeye bastık. Şu anda inceleye inceleye, baka baka, sora sora isim belirlemeye çalışacağız."diye konuştu. 

İLÇE BAŞKANI OLMAK İSTEYENLER BUNLARI YAPSIN!

İlçe başkanı belirlemede yürütecekleri yol,  yapacakları çalışmanın ilçe başkanı olmak isteyenler için önemli bir uyarı olduğunu söyleyen Başkan Özcan, şunları kaydetti: "Ey İlçe Başkanı olmak isteyen arkadaşlar, buradan söyleyeyim. İlçe başkanlarımız ve kongre öncesinde aday adaylarımız. Bu arkadaşlarımız sivil toplum örgütlerini ziyaret etsinler, kendi isimlerini itibarlı kılacak hal hareket davranışta bulunsunlar. Vatandaşın içine çıksınlar. Vatandaşla oturup konuşsunlar. Bir karşılıkları var mı tartsınlar. Dışarıdan gelecek olan, onlar için araştırma yapacak ekipler kurulacak. Ekip sahaya indiğinde, `bu adam kimdir` diye sorduğumuzda karşımızdaki de `hakikaten bu adam kimdir` diye bize sormasın. İtibarlı, kaliteli, bilhassa üniversite mezunu, o bölgede sevilen sayılan aileler, bunların evlatları veya kendileri daha çok dava bilincinde olan, AK Parti`nin 2001 yılında kurulan hissiyatı ile oradaki `o erdemli insanlardan biriyim bende` diyecek şekilde sahaya çıkmaları gerekiyor. Yan tarafta otur otur otur. Sonra, ben ben ben de. Sonra sana o görev verilmedi mi, hadi bakalım geç bu tarafa. Şapkayı koyup sormak lazım neden ben değil? Biraz da kendimizi sorgulamamız lazım."



MİLLETVEKİLİ AVŞAR'DAN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU''NA SORU ÖNERGESİ

MİLLETVEKİLİ AVŞAR DEPREM BÖLGESİNİ SORDU

AK PARTİ ÇERKEZKÖY İLÇE TEŞKİLATI DELEGE SEÇİMİ YAPTI

ÇERKEZKÖY’DE AK PARTİ DELEGE SEÇİMİ YAPACAK

CHP'Lİ ÜN: BÜYÜKBAŞ HAYVAN SAYISI İTHALATA RAĞMEN DÜŞÜYOR