AK PARTİ`DEN `KURULUŞTAN GÜNÜMÜZE İLÇE BAŞKANLARI` TOPLANTISI

 AK PARTİ`DEN `KURULUŞTAN GÜNÜMÜZE İLÇE BAŞKANLARI` TOPLANTISI

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı, `Kuruluştan Günümüze İlçe Başkanları` toplantısı düzenledi. İl Başkanı Mestan Özcan, önümüzdeki çarşamba günü Ankara`da düzenlenecek Çalıştay`a bugün kadar partisinde ilçe başkanlığı yapanların ve mevcut ilçe başkanlarının

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, `Kuruluştan Günümüze İlçe Başkanları` toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Özcan, önümüzdeki çarşamba günü Ankara`da partiye emeği geçen ve kurulduğu günden itibaren görev almış tüm ilçe başkanlarının katılacağı bir çalıştay düzenleneceğini açıkladı.

BU GÜNLERE KOLAY GELMEDİK

Tekirdağ`da bir otelde bugün (Pazar) sabah düzenlenen `Kuruluştan Günümüze İlçe Başkanları` toplantısı AK Parti Çerkezköy eski ilçe başkanlarından ve halihazırda Çerkezköy ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sait Yazı yaptı. Ak Parti`nin kurulduğu günden bugüne kadar başından birçok badirenin geçtiğini hatırlatan Sait Yazı, şunları kaydetti:  "Hasret giderdik başkanım. Bu organizasyonları sık yapmalısınız. Hem bizim böyle organizasyonlara ihtiyacımız var hem de Türkiye`nin. Demin filmde de izledik. Türkiye nereden nereye geldi.  Ciddi bir mesafe aldı. Ama bu kolay olmadı. Ak Parti kuruldu genel başkanını seçime sokmadılar belli güçler. Akabinde AK Parti seçimi kazandı hükümet kurdu iktidar olmadı. 2007 yılına kadar sürekli ihtilal tehditleriyle hükümet olmak zorunda kaldı. Başbakanımızın eşiyle birlikte hasta ziyaretine sokulmadı bu ülkede. Bugün herkes konuşuyor. Bir 27 Nisan e muhtırası yaşadı bu hükümet. O zaman hepimiz diken üstündeydik. Partimiz kapatılmak istendi.  Arkasından bir FETÖ olayı yaşadık, 15 Temmuz`u yaşadık. Bu sıkıntıları birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek bunları aştık. Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan halkından aldığı güçlü masaya yumruğunu vurdu. Halkın desteğini almasaydı o yumruğu vuramazdı.  Sen ben kavgasına düşersek yolda kalırız. Bu gemiyi yüzdürmeliyiz. Mevcut yönetimde bulunan arkadaşlarımız geçmişten bugüne bu davaya hizmet etmiş olanların gönlünü almalıdır. Hata elbette bizler içindir. İnşallah bu gemiyi yüzdüreceğiz. Dünya arenasında eski ihtişamlı günlerimize ulaşacağız."

KİMSENİN EGOSU BU İLÇEDE YAŞAYAN 200 BİN KİŞİDEN ÖNDE OLAMAZ

Ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel bir konuşma yaptı. Yüksel, "Sorumluluğumuz çok büyük. Bunu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan da söylüyor. Biz sadece kendimiz için düşünmemeliyiz. Sorumluluğumuz çok büyük. Biz bu topraklarda tarihi bin yıllık bir geçmişe sahip olan bir milletiz. Hz. Ali diyor ki, `Ben bir yıl aslan gibi yaşamayı, bin yıl kuzu gibi yaşamaya tercih ederim` Bu millet elhamdülillah binlerce yıldır aslan gibi yaşadı. En son 15 Temmuz`da bu millet bedel ödedi. Can verdi. "dedi.

 İlçe ve İl Başkanlığı görevinde bulunan Yüksel, partililere yönelik konuşmasında, bir süredir konuşulan mevcut il başkanı Mestan Özcan ile arasının açık olduğuna yönelik söylentilere cevap verdi.  Yüksel, "O onu dedi bu bunu dedi.  Elbette herkesin bir düşüncesi olacak.  Geçmişte yaşanılan kötü örneklerle bunları kıyaslamamak lazım. Bu kardeşiniz bunun bedelini ödedi. 10 yıl bu ilçe bedel ödedi. Ne benim egolarım ne Mestan Bey`in egoları ne de Ahmet`in Mehmet`in egoları bu ilçede yaşayan 200 bin kişiden daha önde olamaz, olmayacakta." ifadelerini kullandı.

ÇALIŞTAY`A KATILACAKLAR

Kahvaltılı toplantının son konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, geçmişten bugüne kadar teşkilatlarda, ilçelerde görev yapmış ilçe başkanlarının önerilerinden yararlanmak istediklerini anlatarak, "Yeni döneme giriyoruz. Yeni dönemde kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. 33 kongre yapacağız. Bu 33 kongre için hazırlık yapıyoruz. 3 Mayıs`ta Cumhurbaşkanımız görevi bize verdikten sonra istişare kurulları oluşturduk. İstişare kurulları Tekirdağ`da ilk oldu. Bizim istişarelerden beklentilerimiz var. "dedi. Özcan, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: "Genel Merkezimizde her ay genişletilmiş il başkanları toplantıları yapılıyor. Biz bu toplantılara katıldığımızda ilk gün Marmara Bölgesi il başkanları toplantısını yapıyoruz. Ardından bir gün teşkilat başkanımız Erkan Kandemir`in toplantısına katılıyoruz. Üçüncü gün Cumhurbaşkanımızın toplantısına katılıyoruz. Biz Marmara Bölgesi il başkanları toplantısında bir öneri sunmuştuk. Bunu bölge başkanımız Cumhurbaşkanımıza sunmuş. Teşkilatlarımızda görev yapan başkanlarımızdan partimizin geleceğini oluşturmada yararlanmak istiyoruz. Bu yüzden önümüzdeki çarşamba günü Ankara`da bir çalıştayımız olacak. Tekirdağ için neler yapabiliriz bu Çalıştay`da ortaya çıkacak."dedi.

Başkan Mestan Özcan, toplantıya katılan mevcut ilçe başkanları ve AK Parti`nin kurulduğu günden itibaren görev alan ilçe başkanlarını önümüzdeki çarşamba günü Ankara`da yapılacak çalıştaya davet ederek konuşmasını tamamladı.Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam ederken, eski ilçe başkanları söz alarak fikirlerini anlattı.

 

  



Anahtar Kelimeler:

MİLLETVEKİLİ AVŞAR, GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK'A TEKİRDAĞ'DAKİ GENÇLİK TESİSLERİNİ SORDU

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MİLLETVEKİLİ AVŞAR BU KEZ ENGELLİLERİ SORDU

AVŞAR BAKANLARA DEPREM BÖLGESİNİ SORMAYI SÜRDÜRÜYOR

MİLLETVEKİLİ AVŞAR: ÇADIRDA EĞİTİM ALAN KAÇ ÇOCUK VAR?