AHMET ÇETİN: SU SORUNU İÇİN KOMİSYONLAR KURULACAK

AHMET ÇETİN: SU SORUNU İÇİN KOMİSYONLAR KURULACAK

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’in uzun süredir dikkat çektiği Trakya’nın başlıca sorunları listesinde ilk sıralarda yer alan su sorunu için çalışmalar başlıyor.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, göreve geldiği ilk günden bu yana Çerkezköy, Kapaklı ve Saray başta olmak üzere bölgenin başlıca sorunları ve çözüm önerilerini birçok platformda ifade etti. Bölgenin makro planların oluşturulması, nitelikli personel sorunu gibi birçok sorunu çözüm önerileri ile birlikte aktaran Başkan Ahmet Çetin, bu sorunların ilk sırasında ise su sorununu konumlandırdı.

Su sorunu ile ilgili çalışmaların başladığını belirten Başkan Ahmet Çetin, “Bulunduğumuz konumu bir sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirerek, ilk günden beri bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Üyelerimizin gelişimine yönelik çalışmaları gerçekleştirirken, üretim üssü bölgemizin sürdürülebilir kalması ve yaşamını devam ettirebilmesi adına sorunlarını da çözüm önerileri ile birlikte dile getiriyoruz. Göreve geldiğimiz ilk aylarda Trakya Oda ve Borsalarını ziyaret ederken, Trakya’nın su sorunu adına birlik olmamız gerektiğini Oda ve Borsa Başkanlarımız ile paylaşmıştık. Valiliğimiz ile yaptığımız toplantılarda, siyasilerin ziyaretlerinde ve Ankara ziyaretlerimizde bölgemizin sorunlarını aktarırken su sorununu 1. Sıraya aldık. Daha önce birçok kez dile getirdiğimiz gibi yer altı su kaynaklarımız günden güne azalıyor. Şu an 550 metrelerden su çıkartılıyor. 650 metrede tuzlu su ile karşılaşıyoruz. Taleplerimiz doğrultusunda Namık Kemal Üniversitemiz tarafından yapılan araştırmalarda Trakya’nın yer altı sularının yüzde 85’inin tükendiği belirtildi. Bu bir alarmdır. Önlemler alınmazsa yaklaşık 9 yıl içerisinde burada büyük sorunlar ile karşı karşıya kalacağız. Bu da tehlike sınırının eşiğinde olduğumuzun göstergesi. Bu kapsamdaki çalışmalarımızı birçok kez dile getirdik. En son Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizde TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, İç İşleri Bakanımız Ali Yerlikaya’nın katılımı ile gerçekleşen istişare toplantımızda da bölgemizde su sorununun ciddi seviyelere ulaştığı dile getirmiştik. Sayın Bakanımızın Tekirdağ Valiliği yaptığı dönemde başlatılan projelerin devamının gelmesinin gerektiğini ifade ettik.” dedi.

SU KOMİSYONLARI OLUŞTURALACAK

Açıklamalarını sürdüren Ahmet Çetin, “26 Eylül tarihinde Tekirdağ Oda ve Borsalarımızın talepleri ile; Tekirdağ Valimiz Sayın Recep Soytürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız, Tekirdağ’ımızın Milletvekilleri, Kaymakamımız, İlçe Belediye Başkanlarımız ve Odamız Yönetim Kurulu üyelerinin katılım sağladığı bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Burada okul İnşaatlarının tamamlanması, mavi yaka eğitim merkezlerinin artırılması, üniversite kampüslerinin gelişimi ve yeni vakıf üniversitesi için çalışmalara başlanması, personel eksikliğinden kaynaklı sorunlar, altyapı ve ulaşım sorunları gibi birçok sorun çözüm önerileri ile birlikte tartışıldı.  Bölgemizdeki su sorunu ise toplantımızın doğal gündem maddesi haline geldi. Burada konu ile ilgili olarak her ilçede su komisyonlarının kurulacağı ve aynı zamanda yakın bir zaman içerisinde bilgilendirme toplantısı yapılacağının bilgisini de aldık. Dikkatle üstünde durduğumuz, üstüne basa basa dile getirdiğimiz sorun ile ilgili farkındalık oluşturmuş olmak, bu konuya dikkat çekebilmiş olmak bizi mutlu etmiştir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de bu konuda üstümüze düşen bir görev varsa gereğini yapmaya hazırız. Bölgemizin sorunlarını çözüm önerileri ile birlikte dile getirmeye, sürdürülebilir bir yaşam için çalışmaya, üretmeye, üyelerimize destek olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.