Tarih: 06.10.2020 17:28

AHMET ÇETİN TEKNOFEST`TE 4`ÜNCÜ OLAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep`te düzenlenen TEKNOFEST finallerinde göğsümüzü kabartan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi`nin öğrencileri hayırsever işadamı Ahmet Çetin ile buluştu.

Türkiye`nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi bu yıl 24-27 Eylül tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen TEKNOFEST 2020 kapsamında Gaziantep`te TÜBİTAK öncülüğünde gerçekleştirilen Liseler Arası İHA yarışmasında geliştirdikleri İHA ile önemli bir başarıya imza atmıştı. Başarılı öğrenciler Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever Ahmet Çetin ile buluştu. Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi`ndeki buluşmaya hayırsever işadamı Ahmet Çetin, Çetin Group Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Çetin ve Çetin Group Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Kabaklar ile yarışmada başarı gösteren İnsansız Hava Aracı Projesi`nde Polaris Takımı öğrencileri ile Su Altı Sistemleri`nde Bükre-Rov Takımı öğrencileri ve Okul Müdürü Fahrettin Karaman, Okul Aile Birliği Başkanı Fatih Güldal ile Fizik Öğretmeni Selçuk Özel katıldı.

ÖĞRENCİLERE ALTIN TAVSİYELER

Başarılı öğrencileri okullarına giderek kutlayan hayırsever işadamı Ahmet Çetin, büyük bir heyecanla yarışmayı takip ettiğini söyledi. Öğrencilerden önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılar ve derece beklediğini dile getiren Çetin,  "Siz kendinizle yarışın ve ülkeye nasıl faydalı hizmetler yaparım bunu düşünün. Çok daha fazla para kazanmayı düşünmeyin. Ben işadamı olarak nasıl çok daha fazla para kazanırım,  bunu düşünmüyorum. Biz yaptığımız işlerde nasıl çok daha kaliteli yaparız,  onu düşünüyorum. Siz de yaptığınız işi güzel ve kaliteli yaptığınızda,  istenilen teknik özelliklerden çok daha iyisini yaptığınızda zaten çok para kazanırsınız. Çok para kazanmak için çıktığınız hiçbir yolda para kazanmazsınız. Malzemeden nasıl çalayım, şunun şurasını plastik yapayım şurada eksilteyim diye düşünür,  bir süre sonra bakmışsınız para kazanamamışsınız.  Arayan değil aranan olduğunuz zaman gerçekten maddi olarak da beklentileriniz karşılanmış olacak."dedi.

EĞİTİMDE CİMRİ DEĞİLİZ

Çetin Group olarak eğitime verdikleri desteğin maddi boyutunu hiçbir zaman düşünmediklerini belirterek sözlerine devam eden hayırsever Ahmet Çetin, "Yaptığınız işi mükemmel yapın. Mış gibi yapmayın. Ya yapın ya yapmayın Hayata dair hiçbir işi mış gibi yapmayın. Biz grup olarak size güveniyoruz. Her gün konunuz grubumuzda geçiyor. Hepimizin göğsü kabarıyor. Eğitim bütçemiz önümüzdeki yıl daha iyi olacak. Daha büyük başarılar bekliyoruz. Biz grup olarak eğitime ayırdığımız bütçeyi hiçbir zaman düşünmedik. Çünkü ülkemizin geleceği sizlersiniz. Eğitimde cimri değiliz. "ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER ANTEP`TEN GETİRDİKLERİ HEDİYEYİ VERDİ

Ahmet Çetin`in tebrik ettiği öğrenciler de Gaziantep`ten getirdikleri TEKNOFEST tişörtlerini hediye etti. Üzerinde Ahmet Çetin ve Atakan Çetin yazan tişörtleri sahiplerine kendi elleriyle veren öğrenciler,  yarışmalar için hazırlanan projelere katkıları nedeniyle de teşekkür etti. Bu arada, öğrenciler okulun bir başka hayırseveri Seval Çetin için de tişört getirmeyi ihmal etmedi. Seval Çetin`in işleri nedeniyle katılmadığı belirtilirken, öğrencileri tebrik etmek için daha sonra okula geleceği öğrenildi. Yaptıkları ziyaret nedeniyle hayırsever işadamı Ahmet Çetin, Atakan Çetin ve Özcan Kabaklar`a teşekkür eden Okul Müdürü Fahrettin Karaman, " Her iki proje de bize maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Hayırseverimiz Seval - Ahmet Çetin ve  Atakan Çetin`e çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST`TE 4`ÜNCÜ VE 13`ÜNCÜ OLMUŞLARDI

Bu arada, Gaziantep?te düzenlenen TEKNOFEST?e katılan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi Polaris Takımı TÜBİTAK tarafından düzenlenen 1.Liseler Arası İnsansız Hava Aracı (İHA) Proje Yarışmasında Türkiye finallerinde mücadele etti. Fizik Öğretmeni Selçuk Özel danışmanlığında 11.sınıf öğrencileri İrem Dereli, Berkay Özkan, Can Buğra Tezcan ve İremnur Yılmaz tarafından hazırlanan İHA projesi final elemelerinde büyük ilgi gördü. Başvuru yapan 291 takım arasından 79 başarılı takım arasına girerek yarışmalara katılmaya hak kazandı. Yarışma şartnamesinde belirtilen iki görev uçuşunu da başarıyla tamamlayan Polaris takımı finalleri 4.tamamladı.

Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi Teknofest 2020 İnsansız Su Altı Sistemleri kategorisinde yarışan öğrenciler ise 376 takımının katıldığı yarışmalarda 43 takım arasına girerek finallerde mücadele ettiler. Çerkezköy?ü başarıyla temsil eden öğrenciler  Türkiye 13?ncüsü oldu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —