Tarih: 07.07.2022 01:09

AÇIK ÖĞRETİMDE OKUYANLARA TEMMUZ AYINDA KAYIT YENİLEME HAKKI VERİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

Açık öğretim öğrencileri 2021-3. Dönem kayıt yenilemeleriyle ilgili Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nden bir duyuru yapıldı. Duyuruda açık lise ve ortaokul da okuyanlar için temmuz ayında kayıt yenileme hakkı verildiği bildirildi. Bu arada açık lise ve orta okullar için sınav tarihi de belirlendi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kayıt yenilemeleriyle ilgili, “Açık Öğretim Açık Öğretim Lisesi 2021-3.Dönem kayıt yenileme işlemleri 6 Temmuz 2022 tarihinde başlayıp 18 Temmuz 2022 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.”denildi.

KİMLER KAYIT YENİLEYEBİLİR?

Açıklamada,  2021-3. dönem sınavına, sadece 19.07.2005 tarihi dahil ve öncesi doğumlu öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini yapabilecek.

DERS SEÇME İŞLEMLERİ

Halk eğitiminden yapılan açıklamada ders seçme işlemleriyle ilgili olarak, “Kayıt yenileme işlemlerini yaptıran öğrencilerin, ders seçimleri öğrencilere açılmayacak olup; dersler Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi tarafından otomatik olarak yenilenecek.”denildi.

KAYIT YENİLEME ÜCRETİ VE ÖDEME İŞLEMLERİ

Kayıt yenileme sınav ücretinin 1. 50 TL olduğu belirtilen açıklamada, ücretin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının ATM'lerinden veya ilgili bankaların internet bankacılığını kullanarak yatırılabileceği belirtildi.  ATM'lerden yatırılacak ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme sınav ücreti olarak yatırıldığına dikkat edilmesi istendi. Ayrıca,  https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme sınav ücretini yatırılabilecek. Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın adıyla ücret yatırmaları gerekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —