Teknoloji

Teknoloji Haberleri

ABD GÜNEŞİ KARARTMAK İSTİYOR

ABD GÜNEŞİ KARARTMAK İSTİYOR

Beyaz Saray, iklim krizi nedeniyle Güneş'i karartmanın yollarını araştırıyor.

 Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi, güneşi karartma amacı ile tasarlanan 5 yıllık bir araştırma projesini finanse edecek.

Hedeflerinin su kaynaklarını muhafaza etmek olduğunu söyleyen Cape Town Üniversitesi'nde çalışan bir grup araştırmacı, atmosfere yoğun miktarda kükürt dioksit gazı salmayı ve Güneş'i kalıcı olarak karartmayı başarabileceklerini açıkladı. Bu planın su kıtlığı riskini 2100'den önce yüzde 90 oranında azaltacağı raporda belirtildi. Birçok uzman bu fikre hala şiddet ile karşı çıkıyor. Atmosfere kükürt dioksit gazlarının salınması insan ve çevre üzerinde ciddi etkileri beraberinde getirebilir. Aynı projeyi daha önce Bill Gates'te dile getirmişti. Bazı gazeteciler ise tüm insanlığı etkileyecek bu proje için yetkiyi kimden aldıkları noktasında ABD'yi (Amerika Birleşik Devletleri) ve Bill Gates'i eleştiriyor.

DÜNYA'YA ULAŞAN GÜNEŞ IŞIĞINI AZALTMAK

Proje temel olara atmosferde bulunan sera gazlarının neden olduğu ısınmanın olumsuz etkilerini yok etmek için Dünya'ya ulaşan güneş ışığı miktarını stabilize etmeyi hedefliyor. Araştırma çerçevesinde amaç Güneş ışığını uzaya geri yansıtmak. Bu yöntem hava araçlarıyla atmosferin stratosfer katmanına çeşitli gaz ve partiküllerden oluşan ince bir sis yaymak anlamına geliyor. Bu sayede güneş ışığının atmosfere geri yansıyarak Dünya’nın soğuması bekleniyor. Bu amacı gerçekleştirmek için hangi gazların kullanılacağı ise henüz belli değil.



Anahtar Kelimeler: GÜNEŞİ KARARTMAK İSTİYOR

KURBAN BAYRAMI BOYUNCA KESİNTİSİZ ENERJİ İÇİN EKİPLER SAHADA OLACAK

BİLİM ŞENLİĞİ ÇOSB’DE DÜZENLENECEK

KOÇAK ORTAOKULU’NDA BİLİM FUARI AÇILIŞI

SERKAN MÜJGAN KARAGÖZ ORTAOKULU’NDAN TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI

ÇTSO ALMANYA HANNOVER MESSE FUARI’NDA