Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

KÜLTÜR SANAT AKADEMİSİ’NDEN MUHTEŞEM KAPANIŞ

 KÜLTÜR SANAT AKADEMİSİ’NDEN MUHTEŞEM KAPANIŞ

Çerkezköy Belediyesi Kültür-Sanat Akademisi 2023-2024 Yılı 2. Dönemi tamamlandı.

Çerkezköy Belediyesi Kültür-Sanat Akademisi Robotik Kodlama ve Görsel Sanatlar kursiyerlerinin hazırladığı çalışmalar Atatürk Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan sergide beğeniye sunulurken; Yaratıcı Drama ve İşitsel Sanatlar kursiyerler de sergiledikleri muhteşem performanslarla izleyenlere unutmaz bir akşam yaşattılar.

1083 KURSİYERİMİZE EĞİTİM VERİLDİ

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen dönem sonu sergisi açılışı ve müzik dinletisi etkinliklerine Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Memiş ile birlikte sayıda vatandaş katıldı. Program Robotik Kodlama Uygulamalarının ve Görsel Sanatlar kursiyerlerinin çalışmalarının yer aldığı serginin açılışı ile başladı. Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Memiş, “2020 yılında başlattığımız Kültür-Sanat kurslarımızda şu ana kadar binlerce kursiyerimize eğitim verildi. Akademimiz bünyesinde bu dönem, piyano, keman, gitar, bağlama, yağlıboya, karakalem, dekoratif ahşap süsleme, robotik kodlama, seramik, makrome, yaratıcı resim ve yaratıcı drama branşlarında, çocuk ve yetişkin olmak üzere 380 kursiyerimiz kurslarını başarıyla tamamladılar. İlk dönem ise yaklaşık 683 kursiyerimiz olmak üzere toplamda 1083 kursiyerimiz eğitimlerini tamamladılar” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Çerkezköy Belediyesi olarak çocuklarımız için kültür, sanat ve eğitim alanlarında fırsat eşitliğinin en büyük destekçilerden biri olduklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Memiş, “Bu vesile ile bizlerin böyle güzel ve anlamlı etkinliklerde buluşmasına vesile olan Belediye Başkanı Vahap Akay’a, eğitmenlerimize, kursiyerlerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı 

PERFORMANLARI İLE BÜYÜLEDİLER

Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Memiş’in konuşmasının ardından katılımcılar, kursiyerlerin Karakalem ve Yaratıcı Resim branşlarında açtıkları sergiyi dolaşarak birbirinden güzel çalışmaları incelediler. Sergi açılışının ardından Yaratıcı Drama ve İşitsel Sanatlar kursiyerler Yaratıcı Drama Oluşumu ve müzik dinletisi etkinliği başladı. Etkinlikte 35 kursiyer piyano, keman, gitar ve bağlama ile birbirinden değerli eserleri seslendirirken, Yaratıcı Drama kursiyerlerinin kusursuz sahne performansı ise büyük alkış aldı.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ KÜLTÜR VE SANATLA DOLMUŞ

Müzik dinletisi sonunda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Memiş, “Atatürk Kültür Merkezi yaklaşık 4 yıldır faaliyette. Bu binanın yapılmasından duyduğumuz mutluluğu Belediye Başkanımız Vahap Akay defalarca dile getirmişti. Ancak bu akşam yine gördük ki bu güzel binanın içi gerçekten kültür ve sanatla dolmuş. Çocuklarımızın, kursiyerlerimizin güzel performanslarıyla, kültüre ve sanata dair yapılan yatırımların, emeklerin karşılığını görüyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kursiyerlerimize, eğitmenlerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Daha güzel gecelerde buluşmak dileğiyle, herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” açıklamalarında bulundu. 

Kültür-Sanat Akademisi öğretmenlerine Teşekkür Belgesi vererek, tebrik eden Başkan Yardımcısı Cengiz Memiş, program sonunda katılım belgeleri verilen kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 



YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

RESİM YARIŞMALARINDA BİRİNCİ VE İKİNCİ OLDULAR

KÜLTÜR SANAT AKADEMİSİ’NDEN MUHTEŞEM KAPANIŞ

ÇERKEZKÖY ARİFE GÜNÜ BAYRAMLAŞACAK