BUGÜN, İKİ ÖZEL GÜNÜ KUTLUYORUZ

 BUGÜN, İKİ ÖZEL GÜNÜ KUTLUYORUZ

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, partisinin kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Kurtuluş Savaşı'nın taçlandığı, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün tescillendiği ve İzmir'in dağlarına çiçekler açtığı destansı ve büyük mücadelenin mimarı Başkomutanımız ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve saygı ile anarım.”dedi.

Aygun CHP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajı devamında şunlara yer verdi: “İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlu olsun. İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu tarihten bir yıl sonra 9 Eylül 1923 tarihinde Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ülkemizin kuruluş mayasını atarak, genç Cumhuriyet’i demokrasiye hazırlayarak, tarihi bir rol üstlenmiştir. CHP, kurulduğu günden bu yana laik, demokratik hukuk devletinin ve Cumhuriyetimizin teminatı olmuştur.

“Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyen Atamız, ülkeyi uzun süren savaşların ardından çağdaş bir ülkeye dönüştürmeyi amaçlamıştır.

CHP’nin tarihi rolü, hala devam etmektedir. İçinden geçtiğimiz kritik süreçte; Cumhuriyetimizi yeniden ayağa kaldırmak ve parlamenter sisteme dönmek; demokrasiyi güçlendirmek, laikliği teminat altına almak, liyakat ve hukukun üstünlüğünü esas almak üzere var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm yol arkadaşlarıma bu meşakkatli yolda başarılar dilerim. Cumhuriyet Halk Parti’mizin 99. yılı kutlu olsun. Yaşasın CHP, yaşasın Cumhuriyet!

 

 



Anahtar Kelimeler: BUGÜN KUTLUYORUZ

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER'İN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

CANDAN BAŞKAN İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

DEVA PARTİLİ AVŞAR: MANEVİ ÖZLEMLER YERİNİ MADDİ KAYGILARA BIRAKTI!