AK PARTİLİ İÇLİ’DEN AKAY’A: MECLİS’İ YÖNETEMİYEN, ÇERKEZKÖY’Ü YÖNETEMEZ

 AK PARTİLİ İÇLİ’DEN AKAY’A: MECLİS’İ YÖNETEMİYEN, ÇERKEZKÖY’Ü YÖNETEMEZ

Dün Çerkezköy Belediye Meclisi’ni yarıda bırakıp dışarı çıkan AK Partili Meclis Üyeleri bunun nedenini düzenledikleri basın toplantısıyla anlattı.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Ercan Tanışık ve Belediye Meclis Üyeleri, meclis toplantısından yarıda çıkmalarının nedenini düzenlenen bir basın toplantısında anlattı. 

AK Parti Çerkezköy İlçe Binası’nda düzenlenen basın açıklamasında ilk konuşmayı İlçe Başkan Vekili Ercan Tanışık yaptı. Çerkezköy Belediye Meclisi’ni yöneten Başkan Vahap Akay’a tepki gösteren AK Parti İlçe Başkan Vekili Ercan Tanışık, “Meclis toplantımızda gerçekleşen haksız, hukuksuz ve çirkin hareketi siz değerli kamuoyuyla paylaşmak için burada toplandık. Bugünkü meclis toplantısında bize bazı sataşmalar gelince meclis üyelerimiz de toplantıyı terk etmek zorunda kalmıştır. Meclise göndermiş olduğumuz arkadaşlarımız, halk için yapılacak yatırımın en doğru şekilde gerçekleştirilmesi, planlanması için gayret göstermektedir. Fakat belediye başkanı meclis üyesi arkadaşlarımızın mikrofonunu kapatarak onların sesini kısmıştır, izin vermemiştir” dedi.

Basın toplantısının açılışını yapan Tanışık, daha sonra sözü AK Parti Belediye Meclis Grup Sözcüsü Adem İçli’ye bıraktı. Belediye Başkanı Vahap Akay’ın çoğu zaman bunu yaptığını belirten Adem İçli,  “Daha önce de defalarca meclis toplantısında ‘Söz vermiyorum’ lafı ile karşılaşmamız nedeniyle bu kez tepki göstermek zorunda kaldık ve Meclis’i terk ettik. Normalde benim grubum adına her zaman söz alıp konuşma hakkı olan birisiyim. Bu kez de gup adına konuşmak istememize rağmen, gerçekleri Çerkezköy halkının duymaması için, sesimiz kısıldı. Biz yanlış olanı Çerkezköy halkımızın bilmesi için söz istedik. Birkaç söz ettikten sonra kendisi geçmiş dönemle alakalı sataşmalarda bulundu. Biz de bununla ilgili söz istedik, yine söz vermedi. Sayın başkan ‘Söz vermiyorum’ diyerek yine karşımıza çıktı. Biz de olması gerekeni, Çerkezköy’ün sesinin kısılmaması gerektiğini, Çerkezköy halkının hakkını, hukukunu korumak adına, üzülerek meclis toplantısını terk ettik. Keşke ara verseydi ve bunları konuşsaydık. Ama vermedi ve devam etti. Bu da sayın başkanın meclisi yönetemediğini, bundan daha önce de defalarca kavga ve gürültüden gördüğümüz üzere Çerkezköy meclisini yönetemeyenin Çerkezköy’ü yönetemeyeceğini buradan kamuoyunun bilmesini istiyorum. Söz vermediği için, bunları dile getiremedik.”dedi.

BELEDİYE BÜTÇESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Adem İçli, gündem dışı söz verildiğini oysa gündemle ilgili de konuşmak istediğin ibelirtirken, “Yasal olarak tüm meclis üyeleri gündemle ilgili şöyle ya da böyle söz alıp konuşabilir. Gündem dışı bize söz verdi bugün konuştuk. Ama gündemle ilgili söz isterken, vermedi, sesimizi kıstı.  Biz gerçekleri anlatmak istiyorduk. Bugün belediye bütçesi yılın ilk 6 ayında bitirilmiş. İkinci altı ayı için de yüzde yüz 20 fark isteniyor. Bu Türkiye’de hiçbir belediye de yok. 2023 yılı gelir ve gider bütçesini hazırlamıştık ve 591 milyon olarak meclisten oy çokluğu ile geçmişti. O gün mecliste bütçenin hazırlanamadığını düşündüğümüz için ‘hayır’ demiştik. Bugün de ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı.”  

YÜZDE 110’DAN FAZLA EK BÜTÇE İSTİYOR

Bütçeyle ilgili açıklamalarını sürdüren İçli, şunları kaydetti: “591 milyon tahmini bütçe hazırlayan belediyemiz, bütçenin yüzde 80’ini bitirerek, hazırladığı bütçenin yüzde 110’unu fazla olarak ek bütçe istiyor. Bu hiçbir ilçe belediyesinde yoktur. Sordum soruşturdum yüzde 20-30 var ama böyle yüzde yüzden fazla yok. Malumunuz enflasyonlardan dolayı neler olduğunu araştırdık. Diğer ilçe belediyelerinde böyle bir durumla karşılaşmadık. Yıllık bütçemizin yüzde 110’undan fazla ek bütçe istediler.”diye konuştu.

HER HAFTA ARSA SATIYORLAR

İçli ilginç iddialarda bulunarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı satılan arsaları bütçeye koymak ve harcamak için zemin hazırlamakla suçladığı açıklamasında şöyle devam etti: “Biz ne yatırımlar yaptınız, ne yapacaksınız? diye sorgulamak, bilgilendirmek istedik. Bugüne kadar harcanan para nereye gitmiştir. Bundan sonra istenilen bütçe hangi yatırıma yapılacaktır bunları çıkıp Çerkezköy halkına anlatsınlar.  Her hafta arsa satıyorlar. Çerkezköy Belediyesi sürekli arsa satışı yapıyor, ihale yapıyor. Bu yüzden böyle bir bütçeye ihtiyaç duyduklarını düşünüyorum. Geçen yıl mart ayında söylemiştim. ‘Birimlerimiz bütçe yapmakta sınıfta kaldı’ yine haklı çıktım. Keşke haklı çıkmasaydım. Sesimiz kısılıyor çünkü gerçekleri anlatmamızdan korkuyorlar. Arsalarla ilgili meclisten yetki aldı. Dedi ki, satmak için yetkiyi almıyoruz. İhtiyaç olursa diye. Peki şimdi her hafta her ay arsa satılıyor. Bunların paraları ne olacak? Bunlarla yüzde yüz 10’dan fazla artırılan bütçeye aktarılıp hangi yatırımlar yapılacak. Biz bunları kamuoyunun açıkça bilmesini istiyoruz.”   

BÜTÇEYİ ZATEN BİR YIL ÖNCE YAPIYORSUN 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın meclis toplantısında yaptığı asgari ücret zamlarına ilişkin savunmasına da tepki gösteren Adem İçli, “Belediye başkanımız şöyle bir söz söyledi. Bütçe geçtiğimiz yıl haziran ayında hazırlandı ve öngörülmesi zor dedi. Ama ben şunu söylemek istiyorum. Biz bu bütçeyi ekim ayında geçirdik, o zamanda söyledik ki ‘Bir yanlış varsa düzeltin’ sayın başkan bu bir kaçamak cevaptır. Dedi ki asgari ücretle ilgili ‘Bir yıl önce böyleydi, şimdi böyle oldu’ biz bütçeyi bir yıl önce hazırlıyoruz. Zaten yüzde yüz zamlı bütçe yapıyorsun. Geçen yılın bütçesini bu yıla koymadın ki, gelen zamlarla birlikte böyle yüzde yüzden fazla ek bütçe yapasın. Bu durum kritik. Açıklanması gereken durum. İşte biz bunları anlatmayalım diye bize söz vermiyor. Gündemle ilgili istediğimiz gibi konuşma hakkımız var. Bu hakkı elimizden alıyor.

 



ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM