Tarih: 14.04.2020 00:06

ÇİFTÇİLERE MÜJDELİ HABER

Facebook Twitter Linked-in

Korona Virüsü nedeniyle alınan tedbirlerden etkilenen çiftçilerin imdadına Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop yetişti. Meclis Başkanı Şentop`un girişimiyle ziraat odalarından gelen çiftçilerin talepleri karşılık buldu ve korona virüslü şu günlerde çiftçiler tarlalarından uzak kalmayacak.

ÇERKEZKÖY ZİRAAT ODASI BAŞKANI TOPRAK DA DİLE GETİRMİŞTİ

Trakya Flaş Haber`in geçtiğimiz cuma günü haber yaptığı Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak`ın çiftçiler adına yaptığı talep karşılık buldu. Toprak, özellikle çevre ilçelerde tarlası bulunan çiftçilerin şehirler arası geçiş ve ulaşım engeli ile sokağa çıkma yasağı nedeniyle izin alma zorluğu yaşadığını dile getirmiş, "Çiftçi belgesi olanlara jandarma hesap sormasın. Çiftçimiz tarlasına gidip çalışmasını sürdürsün. Şu 10-15 gün içinde tarla sürülüp tohum atılmazsa, yarın ne ekip biçeceğiz."diye dert yanmıştı.

MESTAN ÖZCAN TBMM BAŞKANI ŞENTOP`A DURUMU İLETTİ

Trakya`daki birçok ziraat odasının da dile getirdiği talep sonrası harekete geçen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile diyaloğa geçerek, durumu kendisine iletti. Cumartesi çıkan haberlerin ardından pazar ve pazartesi günü TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile irtibata geçen AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, çiftçilerin talebini ileterek, durumun gerekliliğini aktardı. Bunun üzerine TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili olan Mustafa Şentop, Trakyalı çiftçilerin bu talebini ilgili birimlerle görüşerek çiftçilere müjdeyi verdi. Dün akşam saatlerinde gelen müjdeyle birlikte zirai işlerle ilgili olarak ÇKS`ya (Çiftçi Kayıt Sistemi) kayıtlı tüm çiftçilerin hafta sonu tarlasına giderek yapması gereken çalışmaları yapmaları için izinli olduğu bildirildi.

BİR TRAKTÖRE 3-4 KİŞİ BİNİLMEYECEK

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, TBMM Başkanı Şentop`un girişimleriyle jandarmaya ve İçişleri Bakanılğı`na bağlı diğer kolluk kuvvetlerine çiftçilerin hafta sonu sokağa çıkma yasağı kapsamında da tarlalarındaki çalışmaları yürütebilecekleri konusunda bilgi verildiğini söyledi. Özcan, "Çiftçilerimizin zirai faaliyetleri muhtarlarımız gözetimiyle olacak ancak işini bitiren köylümüzün oyalanmadan evlerine  gitmelerini bu izni su-i istimal etmemelerini de diliyoruz. Bilhassa sosyal izolasyona da uymalarını bekliyoruz. Mesela bir traktöre 3-4 kişi de binmemeliler." açıklamasında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —