VALİ AZİZ YILDIRIM ZEYTİN HASADINA KATILDI

VALİ AZİZ YILDIRIM ZEYTİN HASADINA KATILDI

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Şarköy ilçesi İğdebağları Mahallesi`nde zeytin hasadına katıldı.

Tekirdağ Valisi  Aziz Yıldırım, beraberinde Şarköy Kaymakamı Şenol Kaya, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal ile birlikte Şarköy ilçesi  İğdebağları Mahallesi`nde zeytin hasadına katıldı.

Zeytin üreticileriyle bir süre sohbet eden Vali Yıldırım, zeytin hasadının bol ve bereketli geçmesini diledi. Zeytin hasadı sonrasında Şarköy ilçesinde Eriklice Kooperatifi Yağhanesi`ni ziyaret ederek zeytinin yağa dönüştürülmesi süreci ile ilgili bilgi aldı.

Sonrasında Vali Yıldırım, Marmara Birlik Zeytinyağı Fabrikası?nı ziyaret etti. Fabrikayı gezen Vali Yıldırım, fabrika hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Yıldırım?a İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç eşlik etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vail Yıldırım şu sözleri söyledi: ? Zeytincilik, İlçemiz için önemli tarımsal faaliyet alanlarından biri olarak görülmektedir. Genel olarak bölgemizde Gemlik tipi sofralık zeytin yetiştiriciliği gerçekleştirilmektedir. Çiftçilerimiz, yetiştirdikleri zeytinin büyük bir kısmını Marmarabirlik Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`ne satarken, bir kısmını da kendi imkânları ile değerlendirmektedir.

İlçemiz genelinde, 2020 yılı üretim sezonunda önceki yıllara göre özellikle kış döneminde daha az yağış gerçekleşmesi, tam çiçeklenme dönemi zamanında meydana gelen lokal aşırı yağışlar ve düşük sıcaklıklar nedeniyle ortaya çıkan döllenme eksikliği ile gece-gündüz sıcaklık farkının yüksek olması nedeniyle zeytin ağaçlarının meyve tutumunda aşırı düşüş gözlemlenmiştir. Yaz aylarının da yağışsız ve sıcak geçmesi ile kuraksama yaşanmış olup, meyve kalitesi düşük kalmıştır. Bazı zeytin ağaçlarında meyve tutumunun gerçekleşmediği ve bu nedenle de ürün hasadı yapılamadığı tespit edilmiştir. Belirtilen iklimsel faktörlerden dolayı, İlçemiz genelinde yüzde 40-45 arası rekolte kaybı yaşanabileceği kanaatindeyiz?.

 



ÇTSO BAŞKANI ÇETİN’DEN FUARA KATILAN ÜYELERE ZİYARET

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA “KOBİ’LERE YÖNELİK PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ” DÜZENLENDİ

KIRKLARELİ’DE 2024 YILI EYLÜL AYI İHRACATI, 2024 YILI AĞUSTOS AYINA GÖRE YÜZDE 27,59 AZALDI

AHMET ÇETİN: SU SORUNU İÇİN KOMİSYONLAR KURULACAK

VALİ SOYTÜRK’TEN ÇTSO’YA ZİYARET