İYİ PARTİLİ ÇETİN: HER MAHALLEDE PAZAR YOK VATANDAŞLAR NASIL GİDECEK?

İYİ PARTİLİ ÇETİN: HER MAHALLEDE PAZAR YOK VATANDAŞLAR NASIL GİDECEK?

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, cumartesi günleri muafiyet kapsamına alınan semt pazarlarıyla ilgili bir basın açıklaması yaparak, her mahallede pazar kurulmadığını belirterek kaygılarını dile getirdi.

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin`den pazar yerleri genelgesiyle ilgili yerel yöneticilere yönelik sorular geldi. Başkan Çetin, her mahallede pazar kurulmadığını belirterek vatandaşların ulaşımının nasıl sağlanacağını, sosyal mesafe ve diğer tedbirlerin nasıl korunacağına ilişkin sorular yöneltti.

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, pazar yerleri genelgesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Çetin açkılamasında, "29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00?dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00?e kadar sürecek olan tam kapanma döneminde ülke genelini kapsayacak tedbirlerlerle ilgili İçişleri bakanlığının 26/04/2021 tarihindeki genelgesinde; Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Belirtilmiş ve Tüm Türkiye?de Duyarlı vatandaşlarımız bu genelgeye uygun davranmaya özen göstermiştir. Gelinen aşamada, mevsimsel etkiler nedeniyle ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık nedeniyle çiftçimiz tarafından üretilen tarımsal ürünlerin (yaş sebze-meyve) zayi olmaya başlamıştır. " hatırlatmasını yaptı.

Çetin bu hatırlatmanın ardından açkılamasını şöyle sürdürdü: "Bu durum dikkate alınarak; İçişleri Bakanlığı 04.05.2021 tarihinde ve 7923 sayılı Genelgeyi yayınlayıp  -08/05/2021   ve 15/05/2021 Cumartesi günleri 10:00 ile 17:00 saatleri   arasında ,sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazaryerlerinin açık olabilmesi ve vatandaşlarımızın yaş sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazaryerine gidip gelebilmelerine izin verilmiştir . Aynı genelgede kurulacak Pazar yerlerinin şartları, alınacak tüm tedbirler ve tüm sorumlular belirtilmiştir."

YEREL YÖNETİCİLERİMİZE SORUYORUZ

"Yerel yönetimlerimize soruyoruz" diyerek sözlerini sürdüren Çetin, şunları kaydetti:

"14 mahallesi, 130 bin nüfusu ve Kapalı bir Pazar yeri olmayan Kapaklı ilçemiz için; 1-Genelgelerde Belirtildiği gibi evlerine en yakın Pazar yerine gidip gelmelerine izin verilmiş ve 26/04/2021 tarihli genelgede engelli vatandaşlarımız hariç araç kullanılmamasına izin verilmemiştir.   Atatürk mahallesinde ve Karaağaçta kurulacak pazara diğer mahallelerimizden Vatandaşlarımız nasıl gidecek? Özel araçlarını kullanabilecek mi?

2- Aynı genelgede   Pazar yerlerinde oluşabilecek yoğunluk göz önünde tutularak Kaymakamlıkların koordinasyonunda mahalli idareler tarafından gerekli tedbirlerin alınması, bu amaçla mevcut pazaryerlerinin genişletilmesi ve/veya ilave pazar alanlarının oluşturulması  karar  verilmesine karşılık  nüfusu 10 binlerin üstünde   olan, mahallede cadde üstünde   pazaryerleri  belli  olan  Bahçelievler  ve İsmetpaşa  mahallelerimizde  Neden pazar kurmuyor. İlçemizde 8 Mayıs ve 15 Mayıs Cumartesi kurulacak iki Pazarın yeri de ne yazık ki, evlerin ve işyerlerinin kapılarının önünde cadde üstünde kurulacaktır. 130 bin nüfuslu bir ilçede cadde içinde kurulu Pazar içinde sosyal mesafeye uyulması nasıl sağlanacak.

İlçemiz Yerel Yöneticilerinin yapacakları planlama ile Acil olarak, hizmet noktasında bu soruların cevaplarını çok değerli Kapaklı halkına bildirmesini,  8 Mayıs ve 15 Mayıs Cumartesi günleri kurulacak Pazarın diğer mahallelerimize mesafe olarak uzak olan ve nüfusları yoğun olan Bahçelievler ve İsmetpaşa mahallelerimizde ilave olarak Pazar kurulması daha gerçekçi bir çözüm olacaktır. "

 

 



Anahtar Kelimeler:

BAŞKAN ÇETİN: ÇEF TRAKYA’NIN EKONOMİK GÜCÜ VE POTANSİYELİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR

GENÇLERE 94 ÜLKEYLE TİCARET FIRSATI

SANAL ENFLASYON RAKAMLARI İLE ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR, HALK DAHA DA YOKSULLAŞIYOR

MİNT CAFE VE RESTAURANT ÇERKEZKÖY’DE HİZMETE GİRDİ

MODEL FABRİKA KURULUMU HAKKINDA JAPONYA MERKEZLİ SMC TÜRKİYE İLE GÖRÜŞÜLDÜ