Tarih: 01.10.2019 18:41

AKAY YÜKSEL`İN DURUMUNA DÜŞTÜ!

Facebook Twitter Linked-in

Çerkezköy Belediyesi Ekim Ayı Olağan Melic Toplantısı bugün saat 15.00`da Belediye Meclis Toplantı Salonu`nda gerçekleşti. Toplantıda gündem maddelerinin yanı sıra gündem dışı konuşmalarda Hızlı Tren Projesi, Meclis`e damgasını vurdu. Başkan Akay, Büyükşehir Belediye Meclisi`nde TESKİ ile ilgili eleştirilerde bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel`e dediklerini bu kez kendisi yaptı.

HIZLI TREN PROJESİ`NDE BİLGİ ALAMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta yaptığı muhtarlar toplantısındaki açıklamalarıyla DDY`nin (Devlet Demir Yolları) Hızlı Tren Projesi hakkında kendisine bilgi vermediğini adeta kamuoyuna şikayet eden Vahap Akay, Ekim Ayı Meclis Toplantı Salonu`nda bu çıkışını yeniledi.  DDY`den bugüne kadar bilgi alamadığını tekrarlayan Akay, "Elimizde resmi hiçbir veri yok." sözlerini sürdürdü. AK Partili Meclis Üyesi Adem İçli`nin, "Valilik`te toplantı yapılmış, katılmamışsınız" sözleri üzerine, "Başkan Yardımcımı gönderdim."diyen Akay, "İl Koordinasyon Toplantısı her ay yapılıyor. Bize geleceklerini söylediler, gelmediler." ifadelerini kullandı. Bunun üzerine İçli, "Geçen hafta Edirne`deydik. İlçe Başkanımız bizzat Bakan Yardımcısı ile konuştu ve bu durumları söyledi. Bilgilendirme yapılması gerektiğini de belirtti. Devler Demir Yolları ile ilgili haklı olduğunuz yönler var. Ancak eksikleriniz de var. Çerkezköy menfaatine olan konular önce Belediye Başkanı olarak sizin sorununuz sonra Meclis Üyesi olarak bizlerin. Bununla ilgili her hangi bir yazışmanız var mı? Sizin yaptığınız neler var bir de bunları konuşmak lazım. İlçe Başkanımız`dan destek istediniz mi? Bizimle bu konuda bir toplantı yaptınız mı??diye sordu. 

AK Partili İçli`nin sorusu üzerine Akay, DDY`ye resmi yazı ile birlikte bütün tereddütlerini bildirdiklerini belirtirken, iki haftadır izlediği yol ile TESKİ`yi eleştiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel`i eleştirdiği duruma düştü.

KURUMLAR ARASI KONUŞULARAK ÇÖZÜLEBİLİR DEMİŞTİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi`nin Saray`da yapılan son Belediye Meclis Toplantısı`nda TESKİ`yi eleştiren Cüneyt Yüksel, "Sorunlarımız var. Bunları TESKİ`ye bildiriyoruz ama çözüm olmuyor. Biz vatandaşın sorunlarını çözmek için 6 ayda bir yapılacak TESKİ Genel Kurulu`nu mu bekleyeceğiz."diye çıkışmış bunun üzerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, "Kurumlar arası konuşularak bu sorunlar aşılabilir. Bunları buraya taşırsanız, iyi niyetli görmem. Siyaset yapıyorsunuz." gibi ifadeler kullanmıştı.  Akay, Hızlı Tren Projesi ile ilgili olarak DDY yetkilileriyle konuşup sorunu çözmek yerine devlet kurumunu Çerkezköy`de tartışmaya açması, dikkat çekti.

BAŞKAN AKAY`DAN 6 AYLIK İTİRAF

Bugünkü toplantıda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, MHP`li Meclis Üyesi Koray Önsel`in "31 Mart seçimleri üzerinden 6 ay geçti. Bu süre içerisinde maalesef görüyoruz ki 6 aylık performansınız zayıf." sözlerinin üzerine bir de itirafta bulundu. Belediye çalışmalarında 6 aylık süre içinde zayıf kaldıklarını kabul eden Akay, "6 aylık performansımız düşüktür bir dahaki 6 ay yüksek olur. Toplama bakmak gerek. Çerkezköy Belediyesi`nin 5 yıllık vaatleri var. 5 yıllık programa göre biz çalışıyoruz." diye kendisini savundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —