VALİ YILDIRIM?IN ECZACILIK GÜNÜ MESAJI

VALİ YILDIRIM?IN ECZACILIK GÜNÜ MESAJI

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırm 14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırm 14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Aziz Yıldırım Eczacılık Günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: ?Ülkemizde eczacılık eğitiminin yapıldığı ilk kuruluş olan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane?de ilk eczacılık dersinin verildiği gün olan 14 Mayıs 1839 tarihi, sonrasında Eczacılık Günü olarak kabul edilmiştir. Eczacılık; sağlık hizmeti içerisinde tarihi ve birikimi köklü olan alanlardan biri olup, eczacı da temel uzmanlık alanı ilaç olan, bu bağlamda sağlık alanındaki görev ve yetkileri devredilemeyecek önemli bir sağlık elemanıdır.?

BÜYÜK ÖZVERİ VE GAYRET İÇERİSİNDE GÖREVLERİNİ İCRA ETMEKTEDİR

Vali Yıldırım mesajının devamında:?İlacın, üretimini ve vatandaşlara ulaştırılmasını sağlayan, sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Eczacılarımız, büyük özveri ve gayret içerisinde görevlerini icra etmektedir.   Vatandaşlarımızın eczacılık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesini temin ederek, bu hizmetlerin gece gündüz demeden kesintisiz olarak verilebilmesini sağlayan Eczacılarımız, aynı zamanda tıbbi danışmanlık görevini de üstlenerek toplumda bilinçli ilaç kullanımının sağlanmasında önemli bir rol oynamaktadır."dedi.

UMUT VERİCİ GELİŞMELER OLDUĞUNU DUYMAKTAYIZ

"Türkiye son yıllarda yerli ilaç üretim kapasitesini artırarak küresel bir ilaç AR-GE ve üretim merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu konuda gün geçtikçe bizi gururlandıran gelişmeler yaşanmaktadır."diyen Vali Yıldırım, mesajını şöyle tamamladı:

Koronavirüsün tedavisinde de ilaç çok önemli bir yer teşkil etmektedir. Bilim insanlarımız, eczacılarımız Covid-19 pandemisine karşı etkili bir ilaç geliştirmek için büyük bir özveriyle mücadele vermektedir. Son zamanlarda umut verici gelişmeler olduğunu duymaktayız. İnşallah bu ilaçlar yakın zamanda kullanılmaya başlanacak ve koronavirüsle mücadelemiz  daha güçlü bir şekilde sürecektir. Bu vesileyle eczacılığı özveri ve gayret içerisinde sürdürmekte olan tüm eczacılarımızın, 14 Mayıs Eczacılık Gününü kutluyor, sağlık ve başarılarla dolu bir meslek hayatı diliyorum". 

Vali Yıldırım mesajında, "Evde Kal Türkiye, Evde Kal, Tekirdağ, Çünkü Hayat Eve Sığar" vurgusu da yaptı.



CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR