TEKİRDAĞ`DA ALTERNATİF YEM BİTKİSİ ACI BAKLA PROJESİ

TEKİRDAĞ`DA ALTERNATİF YEM BİTKİSİ ACI BAKLA PROJESİ

Tekirdağ Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği ile Süleymanpaşa Tarım Orman İlçe Müdürlüğü`nün ortaklaşa yürüttüğü `Alternatif Yem Bitkisi Acı Bakla` projesinde incelemelerde bulunan Tarım Orman İl Müdürü Oktay Öcal, " Yem bitkisinde önemli destekler veriyoruz

Tekirdağ Tarım Orman İl Müdürü Oktay Öcal,  `Acı Bakla Yem Bitkisi Deneme Projesi`  alanlarında incelemelerde bulundu.

İL MÜDÜRÜ PROJE ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Tekirdağ Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği ile Süleymanpaşa Tarım Orman İlçe Müdürlüğü`nün birlikte yürüttüğü bölgemiz için `Alternatif Bir Yem Bitkisi Olarak Acı Bakla` denemesi çalışmaları için  Gazioğlu ve Karaevli mahallelerindeki deneme alanlarına İl Müdürü Oktay Öcal ziyarette bulunarak, incelemeler yaptı. İl Müdürü Öcal,  ?Tekirdağ olarak hayvansal üretim bakımından özelikle süt üretiminde önemli bir noktadayız. Üretimin devamlılığı için işletmelerimize ucuz ve kaliteli yem üretimini sağlamamız gerekiyor. Bunun için gerek Bakanlık gerekse İl Müdürlüğü olarak farklı çalışmalarımız var, yem bitkisinde önemli destekler veriyoruz. Ülkemizde hayvansal üretimi artırmak dolayısıyla hayvancılığımız için gerek duyulan yem kaynaklarını artırmamız gerekiyor. Bunun için yerelde yapılan çalışmaları çok önemsiyoruz, destekliyoruz, yapılacak bu çalışmanın sonucunu biz de merakla bekliyoruz. Diğer yönden bakıldığında acı bakla,  gerek kaba yem açığının kapatılması ve gerekse toprak iyileştirici özelliği ile dikkat çeken, araştırılması gereken bir baklagil bitkisi, çalışmalarınız için sizlere teşekkür ediyorum? dedi.

BÖLGEMİZ İÇİN YENİ BİR ÜRÜN DESENİ OLUŞTURACAK

Önder Çiftçi Derneği Başkanı İmdat Güngör ile Süleymanpaşa Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ufuk İşcan da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Acı ve Tatlı Bakla olarak iki farklı türde deneme yapıldığını hatırlatan İşçan ve Güngör; ürünün yetişmesinde bugüne  kadar herhangi bir olumsuz durumla karşılamadıklarını, vejetasyon döneminin her aşamasındaki analizlerin NKÜ Ziraat Fakültesi`nin desteğiyle Zootekni Bölümü Yem Laboratuvarında yaptıklarını, çalışma sonunda elde edilecek sonuçların bölge için yeni bir ürün deseni oluşturacağını düşündüklerini anlattılar.

 ÇELTİK TARLALARINDA İNCELEME YAPTI

Öte yandan Tarım Orman İl Müdürü Oktay Öcal, Bayram öncesinde Bitkisel Üretim Şube Müdürü Abdurrahman Erdoğan ve  Hayrabolu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Recep Demirbağ  ile birlikte Hayrabolu/Doğrucalı Mahallesi`nde  bulunan çeltik tarlalarını ziyaret etti.  Hayrabolu Çeltik Komisyonu üyesi ve aynı zamanda çeltik üreticisi olan  Rıza Öztemel?den bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle azalan ekilişler ve çeltikçilerin genel sorunları hakkında bilgilerin alan İl Müdürü Öcal, çeltik tarlalarını gezerek yerinde incelemelerde bulundu.

 



Anahtar Kelimeler:

PAŞA DÖNER ÇERKEZKÖY’DE…

TEKNEYE EŞLİK EDEN YUNUS KAMERADA

ÇORLU’DA YAZ DÖNEMİ DESTELEME KURSLARI BAŞLADI

TEKİRDAĞ’DA TANKER TRAKTÖRE ÇARPTI FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

MİLLİ GURUR TÜRKSAT 6A’NIN UZAY YOLCULUĞU YARIN BAŞLIYOR