HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

REŞİT GALİP İSMİNİ PARKA VERMİŞTİ!

REŞİT GALİP İSMİNİ PARKA VERMİŞTİ!

Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü, efsane güreşçimiz Türk Milli Takımı`nın gururu olan rahmetli Yaşar Doğu`nun isminin ilçedeki bir parka verilmesini istedi. Belediye Başkanı Vahap Akay geçtiğimiz yıl ekim ayında andımız yazarı Reşit Galip ism

Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü, Belediye`ye yaptığı müracaatla Türk Milli Takımı`nın efsanevi güreşçisi Yaşar Doğu`nun isminin ilçedeki bir parka verilmesini istedi. Kulüp Başkanı Musa Kavlak, yaklaşık 2 ay önce verdikleri dilekçe ile Fevzipaşa Mahallesi`ndeki bir parka Yaşar Doğu isminin verilmesini talep ettiklerini ancak henüz bir cevap alamadıklarını söyledi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın daha önce bir vatandaşın dilekçesi üzerine `Andımız` yazarı Reşit Galip`in ismini bir parka verirken, bu kez Çerkezköy Samsun Yaşar Doğu Spor Kulübü Yönetimi, adını kulübe verdikleri efsanevi güreşçi Yaşar Doğu isminin de bir parka verilmesini talep etti. Kulüp Başkanı Musa Kavlak, 2 ay önce verdikleri dilekçenin 1 Temmuz Çarşamba günü yapılacak Belediye Meclisi`nde görüşülmesini beklediklerini söyledi.

MECLİS TOPLANTISINI BEKLİYORLAR

Yaşar Doğu isminin Çerkezköy`de bir parka verilmesi için iki ay kadar önce dilekçe verdiklerini hatırlatan Kulüp Başkanı Musa Kavlak, "Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü olarak Fevzi Paşa Mahallesi`ndeki  bir parka Dünyaca ünlü sportmen kişiliğiyle tanınan ve de 129 minder maçına çıkıp 128`ini kazanan rahmetli Yaşar Doğu isminin verilmesi için dilekçemizi belediyeye sunduk. Fakat 15 gün için de gelen cevapta o parka 2018`de Naim Süleymanoğlu adı verildiğinden dilekçemiz reddedildi. Bizlerde bunu saygıyla karşıladık. Fakat Spor Kulübümüz bu kez Fevzi Paşa Mahallesi Bahar Sokak`ta bulunan Bahar Sokak adını taşıyan parka Rahmetli Yaşar Doğu adının verilmesi için tekrar belediyeye dilekçemizi sunduk. Üzerinden 2 ay kadar bir süre geçmesine rağmen hâlâ dilekçemize cevap verilmezken, belediyeyi her aradığımda dilekçedeki talebin hâlâ araştırıldığını ve başkanın onayına sunulması için bekletildiği söylenmektedir.  Bu kadar süre geçmişken, biz yarın yapılacak olan Belediye Meclisi`nde dilekçemizin görüşüleceğini düşünüyoruz. İnşallah Meclis üyelerimiz, dünyaca ünlü Türkiye için bir efsane olan Yaşar Doğu isminin Çerkezköyümüz`de bir parkta yaşamasını kabul eder."diye konuştu.

ANDIMIZ YAZARI REŞİT GALİP İSMİ PARKA VERİLMİŞTİ

Bu arada, geçtiğimiz yıl ekim ayında bir vatandaşın verdiği dilekçe üzerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bir parka andımız yazarı Reşit Galip isminin verilmesi için talebi meclis gündemine almıştı. Çerkezköy Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı`nda görüşülen karar kabul edilerek, Pınarça Deresi etrafında bulunan bir parka Milli Eğitim eski Bakanlarından ve Andımız yazarı Prof. Dr. Reşit Galip?in adının verilmesi meclis çoğunluğu ile kabul edilmişti. CHP`lilerin oylarıyla kabul edilen gündem Kaymakam Atilla Selami Abban`ın onaylamaması üzerine uygulamaya geçmemişti.

 



Anahtar Kelimeler:

YILIN ‘EN’LERİ YARIŞMASI BAŞLADI...

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI