TEKİRDAĞ`IN EN BÜYÜK İLÇESİ BİZİZ!

TEKİRDAĞ`IN EN BÜYÜK İLÇESİ BİZİZ!

Marmaraereğlisi Belediyesi Başkanı Hikmet Ata, 26 bin nüfuslu ilçesinin yaz aylarında aldığı turistik ziyaret ve göç nedeniyle artan nüfusuna bu sözlerle dikkat çekti.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Tekirdağ`ın en büyük ilçesi biziz" diyerek esprili bir şekilde ilçesindeki artan nüfusa dikkat çekti. 

Tekirdağ`ın en kalabalık ilçesi olan Çorlu`nun nüfusu dahi 270 binlerde olurken yaz aylarında turist akını sayesinde 300 binleri geçen Marmaraereğlisi`nde Belediye Başkanı Hikmet Ata, "26 bin civarı nüfusumuz var ancak şu anda nüfusumuz 300 binlerde. Belediye olarak ister istemez hizmet vermekte zorlanıyoruz."dedi.

TURİSTİK YÖRELERDE BELEDİYELER ZORLANIYOR
Geçtiğimiz çarşamba günü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi`nin Şarköy`de gerçekleştirildiği temmuz ayı toplantısında ilçenin Belediye Başkanı Alpay Var`ın gündeme geçtirdiği `Yaz aylarında artan nüfusun belediye hizmetlerine yansıması` konusunu bu kez Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Trakya Flaş Haber`e anlattı. Başkan Ata, "Tekirdağ`ın en büyük ilçesi biziz" diyerek nüfus yoğunluğuna dikkat çekerken, hizmet vermekte çektikleri zorluğu dile getirdi.

26 BİN NÜFUS 230 ÇALIŞAN VAR
Yaz aylarında nüfuslarının bir anda 10 katı arttığını belirten Hikmet Ata, "İlçe olarak 26 bin civarı nüfusa sahibiz. Ancak yaz aylarında üç dört ay boyunca nüfusumuz 10 katı artıyor. Şu anda 300 bin nüfusumuz var. Tekirdağ`ın en büyük ilçesi biziz. Bu kadar nüfusa rağmen belediye ödeneklerinde bir artış yok. Biz yıl boyunca hep aynı ödeneği alıyoruz ama farklı nüfuslara hizmet veriyoruz. İmkanlarımızın yaz aylarında artırılmasını istiyoruz. Personel dahi yetmiyor. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi`nden personel talebinde bulundum. Zabıta gönderilmesini istedim. Özellikle cumartesi pazar günleri zabıta ihtiyacımız var. "diye konuştu.

ARKADENİZ`E PLAJ YAPILIYOR
Yaklaşık üç ay önce iş başına gelen Hikmet Ata, hemen kolları sıvayarak, yollara el attıklarını belirtti. Bugüne kadar 10 bin metrekare kilit taşı ilçeye döşendiğini hatırlatan Ata, "Bizim şu anda programımızda 125-130 bin metrekare kilit taşı döşemek var. İlçemizde bir prestij caddesi oluşturacağız. Bir de şu an çalışmalarına başladık. Arkadenizde yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda yeni bir plaj oluşturuyoruz. Biliyorsunuz şu an arkadeniz mezbelelik bir halde. Rehabilitasyonunu gerçekleştiriyoruz. Ardından halkın kullanabileceği büyük bir plaj yapacağız."diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: