VALİ AZİZ YILDIRIM MARMARAEREĞLİSİ?NDE DÜZENLENEN İFTARA KATILDI

VALİ AZİZ YILDIRIM MARMARAEREĞLİSİ?NDE DÜZENLENEN İFTARA KATILDI

Vali Aziz Yıldırım, Marmaraereğlisi Kaymakamlığı tarafından şehit ve gazi aileleri onuruna düzenlenen iftar programına katıldı.

İftara Vali Aziz Yıldırım?ın yanı sıra Marmaraereğlisi Kaymkamı Sıtkı Zehin, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, Özel Eğitim Merkezi Kamp Komutanı Personel Albay Bayram Ölçücüoğlu, İl Emniyet Müdür V. İsmail Soyseven,   Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata  ve şehit ve gazi aileleri katıldı.

?HER KARIŞ TOPRAĞINDA ŞEHİTLERİMİZİN KANI VAR?

İftarda konuşan Vali Yıldırım; ?Hepinizin bildiği gibi Anadolu toprakları pek çok gözün üstünde olduğu topraklardır. Tarih boyunca bu böyle olmuştur. Göçlere, savaşlara konu olmuştur ama biz yaklaşık bin yılı aşan bir süre burayı kendimize yurt edinmişiz ve bu toprakları öyle sahiplenmişiz ki her karış toprağında şehitlerimizin kanı var. Bu yüzden bizde bu toprakları aynı şekilde korumalı ve bizden sonrakilere devretmeliyiz. Onlara daha güzel bir Türkiye daha güzel yarınlar devretmeliyiz. Tabi ki şehitlik önemli bir payedir. Biz inanıyoruz ki şehitler ölmüyorlar sadece aramızdan ayrılıyorlar. Şehitler bizim inancımıza göre peygamberlerden sonra cennete girecek olan kişilerdir. Çünkü onlar en kıymetlileri olan canlarını bu vatanın korunması için feda etmiş olan insanlardır.  Bugün sadece silahla savunmak yetmiyor. Silahın yerini almış olan bilim, sanat ve kültür var. Bunlarla vatanımızı en güzel şekilde savunmak ve dünyada bizde varız diyebilmek içinde bu alanlarda da elimizden gelen gayreti sarf etmek, en güzel şekilde yeni teknolojilere, yeni usullere, yeni bilimlere sahip olmak gerekiyor. Gençlerimizi, çocuklarımızı bu şekilde motive edip yarınlara bu şekilde hazırlıyoruz. Çünkü yarınlarda var olacaksak ekonomik anlamda, teknolojik anlamda güçlü olunarak olacağız. Bugün okullarımız çok güzel eğitimler veriyor ve dünyayla yarışan bilim adamları, teknoloji icat edebilen insanlar yetiştiriyoruz. Bunların sayısını bizlerin artırması gerekiyor. ? açıklamasında bulundu.



Anahtar Kelimeler:

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR

EMEKLİ MAAŞINI ATM’DE UNUTTU

TEKİRDAĞ’DA PLATONİK AŞK DEHŞETİ: 1 ÖLÜ, BİRİ POLİS 4 YARALI

POLİS EKİPLERİNCE ÖĞRENCİLERE NARKO GENÇLİK EĞİTİMİ