HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

KORONAVİRÜSÜN YAYILMASINA NEDEN OLMAK HAK İHLALİDİR!

KORONAVİRÜSÜN YAYILMASINA NEDEN OLMAK HAK İHLALİDİR!

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajında koronavirüs uyarısında bulunarak, "Koronavirüsün yayılmasına neden olmak, bu yüzden hak ihlalidir."dedi.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajında koronavirüs uyarısı yapmayı da ihmal etmedi. Vali Yıldırım, " İnsanların en temel haklarından birisi, ruh ve beden sağlığının korunmasıdır. Koronavirüs, ruh ve beden sağlığını tehdit eden ciddi bir hastalıktır. Koronavirüsün yayılmasına neden olmak, bu yüzden hak ihlalidir."ifadelerini kullandı.

Vali Aziz Yıldırım, 10 Aralık mesajına, "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, insanın insan olmaktan kaynaklanan değerini vurgulayan, onun hak ve özgürlüklerini tanıyan ve tanıtan bir beyannamedir. Bu beyannamede, insana onurlu bir yaşam sağlamak için herkesin; ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal düşünce, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğuş vb. herhangi bir ayrım gözetmeksizin yaşama, sağlık hizmetlerinden yararlanma, düşünme, eğitim-öğretim, çalışma ve iletişim gibi haklardan ve özgürlüklerden yararlanabileceği hüküm altına alınmıştır." açıklamasıyla başladı.

VEDA HUTBESİ...

Ardından Hz. Muhammed`in Veda Hutbesi`ne atıfta bulunan Vali Yıldırım, "Peygamber Efendimizin (s.a.v) Veda Hutbesi?de insan hakları açısından önemli bir belgedir. Vedâ Hutbesi?nde can, mal ve namus dokunulmazlığı, cezaların şahsîliği prensibi, hakların ihlâli ve zulüm yasağı gibi hususlar üzerinde durulmuştur. Müminlerin kardeş oldukları ifade edilmiş ve, `Ey İnsanlar! Rabbiniz birdir, babanız da birdir; hepiniz Âdem`densiniz, Âdem de topraktandır` sözüyle insanlar arasındaki temel eşitliğe dikkat çekilmiş, hiçbir ırkın diğerine üstünlüğü bulunmadığı belirtilerek bu evrensel prensip teyit edilmiştir."açıklamasını yaptı.

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ

Veda Hutbesi`nin verdiği mesaja dikkat çeken Vali Yıldırım,  daha sonra İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi`ne işaret ederek, "Tarihimizde her zaman insan hakları gözetilmiş; milletimiz, bu hususta diğer milletlere örnek olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti de bu geleneği sürdürerek İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi?ni ilk imzalayan ülkelerden biri olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, gerek ulusal gerekse uluslararası hadiselerde ortaya koyduğu insanlık yanlısı tavırla, en samimi, en barışçıl ve en medeni uygulayıcılardan biri olmuştur.Türkiye, zalimin ve mazlumun kimliğine göre tavır belirleyen zihniyetlerin karşısında bugün de her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırmak, sosyal adaleti sağlamak ve toplumsal refah tesis etmek için güçlü bir irade göstermeye devam etmektedir."diye konuştu.

KORONAVİRÜS UYARISI

Açıklamasında koronavirüsü uyarısında da bulunan Vali Yıldırım, "İnsanların en temel haklarından birisi, ruh ve beden sağlığının korunmasıdır. Koronavirüs, ruh ve beden sağlığını tehdit eden ciddi bir hastalıktır. Koronavirüsün yayılmasına neden olmak, bu yüzden hak ihlalidir. Koronavirüs tedbirlerine sabırla uyan vatandaşlarımıza teşekkür ederek, vatandaşlarımızın koronavirüs tedbirlerine maske, sosyal mesafe, el hijyeni kurallarına ve sokağa çıkma kısıtlamalarına riayet etmeye devam etmelerini istirham ediyorum. Tedbirlere uyarak koronavirüsü hep birlikte yenelim."dedi.

Yıldırım açıklamasını, "Bu vesileyle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü?nü kutluyor, bu anlamlı günün tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ediyorum."diye tamamladı.



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI