TAMP TEKİRDAĞ 2019 İL DÜZEYİ SAHA TATBİKATI YAPILDI

TAMP TEKİRDAĞ 2019 İL DÜZEYİ SAHA TATBİKATI YAPILDI

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım?ın Katılımıyla Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) 2019 İl Düzeyi Saha Tatbikatı Marmara Ereğlisi İlçesi BOTAŞ LNG İşletme Müdürlüğü?nde yapıldı.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından hazırlıkları yapılan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) 2019 İl Düzeyi Saha Tatbikatı, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında  26 hizmet grubu yöneticisi ve yardımcısı, bölgedeki enerji tesisleri ve sahil güvenlik birimlerinin katılımı ile Marmara Ereğlisi İlçesi BOTAŞ LNG İşletme Müdürlüğü`nde icra  edildi.


KRİZ SENARYOSU...
Oluşturulan senaryoya göre 30 saniye süreli 6.9 (mg) büyüklüğünde  deprem olacak, depreme bağlı olarak bölgedeki konutlarda, altyapı da, enerji tesislerinde yangın, KBRN, deniz kirliliği, tanker yangını v.b. afet ve acil yardım olayları meydana gelecektir. Vali Aziz Yıldırım başkanlığında toplanan  26 hizmet grubu yöneticisi ve yardımcısı kriz   merkezinde toplanarak hazırlanan senaryoyu icra etti.
Her hizmet grubu personeli senaryoya göre kriz merkezi ile canlı bağlantıya geçerek yapılan havadan , denizden ve karadan yaralı kurtarma, yangın söndürme, tahliye v.b. çalışmaları aktardı. Hizmet Gruplarının çalışmalarını aktarmasının ardından tatbikat değerlendirilmesi yapıldı ve var olan eksikliklere ve doğabilecek aksaklıklara değinildi.
BİR HAFTA ÖNCE DEPREM YAŞADIK
Tatbikatın sonunda bir değerlendirme yapan Vali Yıldırım ?Bildiğiniz gibi bir hafta kadar önce deprem yaşadık. 5.8 lik bir deprem işin aslına bakarsanız çok ta büyük bir deprem sayılmaz. Her ne kadar hep basında İstanbul depremi olarak geçtiyse de Silivri açıkları Marmaraereğlisi İlçemize çok daha yakındı. Deprem gerçeği ülkemizin ve bu coğrafyanın gerçeği ve afete hazır olmak aslında hemen bir deprem olduktan sonra ne yapacağımızı toplanıp tartışmak karar vermek telaşına düşmek anlamına gelmiyor. Depremlere afetlere hazır olmak bunun öncesinde olan bir iş. İşin aslına bakarsak bizler afet olduktan sonra müdahalede ve sonrasındaki iyileştirmelerde çok başarılıyız. Ben pek çok konuda dünyanın önünde olduğumuzu düşünüyorum. Ama bizim çok eksik olduğumuz bir yönümüz var ki afetlerin öncesi afetlere hazırlık konusunda ne yazık ki olması gereken yada istediğimiz seviyede değiliz."dedi.
Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı: "Deprem konusunda Tekirdağ?ımız özellikle Marmaraereğlisi bölgemiz bununla ilgili yüksek bir potansiyele sahip. Bu bölgedeki kritik öneme haiz enerji tesisleri hakikaten risk açısından çok büyük potansiyele sahip ve buradaki arkadaşlarımızın çok çok dikkatli olması ve çok eğitimli olmaları gerekir. Tatbikat bu açıdan güzel bir prova oldu. Gördüğüm kadarıyla çok ciddi bir mesafe katetmişiz çok ciddi bir eğitimden geçmişiz bunu daha da artırmamızda fayda var?  
Tatbikat, Vali Yıldırım ve beraberindekilerin kurulan çadırları ziyaret etmesi ve Kızılay tarafından hazırlanan kumanyanın dağıtımı ile son buldu.

 



Anahtar Kelimeler:

TUNCA NEHRİ’NDE KURAKLIK

TEKİRDAĞ BÜLTENİ’NİN 2. SAYISI YAYINDA!

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 3 MİLYONLUK NARGİLE TÜTÜNÜ ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ’DA İKİ ARAÇTA RUHSATSIZ SİLAH VE FİŞEK ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ’DA UYUŞTURUCU OPERASYONLARI: 3 AYRI OLAYDA BONZAİ, ESRAR VE METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ