VALİ AZİZ YILDIRIM YILDIRIM-2019 TATBİKATINI İZLEDİ

VALİ AZİZ YILDIRIM YILDIRIM-2019 TATBİKATINI İZLEDİ

Tekirdağ Vali?si Aziz Yıldırım, Yıldırım-2019 Seferberlik Tatbikatı kapsamında 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığını ziyaret etti.

Tekirdağ Vali?si Aziz Yıldırım, Yıldırım-2019 Seferberlik Tatbikatı kapsamında 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığını ziyaret etti. 

Vali Yıldırım 2, Kolordu Komutanı Zekai Aksakallı, 5.Kolordu Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Asal Daire Başkanı Tuğgeneral Davut Ala ve Garnizon Komutanı Tank Kur. Alb Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu tarafından karşılandı. Vali Yıldırım sonrasında makama geçerek Komutanlarla bir süre sohbet etti ve Şeref Defterini imzaladı.

 Ardından Vali Yıldırım, Komutanlarla birlikte, Yıldırım 2019 Seferberlik Tatbikatı için gelecek olan askerlerin işlemlerinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ 8`inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Beşiktepe Kışlası`nda seferberlik ve savaş halinde, bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile TSK arasında yürütülecek müşterek faaliyetleri deneme amacı taşıyan, personel, araç, mal ve hizmet seferberliği konularında sistemin denenmesini hedefleyen Yıldırım 2019 Seferberlik Tatbikatını izlediler.

Vali Yıldırım, Tatbikatta görev alan askerlerle birlikte öğle yemeği yedikten sonra tatbikat alanında ayrıldı.